FOLLOW US: facebook twitter

Έρχεται το «Olympic Port Festival Market» στο Κατάκολο

Ημερομηνία: 09-06-2016 | Συντάκτης:

sinedeuxi-olympia-port-fest-market-katakolo

Συνεργασία Λιμενικού Ταμείου και ΔΗΚΕΠ

  • «Με κοινό όραμα και σύμπνοια, μπορεί ο Δήμος Πύργου και το Λιμάνι να γίνουν σημείο αναφοράς» δήλωσαν Λ. Βαρουξής και Χ. Αντύπας

«Όταν οι υγιείς δυνάμεις του τόπου, δρουν με σύμπνοια και κοινό όραμα, τότε το αποτέλεσμα μόνο θετικό μπορεί να είναι» δήλωσε χθες ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λεωνίδας Βαρουξής, ανακοινώνοντας με τα λόγια αυτά, την συνεργασία με την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πύργου (ΔΗΚΕΠ) στην διοργάνωση του «Olympic Port Festival Market» Κατακόλου. Ενός φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί από τις 24-28 Ιουλίου στο Κατάκολο και που θα αποτελέσει την αφετηρία για την υλοποίηση όλων όσων οραματίζονται στον «Ολυμπιακό» Δήμο Πύργου.

Αν και οι λεπτομέρειες και το πρόγραμμα του νέου εγχειρήματος θα αναλυθούν το επόμενο διάστημα, τόσο ο κ. Βαρουξής, όσο και ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΠ κ. Χάρης Αντύπας – που είχε και την πρωτοβουλία για την συνέργεια-  μίλησαν κυρίως για τη σημασία της προσπάθειας, η οποία θα αποδείξει- όπως είπαν-  ότι ο Δήμος Πύργου και το Κατάκολο μπορούν να γίνουν σημείο αναφοράς, πολιτισμικών και πολιτιστικών γεγονότων.

Στη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης τύπου, που πραγματοποιήθηκε στο Λάτσειο, παρουσία του Project Manager της «Local Plus» Δημήτρη Κούτρα που έχει αναλάβει την οργάνωση του φεστιβάλ, του αντιπροέδρου της ΔΗΚΕΠ Παναγιώτη Εξαρχόπουλου υπεύθυνου σχεδιασμού των δράσεων και του αντιπροέδρου του Δ.Λ.Τ. Σάκη Αντωνόπουλου, εκφράστηκε η ελπίδα, ότι η νέα αυτή διοργάνωση θα δημιουργήσει το θεσμό, τον οποίο αξίζει, το καλοκαίρι, ο Δήμος Πύργου.

«Με κοινό όραμα θα πάμε μπροστά»

«Αισθάνομαι ιδιαίτερα χαρούμενος, διότι οι υγιείς δυνάμεις του τόπου μας, καταγράφουν μια σημαντική επιτυχία καθώς αποδεικνύουν ότι, με σύμπνοια και κοινό όραμα πάμε μπροστά» επισήμανε, ο κ. Βαρουξής, τονίζοντας πως η κοινή προσπάθεια του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και της ΔΗΚΕΠ στον πολύ σημαντικό τομέα του τουρισμού, είναι αυτή που έχει τη μεγαλύτερη σημασία . «Ξέρετε πολύ καλά, ότι η Ηλεία, έχει δυο προίκες. Τον τουρισμό και τα αγροτικά προϊόντα. Παράλληλα, αυτή η κοινή προσπάθεια, απομονώνει την κάθε προσπάθεια να εστιάσουμε σε θέματα που μόνο μιζέρια αποφέρουν και αποτελούν φενάκη και εμπόδιο στο καλό του τόπου μας, και μας βοηθά να ξεφύγουμε από το τέλμα το οποίο βρισκόμαστε. Ένα τέλμα το οποίο δεν αξίζει ούτε η πόλη μας, ούτε ο τόπος μας, ούτε οι κάτοικοι του.  Και όλο αυτό, διεφάνει καθαρά, από την επιτυχή εξέλιξη ενός σημαντικού προβλήματος, του κυρίαρχου τα τελευταία χρόνια στην Ηλεία, που προέκυψε από την συναντίληψη και συναδέλφωση των δυο πόλεων και την πολιτική βούληση του Δημάρχου Πύργου και του Δημάρχου Ήλιδας».

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι το Λιμενικό Ταμείο έχει ως σύνθημα του «το λιμάνι μας ενώνει» και αυτό πράττουν στην καθημερινή τους προσπάθεια ενώ ανέφερε ότι πως οι δημόσιες θέσεις που κατέχουν, αποτελούν θέσεις χρέους και όχι αξίωμα. «Ασχολούμαστε μόνο με στόχους και αναζητάμε τρόπους να τους υλοποιήσουμε. Για αυτό, να μην είμαστε κοντόφθαλμοι ασχολούμενοι με ήσσονος σημασίας γεγονότα ή και στη χειρότερη περίπτωση με ενέργειες που μόνο κακό κάνουν, όταν μάλιστα δεν έχουμε προτάσεις και είμαστε και συνυπεύθυνοι για την σημερινή κατάντια… Με όλα αυτά που προανέφερα θέλω να δείξω το πόσο σημασία  έχει η πρωτοβουλία του κ. Αντύπα και η πρόταση του για συνέργεια αναφορικά με τις εκδηλώσεις που θα διοργανώσουμε και που ευελπιστούμε ότι θα καθιερώσουμε ως θεσμό στα τοπικά δρώμενα».

«Σημείο αναφοράς»

Ο κ. Αντύπας, επισήμανε ότι η ΔΗΚΕΠ ανέλαβε την πρωτοβουλία αυτή, ώστε να αποδείξει για άλλη μια φορά ότι ο τόπος, ο δήμος, η πόλη και το Κατάκολο, μπορούν να γίνουν σημείο αναφοράς γεγονότων πολιτισμού. «Μετά το Χριστουγεννιάτικο πάρκο και τις Γιορτές Πύργου, ήρθε η σειρά και το καλοκαίρι, να αποδείξουμε ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε γεγονότα, που θα μείνουν στην ιστορία, θα προσελκύσουν κόσμο και θα κάνουν περήφανους, τους συμπολίτες μας. Για εμάς, στη ΔΗΚΕΠ, το λιμάνι, δεν είναι απλά μια πολύ σημαντική πύλη εισόδου στη χώρα μας, δεν είναι μια πύλη κρουαζιέρας και τουρισμού. Είναι μια θαλάσσια και μοναδική πύλη εισόδου στην Ολυμπιακή γη. Αυτό θέλω να το τονίσω ιδιαίτερα γιατί και διαχρονικά, η περιοχή αποτελούσε το πρώτο Ολυμπιακό και μοναδικό λιμάνι. Είναι στιγμή να διεκδικήσουμε πράγματα τα οποία μας ανήκουν, είναι στιγμή η οποία θα πρέπει να αποτελέσει την αφετηρία, να αναγνωριστούν στο τόπο μας, συμμετοχές, δυνατότητες που έχει εδώ και χιλιάδες χρόνια. Έχουμε ξεκινήσει λοιπόν, μια προσπάθεια την οποία οραματιζόμαστε εδώ και καιρό για τον Δήμο Πύργου, που είναι και αυτός Ολυμπιακός Δήμος. Είναι λοιπόν μια ευκαιρία, το Olympic port festival market, να αποτελέσει την αρχή μια τέτοιας προσπάθειας και είμαι σίγουρος ότι με κοινό όραμα, κοινή προσπάθεια και αντίληψη για το καλό του τόπου, μόνο επιτυχίες μπορούμε να φέρουμε. Είμαι αισιόδοξος, ότι οι δράσεις που θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες θα μείνουν στην ιστορία».

«Θα δημιουργήσουμε το θεσμό που αξίζει ο Δήμος»

Την ιδιαίτερη χαρά και το ιδιαίτερο κίνητρο που έχει για την οργάνωση του Olympic Port Festival Market εξέφρασε ο κ. Δημήτρης Κούτρας, Project Manager Local Plus,  τονίζοντας ότι σε πρόσφατη συνομιλία του, με έναν άνθρωπο κοσμογυρισμένο του τέθηκε το ερώτημα, αν μπορεί να βρει ένα μέρος στον κόσμο, το οποίο να έχει τα χαρακτηριστικά πλεονεκτήματα του Πύργου και της Ηλείας. «Πραγματικά ήταν πάρα πολύ δύσκολο να του απαντήσω και αυτός ο οποίος είναι λάτρης της γεωγραφίας μου είπε ότι δεν υπάρχει άλλο τέτοιο μέρος. Υπό αυτή την έννοια λοιπόν, νιώθω ιδιαίτερη χαρά, ιδιαίτερο κίνητρο για όλα αυτά τα οποία θα οργανώσουμε τον Ιούλιο στον λιμάνι του Κατακόλου. Νομίζω ότι θα είναι δράσεις οι οποίες θα προάγουν τον πολιτισμό, τα παραδοσιακά προϊόντα, θα προάγουν οτιδήποτε έχει να κάνει με την Ηλεία και ποια είναι η ταυτότητα που θα θέλαμε να βγαίνει προς τα έξω, κάτω από ένα σύγχρονο και τεχνοκρατικό πρίσμα. Θα ακολουθήσουν δράσεις οι οποίες θα έχουν να κάνουν και με το γέλιο, και με την παράδοση και τον αθλητισμό, θα είναι όλα αυτά, που θέλουμε να είναι το μίγμα που θα δημιουργήσει το θεσμό τον οποίο αξίζει το καλοκαίρι ο Δήμος Πύργου».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος