FOLLOW US: facebook twitter

Ολυμπιακή Ημέρα το Σάββατο 22 Ιουνίου στην Αρχαία Ολυμπία – Δρώμενα από Ιέρειες και ο 4ος Βικέλιος δρόμος με τη συμμετοχή μαθητών

Ημερομηνία: 21-06-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

Στην Αρχαία Ολυμπία, γενέτειρα του Ολυμπισμού διοργανώνονται στις 22 Ιουνίου ημέρα Σάββατο, για τέταρτη συνεχή χρονιά, εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ολυμπιακής Ημέρας με στόχο την προβολή των ολυμπιακών αξιών και του ολυμπιακού κινήματος γενικότερα. Οι εκδηλώσεις αυτές είναι αφιερωμένες στον πρώτο Πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Δημήτριο Βικέλα, ο οποίος συνέβαλε καθοριστικά στην επιτυχημένη αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά και στην μετέπειτα παγίωση του θεσμού.

Η καθιέρωση της Ολυμπιακής Ημέρας  ξεκίνησε το 1946, από  μέλη της Ε.Ο.Ε μεταξύ των οποίων και του Ηλείου Επαμεινώνδα Πετραλιά, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την τέλεση των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων. Είναι μια μέρα αθλητικής δράσης αφιερωμένη στις  αξίες του Ολυμπιακού ιδεώδους , τη φιλία,  την ελπίδα, την συναδέλφωση, τον σεβασμό και την αρμονική ανάπτυξη πνεύματος και σώματος.

Η Αρχαία Ολυμπία ως Γενέτειρα του Πολιτισμού, ανταποκρινόμενη στο μεγαλείο της πολιτιστικής κληρονομίας της και του σύγχρονου ολυμπιακού της ρόλου μέσα από αυτές τις εκδηλώσεις στέλνει το μήνυμα ότι οι αιώνιες αξίες της ίσης συμμετοχής, της αμοιβαίας κατανόησης και της ειρηνικής συνύπαρξης λαών και ανθρώπων, που κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας, υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν πιο επίκαιρες από ποτέ.

Για το λόγο αυτό ο Δήμος προσκαλεί όλους τους νέους του Νομού  (αθλητές, μαθητές), τους Εκπαιδευτικούς,  και τους Γονείς να συμμετάσχουν στην εκδήλωση για τον εορτασμό της Ολυμπιακής Ημέρας συμμετέχοντας και στον 4ο Βικέλειο δρόμο, ο οποίος θα διεξαχθεί  στις κατηγορίες:

-1η Κατηγορία – Παιδιά Δημοτικών

-2η Κατηγορία – Παιδιά Γυμνασίων

-3η Κατηγορία – Παιδιά Λυκείων 

Το σημείο συνάντησης θα είναι ο χώρος του δημαρχείου της Ολυμπίας στις 22 Ιουνίου και ώρα 19.30 .

Στις εκδηλώσεις θα παραβρεθεί αντιπροσωπεία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, της ΕΘΝΟΑ, της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας και του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών.

Έχουν προσκληθεί να λάβουν μέρος:

-Μαθητές των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού.

-Αθλητές – μέλη σωματείων του Νομού.

Το αθλητικό μέρος των εκδηλώσεων θα διοργανώσει ο Σύλλογος Γυμναστών Νομού Ηλείας.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως ακολούθως:

Σάββατο 22 Ιουνίου 2019

19.30  Έναρξη 4ου Βικέλειου Δρόμου

Εκκίνηση έμπροσθεν Δημαρχείου Ολυμπίας

-20.30  Ολυμπιακή Ημέρα – Αύλειος Χώρος Δημαρχείου Αρχ. Ολυμπίας

-20.45 Χαιρετισμοί

21.30 Δρώμενο από Ιέρειες


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος