FOLLOW US: facebook twitter

Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι νέες ημερομηνίες για τις προκρίσεις

Ημερομηνία: 06-04-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Mε έντονους ρυθμούς συνεχίζονται οι διαδικασίες που είναι απαραίτητες να γίνουν, ώστε οι Ολυμπιακοί Αγώνες να διεξαχθούν κανονικά το επόμενο καλοκαίρι. Μπορεί στην Ιαπωνία το πρώτο θέμα να είναι η αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού,  ωστόσο η Οργανωτική Επιτροπή είναι σε πλήρη συνεργασία με την Δ.Ο.Ε..

Ήδη, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή επικύρωσε τις νέες ημερομηνίες των προκρίσεων. Η όλη διαδικασία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 5 Ιουλίου 2021, ενώ η περίοδος προκρίσεων θα ολοκληρωθεί στις 29 Ιουνίου 2021. Υπενθυμίζουμε ότι οι Αγώνες είναι προγραμματισμένοι να ξεκινήσουν στις 23 Ιουλίου, δηλαδή 18 μέρες νωρίτερα θα γνωρίζουμε όλους τους αθλητές που θα αγωνιστούν στο Τόκιο 2021.

Από εκεί και πέρα η ΔΟΕ σε συνεργασία με τις Παγκόσμιες Ομοσπονδίες προσπαθεί να καταρτίσει το νέο καλεντάρι και να προσθέσει σε αυτό τα απαραίτητα προΟλυμπιακά τουρνουά που δεν είχαν γίνει. Συνολικά, υπολογίζεται ότι το 33% των προκρίσεων δεν έχει βρει ακόμα κάτοχο, ενώ σε ορισμένα αθλήματα δεν έχει υπάρξει ακόμα αθλητής που να έχει πάρει πρόκριση (άρση βαρών, τζούντο κτλ.).

Συνολικά περισσότεροι από 11.000 αθλητές αναμένεται να αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το καλοκαίρι του 2021.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος