FOLLOW US: facebook twitter

Ονειροδρόμιο: Δύο ξεχωριστά εργαστήρια με την Αρετή Μίγγου

Ημερομηνία: 08-10-2021 | Συντάκτης:

«Ο ρυθμός μέσα μας» και «Του κόσμου τα κρουστά» στο Ονειροδρόμιο


Δυο ξεχωριστά επιμορφωτικά και ταυτόχρονα ψυχαγωγικά εργαστήρια, ένα για παιδιά και ένα για ενήλικες, θα πραγματοποιήσει το Σαββατοκύριακο το Εργαστήρι Θεάτρου Έκφρασης & Φαντασίας «Ονειροδρόμιο» στον Πύργο, σε συνεργασία με την μουσικοπαιδαγωγό και περφόρμερ Αρετή Μίγγου.


«Ο ρυθμός μέσα μας»

Το Σάββατο 9 Οκτώβριου, στις 16.00-20.00 θα ξεκινήσει ο κύκλος σεμιναρίων Μουσικοκινητικής «Ο Ρυθμός μέσα μας». Μέσα σε ένα ζωντανό πεδίο εξερεύνησης με έμπνευση από τις διαφορετικές θεματικές των σεμιναρίων, η Αρετή Μίγγου, επεξεργάζεται διαφορετικά στοιχεία και ρόλους, με στόχο οι συμμετέχοντες να κατανοήσουν με τον πιο άμεσο τρόπο το μουσικοπαιδαγωγικό σύστημα C. Orff αλλά και να έρθουν σε δημιουργική επαφή με τα βασικά συστατικά του στοιχεία, την κίνηση, τον λόγο και τη μουσική.
Το 1ο κ’ 2ο σεμινάριο είναι αφιερωμένο στον Ρυθμό. Με κρουστά, κίνηση και φωνή.
Με βασικές τεχνικές παιξίματος κρουστών και πολυρυθμίες. Με body percussion και παραδοσιακούς ρυθμούς. Με χορό και συνοδεία κίνησης, με ρυθμικό λόγο και με ενεργοποίηση των δυναμικών της φωνής αλλά και φωνητικούς αυτοσχεδιασμούς. Με δημιουργία ρυθμικού, μουσικοκινητικού δρώμενου.
Με την συμπλήρωση 20 ωρών δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης.

Σε ποιους απευθύνεται: Σε νηπιαγωγούς, μουσικούς, εκπαιδευτικούς, ηθοποιούς, χορευτές, γυμναστές, φοιτητές παιδαγωγικών, καλλιτεχνικών σχολών αλλά και σε όσους αναζητούν νέες μορφές καλλιτεχνικής έκφρασης και προσωπικής εξέλιξης.


«Του κόσμου τα κρουστά»

Την Κυριακή 10 Οκτωβρίου, στις 11.00-13.00 θα πραγματοποιηθεί ένα μουσικοκινητικό εκπαιδευτικό εργαστήριο που γνωρίζει στα παιδιά κρουστά όργανα απ’ όλο τον κόσμο με διασκεδαστικό τρόπο.
Τα παιδιά θα παίξουν με τα κρουστά, θα κινηθούν σε ρυθμούς διαφορετικών λαών, θα συνδυάσουν ρυθμικά μοτίβα και θα χορέψουν ρυθμούς του κόσμου.
Με βασικό άξονα την μουσικοπαιδαγωγική προσέγγιση Orff που κινείται στους άξονες της βιωματικής εκπαίδευσης μέσω της κίνησης του λόγου, του τραγουδιού και του ρυθμού, τα παιδιά θα ψυχαγωγηθούν έχοντας έρθει σε βιωματικά σε επαφή με του κόσμου τα κρουστά… Καλή έξοδο!

Για παιδιά από Γ´ δημοτικού μέχρι Γ´ γυμνασίου
Για κρατήσεις θέσεων και πληροφορίες στα τηλέφωνα 6981044266 κ’ 6977366047 και στο mail: aretimiggou@gmail.com
Παπαφλέσσα 33 – Πύργος

www.tettiyes.gr

Δείτε φωτογραφικό υλικό από παλιότερο εργαστήρι της Α. Μίγγου στο Ονειροδρόμιο:


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος