FOLLOW US: facebook twitter

Ομάδα Νέας Γενιάς ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας: Η πρόσβαση στις δομές υγείας είναι δικαίωμα!

Ημερομηνία: 19-10-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική, Υγεία

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επιχειρεί, διαρκώς και με πομπώδη τρόπο, να παρουσιάσει μια κανονικότητα μέσα στην οποία η δημόσια υγεία κατέχει εξέχουσα θέση. Μια κανονικότητα ανύπαρκτη, βασισμένη σε θολά χρονιδιαγράμματα, ανυπόστατες εξαγγελίες και κούφιες υποσχέσεις. Οι τακτικές που εφαρμόζει όχι μόνο δεν προασπίζουν τη δημόσια υγεία αλλά, αντίθετα, την οδηγούν σε έναν δρόμο χωρίς γυρισμό!

Τρανή απόδειξη η απόφαση παύσης λειτουργίας του Κέντρου Σπάνιων Σκελετικών Νοσημάτων και Σύνθετης Ανακατασκευής του Γενικού Νοσοκομείου «Λαϊκό». Το συγκεκριμένο κέντρο ειδικεύεται στον έλεγχο και την διαχείριση σπάνιων νοσημάτων με στόχο την αύξηση του προσδόκιμου και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών, σε κάθε επιμέρους στάδιο της ασθένειάς τους. Στα 2,5 χρόνια λειτουργίας του διασώθηκαν 25 ασθενείς και πραγματοποιήθηκαν 11 επεμβάσεις σε άτομα με Σπάνιο Σκελετικό και Μυοσκελετικό Νόσημα. Η λειτουργία του εν λόγω κέντρου ξεκίνησε επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ και παύει επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας!

Οι μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και οι απόψεις που με θράσος εκφράζουν δημόσια τα στελέχη της καθιστούν ηλίου φαεινότερον το σχέδιό τους για τη διάλυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και την ενίσχυση\επικράτηση του ιδιωτικού. Το φαινόμενο αυτό μαρτυρείτο αξιακό σύστημα που υιοθετεί και επιβάλλει η κυβέρνηση, αυτό που καταπατά κάθε αλληλέγγυο και ηθικό φραγμό.

Η ασυνέπεια εξαγγελιών και αποφάσεων/ενεργειώντης κυβέρνησης αντικατοπτρίζεται ξεκάθαρα στο γεγονός ότι ένας 19χρονος συμπολίτης μας, ο Γιώργος Καλαρύτης από τη Γαστούνη Ηλείας, καλείται να αντιμετωπίσει ένα σοβαρό και σπάνιο νόσημα και ταυτόχρονα στερείται της απαιτούμενης και ορθής θεραπείας. Και δεν είναι ο μόνος. Θύματα που υπέστησαν ακρωτηριασμούςκαθώς και χρονίως πάσχοντες που χρήζουν σταθερής θεραπείας ανα τακτά χρονικά διαστήματα, οικογένειες που αναλαμβάνουν κατ’οίκον το μεγαλύτερο μέρος της φροντίδας των νοσούντων μελών τους, αντιμετωπίζονται από τον Υπουργό Υγείας ως πολίτες δεύτερης και τρίτης κατηγορίας!

Το ζητούμενο σε τέτοιες περιπτώσεις δεν είναι να ασκήσουμε κριτική αλλά να αναλάβουμε δράση και να ασκήσουμε επιρροή! Γι’αυτό κανένας δεν πρέπει να γίνει συνεργός στην καθιέρωση τακτικών που καταργούν το δικαίωμα στη φροντίδα, την ίαση,τη θεραπεία,την αξιοπρέπεια,την ελπίδα. Οφείλουμε όλοινα είμαστε ενεργοί και αποφασιστικοί, αναζητώντας λύσεις στα προβλήματα του τόπου μας και αυτή θα είναι η στάση μας απέναντι στο καθεστώς που επιδιώκει να εφαρμόσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας! Ένα καθεστώς που αξίζει την καταδίκη μας, όχι την συναίνεσή μας!

Ως Ομάδα Νέων ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας, εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξή μας τόσο στην οικογένεια του συμπολίτη μας Γιώργου όσο και στην Ένωση Ασθενών και Φίλων των ασθενών με σπάνια σκελετικά νοσήματα, και δεσμευόμαστε να υποστηρίξουμε την προσπάθειά τους!

‘Ολοι μαζί διεκδικούμε ένα καλύτερο αύριο για τους ασθενείς του κέντρου!

Ομάδα Νέας Γενιάς ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος