FOLLOW US: facebook twitter

Ομάδα μελών 30 plus ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας: Η ιστορία κάνει κύκλους

Ημερομηνία: 18-11-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1973: ¨Εδώ Πολυτεχνείο, εδώ Πολυτεχνείο…¨ ο πομπός του Πολυτεχνείου δούλευε ασταμάτητα μεταφέροντας τον παλμό του αγώνα. Μία πολιτική έκρηξη φοιτητών που ακολουθήθηκε και στηρίχθηκε από πλήθος κόσμου και έμελλε να αποτελέσει το σημείο αναφοράς κάθε μελλοντικού αγώνα. Μάζες πολιτών πλημμύριζαν εκείνες τις μέρες τους δρόμους στο κέντρο της Αθήνας δίνοντας ένα ηχηρό παρόν ενάντια στο Δικτακτορικό καθεστώς που καταπατούσε κάθε μορφή ελευθερίας. Μία εξέγερση που διεκόπει απότομα και βίαια με την επέμβαση των στρατιωτικών δυνάμεων και την εισβολή των τανκς…μία εξέγερση  που θα μείνει αναλλοίωτη στην μνήμη και την ψυχή μας! Το Πολυτεχνείο δεν είναι μόνο το σύνθημα ¨Ψωμί, Παιδία,Ελευθερία¨, είναι ο συμβολισμός του αντιδικτακτορικού αγώνα!

17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020: ¨Εδώ Πολυτεχνείο, εδώ Πολυτεχνείο…¨ ο πομπός έπαψε να εκπέμπει, οι φωνές σώπασαν, ο παλμός εξασθένησε! 47 χρόνια μετά βρισκόμαστε πάλι στο σημείο μηδέν! Αντιμέτωποι με μια κυβέρνηση, χωρίς ίχνος σεβασμού προς τους πολίτες, που προσπαθεί να επιβάλλει μια μορφή διακυβέρνησης κοινού χαρακτήρα με της μαύρης επταετίας . Αντιλαϊκές τακτικές, οικονομική εξαθλίωση, υγειονομική κρίση, λάθος χειρισμοί, αστυνομική βία σε έξαρση και την λίστα της ντροπής έρχεται να συμπληρώσει η απαγόρευση της κυκλοφορίας. Με πρόσχημα την πανδημία και την προάσπιση της υγείας των πολιτών, μας υποχρεώνει να κυκλοφορούμε με βεβαίωση προκαθορισμένης διάρκειας και προορισμού. Με πρόσφατη ανακοίνωση στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως απαγορεύει τις συναθροίσεις άνω των τεσσάρων ατόμων απαγορεύοντας ουσιαστικά να αποδώσουμε τον ελάχιστο φόρο τιμής στους αγωνιστές του τότε. Μια απαγόρευση που κρίθηκε αντισυνταγματική και παρ’ όλα αυτά τέθηκε σε ισχή! Βάζει φίμωτρα στον λαό, όχι για να μην μολυνθεί αλλά για να πνίξει την φωνή του! Μια φωνή που θέλει να κραυγάσει τα συνθήματα του τότε, συνθήματα που σήμερα είναι πιο επίκαιρα από ποτέ! Κλείνει κάθε μορφή κοινωνικοποίησης για να μην ενωθούμε και αντιδράσουμε, κλείνει κάθε δίοδο κινητοποίησης για να μην ακουστούμε! Απαγορεύσεις παντού, και επιβολή βίας και χρηματικών προστίμων για όσους δεν υπακούσουν. Μία κυβέρνηση με τακτικές που συναγωνίζονται σε σκληρότητα τις τακτικές της χούντας των Συνταγματαρχών, μια κυβέρνηση που επιδεικνύει την αστυνομοκρατία και την τρομολαγνία σε κάθε ευκαιρία. Οι φοιτητές του ’73 αποτέλεσαν την σπίθα που πυροδότησε την εξέγερση της κοινωνίας ενάντια στην αντιλαϊκή πραγματικότητα. Προ ημερών, ανακοινώθηκε η ίδρυση Πανεπιστημιακής αστυνομίας , μια προσπάθεια χειραγώγησης των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων που αποτελούσαν ανέκαθεν χώρους ελεύθερης διακίνησης ιδεών και απόψεων. Μένει να επαναφέρει και το πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων! Όμως, θα μας βρει απέναντι της τόσο την σπουδάζουσα νεολαία όσο και σε κάθε προοδευτικό άνθρωπο εν γένει.

Ήρθε η ώρα, λοιπόν, να αποφασίσουμε αν θα τιμήσουμε ή αν θα διαγράψουμε το παρελθόν, αν θα σταθούμε αντάξιοι όσων αγωνίστηκαν τότε για τις ελευθερίες του σήμερα, ελευθερίες τις οποίες έχει βαλθεί να καταργήσει η κυβέρνηση της ΝΔ ακολουθώντας μια ακροδεξιά πολιτική αντάξια των ¨προγόνων¨της.  Η κοινή ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ,ΚΚΕ και ΜΕΡΑ25 που εναντιώνεται στην απαγόρευση των συναθροίσεων μας δείχνει τον δρόμο. Όπως τότε, έτσι και τώρα πρέπει να ενωθούμε απέναντι στον κοινό εχθρό, όλους αυτούς δηλαδή  που θέλουν να καταλύσουν τις έννοιες Δημοκρατία και Ελευθερία.

17 Νοέμβρη 1973- 17 Νοέμβρη 2020… Η ιστορία κάνει κύκλους! «Εδώ Πολυτεχνείο… Ήλθε η ώρα για νέους αγώνες!…Για απελευθερωτικούς αγώνες!…Πρέπει να κινητοποιηθης!…Πρέπει να βγης στους δρόμους, συμπαραστάτης των αγωνιζόμενων νέων, των ελεύθερων Ελλήνων!…Αγωνίσου μαζί μας, αγωνίσου και θα νικήσεις!…Χρειαζόμαστε αυτή την στιγμή την καθολική αντιπαράθεσι των δυνάμεων του λαού απέναντι στα μέτρα της ‘Χούντας¨… ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ!Στο τέλος εμείς θα νικήσουμε!Αγαπητοί ακροατές θα επανέλθουμε σε λίγο…» (απόσπασμα από την τελευταία εκπομπή).  Ξανά στις επάλξεις λοιπόν…

Ομάδα μελών 30 plus ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος