FOLLOW US: facebook twitter

Ολυμπιακοί Αγώνες: Στους κορυφαίους του πλανήτη!

Ημερομηνία: 02-08-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
Ο 21χρονος Πυργιώτης πρωταθλητής, Εμμανουήλ Καραλής, με άλμα στα 5.75μ. προκρίθηκε στον αυριανό τελικό του επί κοντώ

Του Κώστα Πλιάγκου

 

Ο 21χρονος Πυργιώτης πρωταθλητής, Εμμανουήλ Καραλής, στην παρθενική του συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες κατάφερε να εξασφαλίσει θέση στον τελικό του επί κοντώ! Ο ταλαντούχος αθλητής του Απόλλωνα Πύργου χρειάστηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου ένα άλμα στα 5,75μ. (5,80μ. ήταν το όριο πρόκρισης) για να προκριθεί στον τελικό, καθώς δεν μπόρεσαν να περάσουν αυτό το άλμα πάνω από 12 αθλητές (το πέρασαν 11).

Ο Μανόλο πέρασε με την πρώτη τα 5,30μ. και τα 5,50μ.. Στη συνέχεια χρειάστηκε την δεύτερη προσπάθεια για να περάσει τα 5,65μ.. Αρκετοί αθλητές σταμάτησαν την προσπάθειά τους μέχρι εκείνο το ύψος και όλα έδειχναν ότι εάν κατάφερνε να ξεπεράσει τον πήχη στα 5,75μ. θα έπαιρνε το εισιτήριο για τον τελικό. Έτσι κι έγινε, αφού ο Εμμανουήλ Καραλής κατάφερε να περάσει τον πήχη με την δεύτερη και αυτό του έδωσε το εισιτήριο για τον τελικό, ο οποίος θα διεξαχθεί  αύριο, Τρίτη, στις 13.20, ώρα Ελλάδας.

Ο «ασημένιος» πριν από λίγες εβδομάδες στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 έδειξε πως είναι σε καλή κατάσταση και σε θέση να προσεγγίσει το ατομικό του ρεκόρ, 5,80 μέτρα. Ο Καραλής πέρασε ως όγδοος στον τελικό, ενώ η 14άδα συμπληρώθηκε με επιδόσεις στα 5,65 μέτρα. Ο 21χρονος ξεπέρασε τα 5,75μ., για πρώτη φορά από τον χειμώνα του 2019, δείχνοντας πως έχει βρει πλέον τον καλό του εαυτό, ύστερα από τον τραυματισμό που είχε πριν λίγους μήνες.

«Είμαι χαρούμενος, ευτυχισμένος, ήθελα να έρθω να ευχαριστηθώ τον αγώνα και να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ. Το να είμαι σε τελικό στην πρώτη μου Ολυμπιάδα στα 21 μου χρόνια, μετά από μια δύσκολη χρονιά, είναι μια όμορφη ιστορία να θυμάμαι για τα επόμενα χρόνια», είπε αρχικά ο Καραλής και συμπλήρωσε: «Μπορεί να μην είχε κόσμο στις εξέδρες, αλλά ένιωθα όλη την αγάπη του κόσμου. Περιμένω το καλύτερο δυνατό στον τελικό. Να ανέβω όσο υψηλότερα μπορώ και ποτέ δεν ξέρεις. Όπως πάντα θα προσπαθήσω να το χαρώ».

Αποκλείστηκε ο Φιλιππίδης

Σε αντίθεση με τον Καραλή, ο Κώστας Φιλιππίδης δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του επί κοντώ. Ο Έλληνας πρωταθλητής με καλύτερο άλμα στα 5.50μ. στην 2η προσπάθειά του (είχε υπερβεί με την πρώτη τα 5.30μ.) δεν κατάφερε να περάσει τα 5.65μ και αποκλείστηκε από τον τελικό. Την πρόκριση πήραν σχεδόν όλα τα μεγάλα ονόματα του αγωνίσματος, μεταξύ των οποίων οι Μόντο Ντουπλάντις (Σουηδία), Ρενό Λαβιλενί (Γαλλία) με 5.75μ..

Οι 14 αθλητές που θα αγωνιστούν στον τελικό της Τρίτης είναι οι εξής:

Μπο Κάντα Λίτα Μπέρε (Γερμανία) 5,75μ.

Κρίστοφερ Νίλσεν (ΗΠΑ) 5,75μ.

Άρμαντ Ντουπλάντις (Σουηδία) 5,75μ.

Λάιτφουτ (ΗΠΑ) 5,75μ.

Κέρτις Μάρσαλ (Αυστραλία) 5,75μ.

Ρενό Λαβιλενί (Γαλλία) 5,75μ.

Μένο Βλουν (Ολλανδία) 5,75μ.

Τιάγκο Μπραζ (Βραζιλία) 5,75μ

Εμμανουήλ Καραλής (Ελλάδα) 5,75μ.

Έρνεστ Τζον Ομπιένα (Φιλιππίνες) 5,75μ.

Πιότρ Λίσεκ (Πολωνία) 5,75μ.

Χάρι Κόπελ (Βρετανία) 5,65μ.

Ερσού Σασμά (Τουρκία) 5,65μ.

Όλεγκ Ζέρνικελ (Γερμανία) 5,65μ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος