FOLLOW US: facebook twitter

Όμιλος Φίλων Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λεχαινών: Καταγράφουν και παρουσιάζουν το έργο του Καρκαβίτσα

Ημερομηνία: 30-10-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός
Ενδιαφέρουσες δραστηριότητες από τον Όμιλο Φίλων Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λεχαινών στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 200 χρόνια της Επανάστασης του ’21
-Και τον ρόλο του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης το 1821

Μπορεί η πανδημία να ακύρωσε πολλά από τα σχέδια της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λεχαινών και του δραστήριου Ομίλου Φίλων της Βιβλιοθήκης που υλοποιούσε τις προηγούμενες χρονιές με την συμμετοχή των κατοίκων της περιοχης και εθελοντών υποστηρκτών αυτής της προσπάθειας, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι θα μείνει αδρανής.

Όπως ανακοίνωσε το Δ.Σ του Ομίλου Φίλων της Βιβλιοθήκης Λεχαινών, μπροστά τους έχουν πλέον δύο προκλήσεις που απαιτούν μελέτη, οργάνωση, καλή προετοιμασία και φυσικά την βοήθεια όλων,

Η πρώτη πρόκληση που είναι σε θέση να ανακοινώσουν, είναι ότι εγκρίθηκε η πρόταση που είχαν υποβάλει  στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821 με θέμα:

α. Ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης κατά την Επανάσταση του 1821.

β. Πως καταγράφεται στο έργο του Λεχαινίτη πεζογράφου Ανδρέα Καρκαβίτσα η περίοδος της Τουρκοκρατίας και της Επανάστασης του 1821.

Η αναζήτηση, η μελέτη και η καταγραφή των στοιχείων έχει ήδη ξεκινήσει.

Γι αυτό και ο Όμιλος, καλεί όποιον φίλη ή φίλος έχει υλικό που μπορεί να βοηθήσει να επικοινωνήσει μαζί τους (Μαργαρίτα Αργυράκη 6975814281 και στο mail : margsapoun@gmail.com). Επίσης επισκεπτόμενοι την Δημοτική Βιβλιοθήκη Λεχαινών που λειτουργεί καθημερινά σύμφωνα με το πρόγραμμα που ήδη έχει ανακοινωθεί.

Τέλος τονίζουν ότι «Οποιαδήποτε παρατήρηση ή υπόδειξη είναι καλοδεχούμενη»

Να σημειώσουμε ακόμα ότι η Δημοτική Βιβλιοθήκη Λεχαινών, πιστή στο ραντεβού της με το αναγνωστικό της κοινό, είναι και πάλι πρόθυμη στηριζόμενη στην πολύτιμη βοήθεια του Δήμου και των εθελοντών της, να σας συντροφέψει στις φθινοπωρινές σας αναζητήσεις.

Το πρόγραμμα λειτουργίας είναι :

Δευτέρα  έως  Παρασκευή από 8 π.μ-12 το μεσημέρι  και

Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή από 6 μ.μ- 8μ.μ.

Επίσης

Το Σάββατο 10 π.μ- 12 το μεσημέρι.

Η είσοδος επιτρέπεται μόνο <με μάσκα>!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος