Αγαπημένες μας φίλες, αγαπημένοι μας φίλοι

Ήταν το πρωινό της Τετάρτης 18 Μαρτίου 2026,όταν στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λεχαινών συνέβη κάτι εκπληκτικό πραγματικά!

Ήρθαν να την επισκεφτούν μερικοί από τους πιο αγαπημένους ήρωες γνωστών παραμυθιών σε μικρούς και μεγάλους!

Ήταν ο Μικρός Πρίγκιπας παρέα με τον Πινόκιο.Δύο πανέμορφες Κοκκινοσκουφίτσες με τον κακόκαλο λύκο να τις συνοδεύει. Η Ωραία Κοιμωμένη, που εντωμεταξύ είχε ξυπνήσει, ο Πίτερ Παν από τη χώρα του Ποτέ παρέα με ένα Πειρατή και φυσικά ο Παπουτσωμένος Γάτος μαζί με τα Τρία Μικρά Λυκάκια. Κρατώντας στα χέρια τους,ο καθένας και η καθεμιά, το βιβλίο από το οποίο ξεπήδησαν μας παρουσίασαν την πιο αγαπημένη τους στιγμή μέσα σ’ αυτό. Τα παραμύθια, λοιπόν, ζωντάνεψαν και μας παρέσυραν όλους στη μαγεία τους.

Μείναμε έκπληκτοι από αυτό το θαυμαστό γεγονός μέχρι που ανακαλύψαμε ότι πίσω από τους αγαπημένους παιδικούς μας ήρωες ήταν οι μαθήτριες και οι μαθητές της Β΄ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λεχαινών. Η όμορφη αυτή ιδέα της μεταμφίεσής τους,ανήκε στην δασκάλα τους κ. Αργυρώ Μαντά που μπόρεσε να την πραγματοποιήσει σε συνεργασία και με τη βοήθεια των γονέων των παιδιών.

Η επίσκεψη αυτή ήταν, πραγματικά, μια ξεχωριστή εμπειρία για όλους μας και θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά την κ. Αργυρώ Μαντά όχι μόνο για την θαυμάσια ιδέα της αλλά και για την εξαιρετική προετοιμασία της επίσκεψης. Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε και τους γονείς των παιδιών που στάθηκαν αρωγοί σ΄ αυτήν την προσπάθεια. Ένα θερμό-θερμό ευχαριστώ οφείλουμε και στα παιδιά που με τόση ζωντάνια, κέφι και δημιουργικότητα δούλεψαν για την επιτυχία αυτής της προσπάθειας!