FOLLOW US: facebook twitter

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο ελληνικός απολογισμός της ημέρας (27/7)

Ημερομηνία: 27-07-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Η πρόκριση του Στέφανου Τσιτσιπά ξεχώρισε από το μενού της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2020 την Τρίτη. Αποκλεισμοί για Μαρία Σάκκαρη, Παναγιώτη Γκιώνη και Απόστολο Χρήστου.
“Πλώρη” για τη διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο έβαλε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος προκρίθηκε στους “16” του μονού στο τουρνουά τένις, μετά τη νίκη του επί του Αμερικανού Φράνσις Τιαφοέ (Νο 54 στον κόσμο) με 6-3, 6-4, στο πλαίσιο του 2ου γύρου. Αντίπαλος του Τσιτσιπά στους “16” θα είναι ο Γάλλος Ούγκο Ιμπέρ, ο οποίος επιβλήθηκε του Σέρβου Μιομίρ Κετσμάνοβιτς με 4-6, 7-6(5), 7-5.
Από την πλευρά της, η Μαρία Σάκκαρη πάλεψε, αλλά δεν κατάφερε να προκριθεί στους προημιτελικούς, καθώς ηττήθηκε στον 3ο γύρο από την Ουκρανή Ελίνα Σβιτόλινα με 7-5, 3-6, 4-6.
Στο μεταξύ, η Εθνική Ελλάδας πόλο ανδρών παραμένει αήττητη στον 1ο όμιλο, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη 6-6 με την πρωταθλήτρια κόσμου Ιταλία, μολονότι έχασε μοναδική ευκαιρία για μια σπουδαία νίκη, καθώς προηγήθηκε 6-2 στο τέλος της τρίτης περιόδου.
Αξιόλογη εμφάνιση πραγματοποίησε ο Απόστολος Χρήστου στους προκριματικούς των 100μ. ελεύθερο, ο οποίος τερμάτισε έκτος στην 7η προκριματική σειρά με επίδοση 48.50, αλλά αποκλείστηκε για έξι εκατοστά του δευτερολέπτου από τους ημιτελικούς, καθώς κατετάγη 18ος συνολικά.
Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Μάρκος τερμάτισε 5ος στην 2η προκριματική σειρά των 800 μέτρων ελεύθερο, αφού κάλυψε την απόσταση σε 7:58.68, και κατετάγη 26ος.
Στην ιστιοπλοΐα, ο Ιωάννης Μιτάκης βρίσκεται στην 6η θέση της γενικής κατάταξης των Finn με 17 βαθμούς ποινής. Ο Έλληνας πρωταθλητής κατέκτησε την τέταρτη θέση στην πρώτη κούρσα και την 13η στην δεύτερη.
Η Βασιλεία Καραχάλιου υποχώρησε από την δεύτερη στην 7η θέση της γενικής κατάταξης στα Laser Radial Γυναικών με 48 βαθμούς ποινής, καθώς κατετάγη 21η στην 5η και την 6η ιστιοδρομία.
Ο Παναγιώτης Γκιώνης πάλεψε, αλλά αποκλείστηκε στον τρίτο γύρο του τουρνουά πινγκ πονγκ, καθώς ηττήθηκε με 4-3 σετ από τον Νοτιοκορεάτη Γιούνγκσικ Ζέουνγκ (Νο 10 στο ταμπλό), έπειτα από ένα συγκλονιστικό αγώνα διάρκειας 88 λεπτών.
Τέλος, ο Αλέξης Ντανατσίδης αποκλειστηκε από το τουρνουά τζούντο, καθώς ηττήθηκε από τον Καναδό Βαλουά Φορτιέ στη φάση των “32” της κατηγορίας των -81 κιλών. Ο Έλληνας πρωταθλητής δέχθηκε τρεις παρατηρήσεις, σε ένα παιχνίδι που οδηγήθηκε στον “ξαφνικό θάνατο”.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος