FOLLOW US: facebook twitter

Όμορφη εκδήλωση για τον εορτασμό του Αγ. Νικολάου από τον «Φάρο» Κατακόλου – Γλύκαναν του επισκέπτες και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς

Ημερομηνία: 10-12-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Διαφορετική νότα, στις εκδηλώσεις εορτασμού του Πολιούχου του Κατακόλου Αγίου Νικολάου, έδωσε ο δραστήριος Πολιτιστικός Σύλλογος «Ο Φάρος».

Μέλη του τμήματος παραδοσιακών χορών του Συλλόγου, ντυμένες με παραδοσιακές στολές, παρατάχθηκαν τιμητικά δίπλα στην εικόνα του Αγίου Νικολάου ενώ τη συνόδευσαν και στην περιφορά που πραγματοποιήθηκε στους δρόμους του λιμανιού.

Μετά το τέλος της περιφοράς, οι γυναίκες του Συλλόγου, προσέφεραν στους επισκέπτες χειροποίητα γλυκά και στη συνέχεια, χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς της Πελοποννήσου, τιμώντας τις εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου της πόλης τους.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Σπύρος Χιώνης, επισήμανε ότι τίμησαν τον προστάτη τους Άγιο Νικόλαο με σεβασμό στην παράδοση και στις αξίες του τόπου και θέλησε να ευχαριστήσει ιδιαίτερα για την παρουσία τους, τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο κ. Αθανάσιο Μπαχό, τον Ιερέα του Ιερού Ναού Αγ. Νικολάου πατέρα Παναγιώτη, τους Αξιωματικούς και άνδρες του Λιμεναρχείου, τον πρόεδρο του ΤΣ Κατάκολου κ. Κώστα Καντούνη, την πρόεδρο και τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Σκουροχωρίου καθώς και τον Επαγγελματικό Σύλλογο Κατακόλου ¨Η Αλληλεγγύη¨  καθώς επίσης και όλους τους επισκέπτες.

Συγκέντρωση τροφίμων

Και φέτος όμως, ο Πολιτιστικός Σύλλογος στέκεται αλληλέγγυος σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, συγκεντρώνοντας τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης προκειμένου λίγο πριν τις εορτές να τα προσφέρει.

Η συγκέντρωση των τροφίμων θα διαρκέσει έως τις 20 Δεκεμβρίου, καθημερινά από τις 4 έως τις 6.30 το απόγευμα στο κοινοτικό κατάστημα Κατακόλου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος