FOLLOW US: facebook twitter

Ολυμπιακοί αγώνες 2020: Γιατί ο Τσιτσιπάς και η Σάκκαρη αγωνίστηκαν χωρίς το εθνόσημο;

Ημερομηνία: 27-07-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
olympiakoi-agones-tokio8

Όσοι είδαν τους αγώνες του Στέφανου Τσιτσιπά και της Μαρίας Σάκκαρη στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο, θα αναρωτήθηκαν, γιατί οι δύο Έλληνες αθλητές που είναι με την Ελληνική ολυμπιακή αποστολή αγωνίστηκαν χωρίς το εθνόσημο στις μπλούζες τους.


Φυσικά και δεν ευθύνεται ο Στέφανος και η Μαρία που δεν φορούν το εθνόσημο. Στις αναμετρήσεις τένις των Ολυμπιακών Αγώνων οι αθλητές δεν έχουν υποχρέωση να φορέσουν κάτι συγκεκριμένο. Ουσιαστικά, πρόκειται για μια παραχώρηση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής στους επαγγελματίες τενίστες, ώστε να τους αφήνει ελεύθερους να φορούν τα ρούχα των χορηγών τους και να τους προσελκύει έτσι στους αγώνες.

Ο Τσιτσιπάς και η Σάκκαρη δεν είχαν ενημερωθεί από την Ελληνική Ομοσπονδία Αντισφαίρισης ότι θα έπρεπε να ζητήσουν από τον χορηγό τους να τους ετοιμάσει για να φοράνε, μπλουζάκια με το σήμα της Ελλάδας ή με τη λέξη Hellas.
Αμέσως μόλις το έμαθαν οι δυο αθλητές επικοινώνησαν με τον χορηγό τους και του ζήτησαν να ετοιμάσει άμεσα τις μπλούζες με το εθνόσημο και λογικά στους επόμενους αγώνες τους θα τους δούμε με τα εθνικά χρώματα και τη λέξη Hellas στην μπλούζα.

Πηγή: topontiki.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος