FOLLOW US: facebook twitter

Ομαλά η πρώτη μέρα των εμβολιασμών στο ΚΥ Πύργου – Εμβολιάστηκαν 45 ηλικιωμένοι άνω των 85ετων

Ημερομηνία: 21-01-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Υγεία
“Δεν είχα κανέναν δισταγμό για τον εμβολιασμό” δήλωσε ο κ. Σπύρος Μπαμπής.
Καθημερινά έως και το Σάββατο τα ραντεβού

Χωρίς χαμένες δόσεις εμβολίου, κύλησε η πρώτη μέρα των εμβολιασμών χθες στο Κέντρο Υγείας Πύργου για τους ηλικιωμένους άνω των 85 ετών που προσήλθαν χωρίς φόβο αλλά με αγωνία, να εμβολιαστούν. Και τα 45 ραντεβού που είχαν κλειστεί, πραγματοποιήσαν το εμβόλιο και ο εμβολιασμοί στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα θα συνεχιστούν, καθημερινά ακόμα και τα Σάββατα από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ. Για τους εμβολιασμούς έχουν συγκροτηθεί ομάδες από τον υπεύθυνο του ΚΥ Πύργου κ. Γιάννη Παρασκευόπουλο που αποτελούνται σε κάθε βάρδια από Ιατρό υπεύθυνο εμβολιασμού, Επισκέπτριες υγείας, Νοσηλεύτριες και διοικητικό υπάλληλο για την αναγκαία καταγραφή.

Ο υπεύθυνος εμβολιασμού του ΚΥ Πύργου Παντελής Πασχαλίνος με τις Επισκέπτριες υγείας Ρεβέκα Κολλιοπούλου και Αθηνά Αρβανιτάκη και τη Νοσηλεύτρια Κωνσταντίνα Σιδηροκαστρίτη.

“Σήμερα είναι η πρώτη μέρα εμβολιασμού για ηλικιωμένους άνω των 85 στο Κέντρο Υγείας Πύργου και ανά 15λεπτά προσέρχονται στο Εμβολιαστικό Κέντρο για τον εμβολιασμό” τόνισε η Επισκέπτρια Υγείας Αθηνά Αρβανιτάκη, τονίζοντας ότι η διαδικασία έχει κυλήσει ομαλά και όλοι οι ηλικιωμένοι ήταν παρόντες στο ραντεβού τους. “Μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί 18 άτομα και μέχρι το βράδυ θα έχουμε εμβολιάσει 45 ηλικιωμένους βάσει των ραντεβού που έχουν κλειστεί. Όλοι τους είναι πολύ συνεργάσιμοι και η διαδικασία κυλά χωρίς προβλήματα. Αρχικά, ο γιατρός λαμβάνει το ιστορικό τους, ακολούθως η υπάλληλος ταυτοποιεί τα στοιχεία και στη συνέχεια οι επισκέπτριες προχωρούν τη διενέργεια του εμβολιασμού”.

“Όλοι τους είναι πολύ συνεργάσιμοι και η διαδικασία κυλά χωρίς προβλήματα” επισήμανε η Επισκέπτρια Υγείας Αθηνά Αρβανιτάκη.

Επιπλέον, η κ. Αρβανιτάκη, επισήμανε ότι το ενδιαφέρον για το εμβόλιο ολοένα και αυξάνει τονίζοντας ότι πολλοί προσέρχονται στο Κ.Υ. συζητούν με τους γιατρούς και το προσωπικό για τον εμβολιασμό και το αρχικό άγχος τους μετατρέπεται σε ανακούφιση.

“Ήθελα να εμβολιαστώ γιατί ο κίνδυνος του κορονοϊού λόγω ηλικίας είναι στην πόρτα μου” δήλωσε ο 86χρονος κ. Θανάσης Γριβάκης.

“Επρεπε να το κάνουμε…”

Η “Πρωινή” συνομίλησε με ηλικιωμένους που βρίσκονταν στο ΚΥ Πύργου, οι οποίοι όπως είπαν θεώρησαν αναγκαίο τον εμβολιασμό ειδικά για τους ανθρώπους της ηλικίας τους. “Δε το σκέφτηκα καθόλου. Μόλις ενημερωθήκαμε για την ύπαρξη των εμβολίων, έδωσα αμέσως το όνομα μου στο φαρμακείο ώστε να μπω στη λίστα και να το κάνω. Με τον κορονοϊό η αλήθεια είναι ότι φοβήθηκα, είμαι μεγάλος σε ηλικία και ο κίνδυνος είναι στην πόρτα μου. Τώρα, αν θα προστατευτούμε από τον εμβολιασμό, θα αποδειχτεί στην πορεία” δήλωσε ο 86χρονος κ. Θανάσης Γριβάκης.

“Όλοι πρέπει να το κάνουμε για να αποφύγουμε τον ιό” τόνισε η κ. Βασιλική Μπαμπή.

“Μόλις έμαθα για το εμβόλιο είπα ότι θα το κάνω από την πρώτη στιγμή. Όλοι πρέπει να το κάνουμε για να αποφύγουμε αυτό τον ιό.  Θα πρέπει να εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού και για λόγους υγείας σκέφτηκα ότι πρέπει να εμβολιαστώ” τόνισε η κ. Βασιλική Μπαμπή ενώ και ο σύζυγος της κ. Σπυρος Μπαμπής επισήμανε οτι δεν είχε κανένα δισταγμό στο να κάνει το εμβόλιο. “Εφόσον το λένε οι ειδικοί, έχουμε εμπιστοσύνη. Όταν άνοιξε το σύστημα και μου δόθηκε η δυνατότητα, έκανα τη διαδικασία για να κάνω το εμβόλιο”.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος