FOLLOW US: facebook twitter

Ολυμπιακοί Αγώνες: Οριστικά χωρίς θεατές στο Τόκιο

Ημερομηνία: 08-07-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Οριστικά χωρίς θεατές θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο, λόγω του αυξημένου αριθμού κρουσμάτων που είχε ως συνέπεια να μπει η Ιαπωνία ξανά σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης.

Την επίσημη ανακοίνωση έκανε η Ταμάγιο Μαρουκάουα, υπεύθυνη Υπουργός της Ιαπωνίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες κι έτσι οριστικοποιήθηκε η απουσία θεατών από τα γήπεδα λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού τα τελευταία 24ωρα.

H απόφαση ελήφθη μετά από τη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής και Παραολυμπιακής Επιτροπής, ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Τόκιο, οι αρχές της πόλης, αλλά και της κυβέρνησης της χώρας.

«Είναι μια πολύ δύσκολη απόφαση που έπρεπε να ληφθεί για το καλό των θεατών», δήλωσε ο πρόεδρος της Δ.Ο.Ε., Τόμας Μπαχ, ενώ η επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής, Σέικο Χασιμότο ανέφερε:

«Είχαμε αναλάβει αυτή τη σοβαρή ευθύνη από την πρώτη ημέρα που αναβλήθηκαν οι αγώνες το 2020. Θα στηρίξουμε οποιαδήποτε μέτρα για να εξασφαλίσουμε ασφαλείς Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες γα τους Ιάπωνες πολίτες και όλους τους αθλητές και συμμετέχοντες».

Πηγή: gazzetta.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος