FOLLOW US: facebook twitter

Όμιλος Φίλων Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λεχαινών: Έκδοση βιβλίων και εκδηλώσεις για το 1821

Ημερομηνία: 18-02-2021 | Συντάκτης:
Ο Όμιλος Φίλων Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λεχαινών συμμετέχει στον εορτασμό για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση
-Kαταγράφει το  έργο του Λεχαινίτη πεζογράφου Ανδρέα Καρκαβίτσα την  περίοδο της Τουρκοκρατίας

Με μια σειρά  δράσεων και εκδηλώσεων, πρόκειται να συμμετάσχει στις επετειακές εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, ο Όμιλος Φίλων Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λεχαινών, που μπορεί λόγω πανδημίας να  έχει ανατρέψει τον αρχικό του προγραμματισμό  και να εχει αναστείλει την δια ζώσης επικοινωνία με τους φίλους της Βιβλιοθήκης, ωστόσο προγραμματίζει τα επόμενα βήματά του.

Όπως αναφέρει το Δ.Σ του Ομίλου σε ένα σημείωμα του

«Είναι γεγονός ότι η πανδημία που εδώ και ένα χρόνο μας πλήττει έχει ανατρέψει τον αρχικό μας προγραμματισμό αναστέλλοντας μια σειρά εκδηλώσεων μας και εμποδίζοντας την μεταξύ μας ζωντανή επικοινωνία. Όμως, ο Όμιλος Φίλων Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λεχαινών συνεχίζει να οραματίζεται, να προγραμματίζει και να εργάζεται για την υλοποίηση των στόχων που θέτει.

Βασική μας προτεραιότητα, στην χρονιά που διανύουμε, είναι η ουσιαστική συμβολή του Ομίλου στον εορτασμό των 200 ετών από την έναρξη της Επανάστασης του 1821»

Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομαΤο στιγμιότυπο από παλαιότερη εκδήλωση του Ομίλου Φίλων Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λεχαινών

Αναλύοντας τις δράσεις που προγραμματίζει αναφέρει:

“Στόχος μας η συγγραφή και έκδοση ενός ιστορικού βιβλίου που θα διαπραγματεύεται την δράση της περιοχής που σήμερα καλύπτει τα όρια του Δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης τις παραμονές και κατά την διάρκεια της Επανάστασης του 1821.

Επίσης η συγγραφή και έκδοση μελέτης με θέμα: «Πως καταγράφεται στο έργο του λεχαινίτη πεζογράφου Ανδρέα Καρκαβίτσα η περίοδος της Τουρκοκρατίας και της Επανάστασης του 1821».

Θέλουμε βέβαια και πάλι να υπενθυμίσουμε ότι:

  • Η αναζήτηση, η μελέτη και η καταγραφή των στοιχείων έχει ήδη ξεκινήσει
  • Όποια φίλη ή φίλος έχει υλικό που μπορεί να βοηθήσει παρακαλούμε να επικοινωνήσει μαζί μας (Μαργαρίτα Αργυράκη 6975814281 και στο mail : margsapoun@gmail.com).
Αποτέλεσμα εικόνας για ανδρέασ καρκαβίτσασΈνας από τους βασικούς στόχους του Ομίλου είναι η συγγραφή και έκδοση μελέτης με θέμα: «Πως καταγράφεται στο έργο του λεχαινίτη πεζογράφου Ανδρέα Καρκαβίτσα η περίοδος της Τουρκοκρατίας και της Επανάστασης του 1821».

Παράλληλα με την έρευνα και τη συγγραφή προγραμματίζουμε τις εξής εκδηλώσεις ( αν φυσικά το επιτρέψει η πανδημία) : Μάιος : Με επίκεντρο το χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης που συμπληρώνει φέτος τα 58 χρόνια από την ίδρυσή της ,έκθεση βιβλίων που αναφέρονται στην εποχή της Τουρκοκρατίας, στην περίοδο του Αγώνα για την Εθνική Ανεξαρτησία και στην περίοδο της δράσης του Πρώτου Κυβερνήτη Ι. Καποδίστρια. Σεπτέμβριος : Ομιλία του κ. Δημήτρη Σταματόπουλου καθηγητή Βαλκανικής και Ύστερης Οθωμανικής Ιστορίας στο τμήμα Βαλκανικών και Περιφερειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας σχετικά με την Επανάσταση του 1821. Νοέμβριος: Ομιλία του κ. Χρήστου Λούκου ομότιμου καθηγητή Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης για τον Ιωάννη Καποδίστρια.

Δεκέμβριος: Πρώτη παρουσίαση του προς έκδοση ιστορικού βιβλίου και της μελέτης «Πως καταγράφεται στο έργο του λεχαινίτη πεζογράφου Ανδρέα Καρκαβίτσα η περίοδος τους Τουρκοκρατίας και της Επανάστασης του 1821».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος