FOLLOW US: facebook twitter

Ομορφιά και υγεία: Η καλύτερη σπιτική μάσκα για την ακμή & για λαμπερή επιδερμίδα!

Ημερομηνία: 12-11-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Νέα

Όλα τα συστατικά σε αυτή την μάσκα προσώπου είναι απολύτως φυσικά και ωφέλιμα για το δέρμα. Θα χρειαστείς τα εξής:

1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

1 κουταλάκι του γλυκού μηλόξυδο

2 κουταλάκια του γλυκού μέλι

Ο λόγος που μπορούν να σε βοηθήσουν αυτά τα 3 συστατικά είναι επειδή η μαγειρική σόδα έχει αντισηπτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, πράγμα που σημαίνει ότι έχει την δυνατότητα να σταματήσει την ανάπτυξη της ακμής, ενώ επίσης βοηθά στην εξισορρόπηση των επιπέδων του pH του δέρματος με αποτέλεσμα να μειώνει τα σπυράκια και τα μαύρα στίγματα.

Το μηλόξυδο από την άλλη πλευρά περιέχει άλφα-υδροξύ οξέα τα οποία έχουν την ιδιότητα να αφαιρούν τα νεκρά κύτταρα δίνοντας λάμψη στο δέρμα. Επιπλέον, είναι ένα ισχυρό αντιβακτηριακό και αντιμυκητιακό που βοηθά στην καταπολέμηση των βακτηρίων λόγω των οποίων προκαλείται και η ακμή.

Όσο για το μέλι, όπως πολύ καλά γνωρίζουμε όλες μας, έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες, αλλά και αντιοξειδωτικές χάρις στις οποίες κάνει το πρόσωπο μας λείο, απαλό και λαμπερό

Για να εφαρμόσεις τώρα αυτή τη μάσκα στο πρόσωπο σου, θα πρέπει αρχικά να το έχεις πλύνει πολύ καλά αφενός για να βγάλεις κάθε ίχνος μακιγιάζ και αφετέρου για να ανοίξουν οι πόροι σου και να γίνει πιο αποτελεσματική η θεραπεία.

Έπειτα, χρησιμοποίησε μία απαλή πετσέτα για να σκουπίσεις το πρόσωπο σου ώστε να στεγνώσει και άπλωσε καλά τη μάσκα στο πρόσωπό σου. Θα πρέπει να την αφήσεις να δράσει για 5 με 10 λεπτά και στην συνέχεια να ξεπλυθείς με χλιαρό νερό αρχικά και μετά με κρύο νερό για να κλείσουν οι πόροι και να μην εισχωρήσουν σκόνες.

Όσο πιο μεγάλο είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις τόσες περισσότερες φορές την εβδομάδα θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις τη συγκεκριμένη μάσκα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος