FOLLOW US: facebook twitter

Ομάδα μελών Νέας Γενιάς (30 plus) ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας για τη νοσηλευτική μονάδα Αμαλιάδας: «Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια…Ο λαός ας κρίνει»

Ημερομηνία: 05-12-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Έρχονται Χριστούγεννα αλλά για την Ηλεία και ειδικά την Αμαλιάδα μοιάζει με τη βδομάδα των Παθών καθώς αν δεν υπάρξει αντίδραση, θα οδηγηθεί ολόκληρος ο Νομός μας σε Σταύρωση αντί του εορτασμού της γέννησης του θείου βρέφους.

Πριν καλά- καλά στεγνώσει το μελάνι από τους διθυράμβους που κατέκλυσαν τον τοπικό τύπο ότι δήθεν σώθηκε το νοσοκομείο της Αμαλιάδας φάνηκε η πραγματική  αλήθεια.

Πριν από περίπου 10 μέρες στην Αμαλιάδα επικρατούσε αναβρασμός, καθώς γιατροί και υγειονομικό προσωπικό βρίσκονταν σε απεργιακή κινητοποίηση. Ο σκοπός της κινητοποίησης ήταν  επί της ουσίας η επαναλειτουργία του νοσοκομείου καθώς με απόφαση του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας κ. Χριστόπουλου, είχε προηγηθεί η μεταφορά προσωπικού από το νοσοκομείο της Αμαλιάδας στη νοσηλευτική μονάδα του Πύργου (20 νοσηλευτές, 1 παθολόγος, 1 πνευμονολόγος και 1 ακτινολόγος) καθιστώντας το νοσοκομείο της  Αμαλιάδας πρακτικά αδύνατο να λειτουργήσει με μειωμένο προσωπικό. Άλλωστε τα αιτήματα του νοσοκομείου για ενίσχυση του με επικουρικό προσωπικό είχαν αγνοηθεί με εκκωφαντικό τρόπο από την 6η υγειονομική περιφέρεια και τον κύριο Καρβέλη.

Μετά λοιπόν τις  αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας που στήριξε από την πρώτη στιγμή τα αιτήματα του υγειονομικού προσωπικού και ειδικά των βουλευτών της αντιπολίτευσης που ανέδειξαν το θέμα σε Πανελλαδική εμβέλεια (βλ. ομιλία Διονύση Καλαματιανού στη βουλή) οι ιθύνοντες αποφάσισαν να δημιουργήσουν  έναν καλοφτιαγμένο αντιπερισπασμό για να κερδίσουν χρόνο και κυρίως χρήμα.

Επέλεξαν λοιπόν να παίξουν μια καλοκουρδισμένη παράσταση όπου βασικοί πρωταγωνιστές  στο θέατρο του παραλόγου ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας, Χρήστος Χριστόπουλος, ο δήμαρχος Ήλιδας, Γιάννης Λυμπέρης, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας, Κώστας Τσαούσης, και η αναπληρώτρια διοικήτρια της Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας, Ειρήνη Αγγελάκου οι οποίοι δήλωσαν περιχαρείς ότι ο κύριος Καρβέλης και το Υπουργείο Υγείας δέχθηκαν τα αιτήματα τους.

Ανήγγειλαν την πρόσληψη 19 επικουρικών ιατρών και 60 περίπου ατόμων νοσηλευτικού, βοηθητικού και λοιπού προσωπικού.

Επίσης ανέφεραν ότι πλέον το νοσοκομείο δεν έχει πληγεί από τις πολιτικές της κυβέρνησης αλλά βγαίνει από την κρίση αναβαθμισμένη η Ηλεία καθώς η Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας θα καλύπτει τα επείγοντα, χειρουργικά, ορθοπεδικά και ουρολογικά περιστατικά του νομού, εν μέσω πανδημίας, καθώς η Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου είναι Μονάδα Covid.

Πέρα από τις εξαγγελίες προσλήψεων μάλιστα χαρακτήρισαν όσους είχαν αναδείξει το ζήτημα του νοσοκομείου ως κακεντρεχείς δηλώνοντας επακριβώς ότι ‘’Είμαστε αντίθετοι με όσους κάνουν, ανέξοδα, τον επαναστάτη’’

Οι ιατροί (ουρολόγοι και ορθοπεδικοί) στην ουσία απλά μεταφέρονται πότε στο νοσοκομείο της  Αμαλιάδας και πότε στον Πύργο. Ο απαραίτητος εξοπλισμός  για την πραγματοποίηση της εργασίας τους δεν μετακινήθηκε από τον Πύργο και τελικά προσωπικό κλήθηκε να  μετακινηθεί να εφημερεύσει στην έδρα τους, η οποία παραμένει  στον Πύργο.

Όσο για τις περιβόητες προσλήψεις 60 ατόμων επικουρικού προσωπικού που μάλιστα είχαν ανακοινωθεί στην συνέντευξη τύπου δια στόματος αρμόδιων οργάνων  : ΠΕ Νοσηλευτικής 2, ΤΠ ή ΤΕ Πληροφορικής 2, ΤΕ Ιατρικών Εργαστηρίων 2, ΤΕ Ραδιολογίας – Ακτινολογίας 4, ΤΕ Νοσηλευτικής 8, ΔΕ Τηλεφωνητών 10, ΔΕ Φυλάκων 10, ΔΕ Ηλεκτρολόγων – Ηλεκτροτεχνιτών 1, ΔΕ Υδραυλικών 2, Μαγείρων 3, Τεχνικών Θερμαστών 1, Ηλεκτρικών – Ηλεκτρολογικών 1, Τεχνικού Θερμουδραυλικών 1, Γενικών Καθηκόντων βοηθητικού προσωπικού 5.

Ας ξεκινήσουμε με το ότι κανείς δεν μέτρησε ότι μιλάμε για 60 άτομα αλλά για 52 υποτίθεται ότι αριθμητική ξέρουν, δεν μπήκαν στον κόπο να το ελέγξουν. Εκτός αν ήξεραν ότι δεν είχε καμία σημασία καθώς τελικά στην πλατφόρμα που άνοιξε ζητούνται μόνο ΠΕ ψυχολόγοι . Θα ήταν γελοία φάρσα αν δεν ήταν τραγικό, αν δεν έπαιζαν με τις ζωές μας.

Ποιος όμως άραγε κάνει ανέξοδα τον επαναστάτη αν όχι αυτός που τάζει ξέροντας ότι ποτέ δεν θα δώσει.

ΟΜΑΔΑ ΜΕΛΩΝ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ (30 PLUS) ΣΥΡΙΖΑ -Π.Σ


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος