FOLLOW US: facebook twitter

Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας: «Όλοι στις συγκεντρώσεις σε Πύργο και Αμαλιάδα»

Ημερομηνία: 08-11-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Συμμετοχή στην Γενική Απεργία

Η ΟΑΣΗ καλεί τους αγρότες και κτηνοτρόφους να συμμετέχουν δυναμικά και μαζικά στη συγκέντρωση που θα γίνει την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, ημέρα πανελλαδικής απεργίας.

Σε ανακοίνωση της επισημαίνει: «Δίνουμε την μάχη για την επιβίωση μας, ενάντια στην ακρίβεια που τσακίζει το εισόδημα μας, μαζί με τους εργατουπάλληλους, τους αυτοαπασχολούμενους, την νεολαία, τις γυναίκες, τους συνταξιούχους.

Διεκδικούμε ζωή με δικαιώματα.

  • Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο όπως δίνουν στους εφοπλιστές. Πλαφόν 0,7 λεπτά/Κwh στο αγροτικό ρεύμα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας και του προστίμου ρύπων. Επιδότηση των μέσων και εφοδίων και των ζωοτροφών.
  • Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των παραγωγών για την φετινή χρονιά.
  • Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής, ιδιαίτερα σε σταφίδα, αμπέλια και εσπεριδοειδή, που να μας αφήνουν βιώσιμο εισόδημα να ζήσουμε τις οικογένειες μας και να συνεχίσουμε τις καλλιέργειες.
  • Όχι στο αίσχος των ανοιχτών τιμών. Καταγγέλλουμε την αισχροκέρδεια που γίνεται σε βάρος μας και σε βάρος όλων των καταναλωτών με τις ευλογίες των Κυβερνήσεων.
  • Άμεσες και δίκαιες αποζημιώσεις τώρα. Να αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ, να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς τις παραγωγές μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος