FOLLOW US: facebook twitter

“Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας” με πρωταγωνιστές τα παιδιά μας!

Ημερομηνία: 03-05-2023 | Συντάκτης:

Παιδική παράσταση 6 και 7 Μαϊου, ώρα 8 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο (Πολυχώρος Πολιτισμού Δήμου Ήλιδας) του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ

Μια αξιέπαινη πρωτοβουλία της Ομάδας Τέχνης και Πολιτισμού “Heterronymous και του Δήμου Ήλιδας

Παιδική παράσταση με το σπουδαίο θεατρικό έργο της παγκόσμιας δραματουργίας «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, πρόκειται να ανεβάσει στις 6 και 7 Μαϊου στις 8 το βράδυ, στο Δημοτικό Θέατρο Αμαλιάδας – Πολυχώρος Πολιτισμού δήμου Ήλιδα- το παιδικό τμήμα Θεάτρου της Ομάδας Τέχνης και Πολιτισμού “Heterronymous”. Πρόκειται για μια υπέροχη πρωτοβουλία των Heterronymous” και του δήμου Ήλιδας, μια παράσταση που προετοιμάζεται εδώ και πολύ καιρό με αγάπη και μεράκι και βεβαίως πρωταγωνιστές τα παιδιά!

Η κ. Δήμητρα Λέκκα – Υπεύθυνη της Ομάδας Τέχνης και Πολιτισμού “Heterronymous” αναφέρθηκε στην παράσταση αλλά και την δράση των μικρών Heterronymous» που αγκάλιασαν με αγάπη αυτό το εγχείρημα και ανέφερε:

«Το Παιδικό Τμήμα Θεάτρου των “Heterronymous” στην Αμαλιάδα δημιουργήθηκε με τη φιλοδοξία μιας ολοκληρωμένης παράστασης. Έτσι φτάσαμε στο “Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας”. Δύσκολο εγχείρημα και μεγάλο ρίσκο. Όμως αν έχεις να κάνεις με τέτοια Ομαδάρα όλα γίνονται…. υπέροχα! Δεν περιμέναμε ποτέ ότι και εμείς θα το διασκεδάζαμε τόσο. Άλλωστε, όπως λέει κι ο ποιητής, σημασία έχει το ταξίδι. Η διαδρομή μέσα από το σκηνικό της Τέχνης. Με μεγαλύτερο επίτευγμα το να σου λένε οι γονείς αυτών των ταλαντούχων παιδιών, ότι μέσω του θεάτρου έχουν αλλάξει. Ότι εκφράζονται καλύτερα. Ότι τολμούν. Ότι δεν ντρέπονται. Ότι συνεργάζονται.

Όταν ξεκινήσαμε με τους “μικρούς heterronymous” όπως τους αποκαλούμε, δεν περιμέναμε ότι θα φτάναμε να τολμήσουμε το ανέβασμα ολοκληρωμένου θεατρικού έργου. Τα ίδια τα παιδιά όμως μας διέψευσαν. Επιβεβαίωσαν πως όταν αγαπάς αυτό που κάνεις μπορείς να ανατρέψεις τα πάντα. Έτσι αποφασίσαμε να ταξιδέψουμε στο Όνειρο. Σ’ ένα “Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας”, την ωδή του Σαίξπηρ στον έρωτα. Όπου νεράιδες και ξωτικά, σε ένα δάσος γεμάτο εκπλήξεις, μπερδεύονται με 2 ζευγάρια που κυνηγούν και κυνηγιούνται και έναν πρόχειροφτιαγμένο θίασο από μάστορες, καταλήγοντας σε ένα βασιλικό γάμο! Ανάμεσα στο θρόισμα των φύλλων, τα νανουρίσματα των πουλιών, το γκάρισμα του γαϊδάρου, τη μεταμόρφωση της αλήθειας της στιγμής και την άλλη αλήθεια, της φαντασίας, τα παιδιά γίνονται η παραμυθένια φωνή του δάσους.

Ραντεβού λοιπόν στις 6 και 7 Μαΐου, στο Δημοτικό Θέατρο Αμαλιάδας (Πολυχώρος Πολιτισμού), στις 8.00 μ.μ. Ευχή μας το να γίνουμε όλοι μία μεγάλη παρέα που θα συμμετέχει ενεργά σε οτιδήποτε πάει τα όνειρά μας ένα βήμα μπροστά».

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Επιμέλεια – σκηνοθεσία: Δήμητρα Λέκκα. Βοηθός σκηνοθέτη: Θανάσης Λυκογιάννης. Κοστούμια: Έφη Αθανασοπούλου – Λέκκα. Σκηνογραφία – χορογραφίες – μουσική επιμέλεια: Κούλα Παναγιωτοπούλου. Επιμέλεια αφίσας – προγράμματος: Γεωργία Βασιλοπούλου. Ήχος – φωτισμός: Διονύσης Μαράκας. Φωτογραφίες – Video: Διονύσης Μανιάτης.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

Το Δήμο Ήλιδας για την οικονομική βοήθεια στη διοργάνωση και την παραχώρηση του θεάτρου. Το ενοριακό κέντρο Αγ. Τρύφωνα Αμαλιάδας και ιδιαίτερα τον πατέρα Κωνσταντίνο Συριόπουλο που με χαρά, παραχώρησε την αίθουσα για τις πρόβες μας. Την Έφη Αθανασοπούλου – Λέκκα για την διάθεση των κοστουμιών της παράστασης.

Όλες οι δράσεις μας στον ιστότοπο “Heterronymous Omada Texnis Politismoy”.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος