FOLLOW US: facebook twitter

Ολύμπια Βραζιλίας: Μνημειακό γλυπτό φιλίας με την Αρχαία Ολυμπία

Ημερομηνία: 10-02-2021 | Συντάκτης:

Σε συνέχεια των διαδικτυακών επαφών που έχει ξεκινήσει πρόσφατα με αδελφοποιημένες πόλεις, στα πλαίσια των διεθνών του σχέσεων, ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας πραγματοποίησε νέα τηλεδιάσκεψη, αυτή τη φορά με τον Δήμο της Ολύμπια Βραζιλίας.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος συνομίλησε με τον ομόλογό του της Ολύμπια Βραζιλίας, κ. Fernando Cunha, με τη συμμετοχή στη συζήτηση και του αρμόδιου Αντιδημάρχου διεθνών σχέσεων, κ. Χάρη Σπηλιόπουλου, της συνεργάτη του κ. Cunha, κας Cristina Prado Rodrigues και της συνεργάτη του Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας, κας Σάλυ Σπηλιοπούλου.

Επίκεντρο της συζήτησης υπήρξε η πρόταση του Δημάρχου της Ολύμπια για κατασκευή μνημειακού γλυπτού ύψους τριών μέτρων σε κεντρική λεωφόρο κοντά στην είσοδο του τουριστικού πάρκου της πόλης, αφιερωμένο στην αδελφοποίηση με την Αρχαία Ολυμπία. Το γλυπτό αυτό θα έχει ως κεντρική μορφή αντίγραφο του εμβληματικού αγάλματος της Νίκης του Παιωνίου που βρίσκεται στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας. Την ιδέα αυτή ο κ. Cunha την συνέλαβε τον Μάρτιο του 2020 στην Αρχαία Ολυμπία όπου συμμετείχε στο 1οφόρουμ αδελφοποιημένων πόλεων.

Οι κ.κ. Γεωργιόπουλος και Σπηλιόπουλος ευχαρίστησαν τον κ. Cunha για την τιμητική αυτή πρωτοβουλία που ενισχύει ακόμη περισσότερο τους φιλικούς δεσμούς μεταξύ των δύο πόλεων και ενημέρωσαν τον Δήμαρχο της Ολύμπια ότι ο Δήμος θα είναι στη διάθεσή του για οποιαδήποτε υποστήριξη απαιτηθεί. Ο κ. Γεωργιόπουλος ενημέρωσε επίσης τον κ. Cunha για την ενεργοποίηση της πρωτοβουλίας δημιουργίας του δικτύου αδελφοποιημένων πόλεων καθώς ο Βραζιλιάνος Δήμαρχος συμμετείχε στη συνάντηση του π. Μαρτίου. Στον διαδικτυακό αυτό κύκλο διαβούλευσης που θα συνεχιστεί και με τις άλλες αδελφοποιημένες πόλεις (έχει προηγηθεί η Ιναζάβα Ιαπωνίας), θα υπάρξει προεργασία ώστε να διαμορφωθεί ο καταστατικός χάρτης για το υπό δημιουργία δίκτυο.

Επιθυμία των δύο πλευρών είναι να υπάρξει συνέχεια στην πρωτοβουλία και δια ζώσης. Έτσι, προτάθηκε από τον κ. Γεωργιόπουλο, αν οι συνθήκες το επιτρέψουν, να συναντηθούν οι Δήμαρχοι όλων των αδελφοποιημένων πόλεων στην Αρχαία Ολυμπία το προσεχές φθινόπωρο, για το 2ο φόρουμ, στα πλαίσια της τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου του 2022.

Μετά και αυτή την τηλεδιάσκεψη αλλά και με τις άλλες που θα ακολουθήσουν, τα θεμέλια των σχέσεων της Αρχαίας Ολυμπίας με τις αδελφοποιημένες πόλεις ισχυροποιούνται, στη βάση ανταλλαγής πολιτιστικών δεδομένων και συνεργασίας σε θέματα πολιτισμού, τουρισμού, οικονομίας και ανάπτυξης μεταξύ των πόλεων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος