FOLLOW US: facebook twitter

Ολυμπιακοί Αγώνες: Μπούρμπου – Κυρίδου στον τελικό με παγκόσμιο ρεκόρ

Ημερομηνία: 28-07-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
kyridou-bourbou

Συγκλονιστικές ήταν οι Χριστίνα Μπούρμπου – Μαρία Κυρίδου στην κούρσα των ημιτελικών στη δίκωπο των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.


Οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες με μία εντυπωσιακή προσπάθεια στα τελευταία μέτρα της διαδρομής προσπέρασαν σκάφη με ολυμπιονίκες και παγκόσμιες πρωταθλήτριες και τερμάτισαν πρώτες πετυχαίνοντας και παγκόσμιο ρεκόρ (6.48.70). Στην επόμενη κούρσα οι αθλήτριες από τη Ν. Ζηλανδία «έσπασαν» το ρεκόρ των αθλητριών μας και ο τελικός της Πέμπτης αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Οι Μπούρμπου – Κυρίδου ξεκίνησαν συντηρητικά και μέχρι τα πρώτα 1500 μέτρα βρίσκονταν σταθερά στην 4η θέση αφήνοντας την αίσθηση ότι δεν μπορούν να διεκδικήσουν κάτι παραπάνω. Η πραγματικότητα όμως ήταν εντελώς διαφορετική. Στα τελευταία μέτρα πέρασαν… σα σταματημένα τα πληρώματα της Μ. Βρετανίας (με τη δύο φορές χρυσή ολυμπιονίκη, πρωταθλήτρια κόσμου και Ευρώπης Χέλεν Γκλόβερ και την ασημένια ολυμπιονίκη του Ρίο και πρωταθλήτρια κόσμου Πόλυ Σουάν), του Καναδά (με την πρωταθλήτρια κόσμου Χίλαρι Τζάνσεν) και της Αυστραλίας (με την Τζέσικα Μόρισον, η οποία ήδη έχει κατακτήσει χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο στο Τόκιο, στην οκτάκωπο και τη χρυσή ολυμπιονίκη της τετρακώπου Άναμπελ Μακιντάιρ) και τερμάτισαν πρώτες με παγκόσμιο και ολυμπιακό ρεκόρ (6.48.70).

Το παγκόσμιο και ολυμπιακό ρεκόρ όμως οι νεαρές πρωταθλήτριές μας το χάρηκαν για λίγο, καθώς στην επόμενη κούρσα το πλήρωμα από τη Νέα Ζηλανδία το «έσπασε» με 6.47.41. Στο σκάφος της Ν. Ζηλανδίας βρίσκονται οι τέσσερις φορές παγκόσμιες πρωταθλήτριες Γκρέις Πρέντεργκαστ και Κέρι Γκάουλερ). Στον τελικό της Πέμπτης, ο οποίος αναμένεται συγκλονιστικός, προκρίθηκαν και τα πληρώματα της Ρωσίας και της Ισπανίας.

Πηγή: kathimerini.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος