FOLLOW US: facebook twitter

Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας: Σε καλό κλίμα η συνάντηση με Βορίδη

Ημερομηνία: 07-08-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Έκτακτο, Νέα
Τι συζητήθηκε στην πρώτη συνάντηση της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας με τον ΥΠΑΑΤ, Μάκη Βορίδη

Τους τρόπους θωράκισης του πρωτογενούς τομέα της Ηλείας και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των παραγωγών συζήτησαν χθες στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης οι εκπρόσωποι της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη.

Η συζήτηση διήρκεσε πάνω από μία ώρα και κατά τη διάρκειά της παρατέθηκαν αναλυτικά όλα τα προβλήματα που ταλανίζουν τους αγρότες σχετικά την αναδιάρθρωση των καλλιεργειών, τη μείωση του κόστους παραγωγής, τον αυστηρό έλεγχο στα εισαγόμενα προϊόντα και την εξυγίανση του εμπορικού κυκλώματος.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην Κορινθιακή Σταφίδα και στο πώς θα ενισχυθεί ποσοτικά και ποιοτικά μια καλλιέργεια που είναι ταυτισμένη με την ελληνική ιστορία και οικονομία, ενώ συζητήθηκε το ζήτημα του εκσυγχρονισμού του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να προστατεύει αποτελεσματικά τους πληγέντες παραγωγούς.

Από την πλευρά της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας διατυπώθηκε αναλυτικά η ανάγκη να στηριχτούν οι ομάδες παραγωγών μέσα από την εξυγίανσή τους, ώστε να συνεισφέρουν στην εμπορία και να αναπτυχθεί διάλογος και συνεργασία με τις διεπαγγελματικές οργανώσεις των παραγωγών, ζήτημα στο οποίο ο υπουργός έδειξε σύμφωνος.

Ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας, Χρήστος Βαλιανάτος, δήλωσε στην «Πρωινή» ότι η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα κι ότι από την πλευρά του υπουργού εκφράστηκε πρόθεση να κάνει σημαντικές αλλαγές σε ζητήματα όπως ο κανονισμός του ΕΛΓΑ και η ενίσχυση των ομάδων παραγωγής.

«Παραθέσαμε αναλυτικά όλα τα σοβαρά ζητήματα του πρωτογενούς τομέα στην Ηλεία,η συζήτηση έγινε σε καλό κλίμα και διήρκεσε αρκετή ώρα. Από την πλευρά του υπουργού έγινε κατανοητό ότι η επίλυση αρκετών προβλημάτων περνά από την ισχυροποίηση των ομάδων παραγωγών, ενώ στο θέμα του ΕΛΓΑ μας τόνισε θα αλλάξει ο κανονισμός αφού προηγηθεί ευρεία διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Από την πλευρά μας τον προσκαλέσαμε να έρθει στην Ηλεία για να διαπιστώσει και ο ίδιος την εικόνα που του περιγράψαμε. Ήταν μια πρώτη συνάντηση και θα ακολουθήσουν κι άλλες», τόνισε ο κ. Βαλιανάτος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος