FOLLOW US: facebook twitter

Αρχ. Ολυμπία: Συνεργασία προοπτικής με την Κίνα

Ημερομηνία: 28-05-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Οικονομία

kotzas-kinezoi-praktores

Εντάχθηκε στο μεγαλύτερο δίκτυο τουριστικών πόλεων

– Συμμετέχει στο Παγκόσμιο Τουριστικό Forum

Σημαντικές επαφές με τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους από την Κίνα είχαν χθες ο δήμαρχος Αρχ. Ολυμπίας και οι συνεργάτες του. Η κινεζική αποστολή επισκέφθηκε την περιοχή στο πλαίσιο τετραήμερης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην χώρα μας. Πρόκειται για μια προσπάθεια να ανοίξει ένας νέος κύκλος συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών σε πολλούς τομείς.

Ο δήμαρχος της πόλης Θύμιος Κοτζάς, αφού υποδέχθηκε και καλωσόρισε στο δημαρχείο της πόλης  την Κινέζικη αποστολή, παρουσίασε τους βασικούς τομείς του πολιτισμού και της τοπικής οικονομίας  της περιοχής  και τόνισε την πρόθεση και επιθυμία ανάπτυξης συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών. Ιδιαίτερα δε αναφέρθηκε  στις παγκόσμιες αξίες που διαχρονικά πρεσβεύει η Αρχαία Ολυμπίας καθώς και στα μηνύματα ειρήνης και συναδέλφωσης των λαών που ταξιδεύουν ανά την υφήλιο με την Ολυμπιακή Φλόγα.

Ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας ενημέρωσε την Κινέζικη αποστολή για τις σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κίνα, την αδελφοποίηση που έχει γίνει ανάμεσα στην Ολυμπία και την πόλη Χαϊντιέν του Πεκίνου, καθώς επίσης και τους τρόπους βελτίωσης των σχέσεων των δυο λαών μέσω ανάπτυξης κοινών δράσεων στους τομείς του πολιτισμού και αθλητισμού. «Η Δημοτική Αρχή μέσα από συντονισμένες προτάσεις και ενέργειες, στοχεύει σταθερά και συντονισμένα στην ενίσχυση του τουρισμού, δημιουργώντας τις κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε να επιτευχθούν τουριστικές συνεργασίες που θα ωφελήσουν τον τόπο και τους δημότες μας».

Από την πλευρά τους, οι Τουριστικοί Πράκτορες αφού ευχαρίστησαν για την φιλοξενία, εξέφρασαν το θαυμασμό και το ενδιαφέρον τους για τα μνημεία της περιοχής, δηλώνοντας εντυπωσιασμένοι από την επίσκεψη τους στο Μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο  και δεσμεύθηκαν ότι στο εξής θα προτάσσουν την περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας έως έναν από τους πλέον σημαντικούς και αξιόλογους τουριστικούς προορισμούς.

Συμμετοχή της Ολυμπίας στο Παγκόσμιο Τουριστικό forum

Η Κινέζικη αποστολή κατά την διάρκεια της συνάντησης κατέθεσε  πρόταση για συμμετοχή της πόλης της Αρχαίας Ολυμπίας στην  Παγκόσμια Ομοσπονδία Τουριστικών Πόλεων και την συμμετοχή του δήμου στο  ετήσιο Forum που θα πραγματοποιηθεί στο Πεκίνο, μία πρόταση που  έγινε αποδεκτή από τον δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας. Η Παγκόσμια  Τουριστική Ομοσπονδία Πόλεων (WTCF) είναι μία οργάνωση διεθνούς τουρισμού που αποτελείται από  γνωστές τουριστικές πόλεις που σχετίζονται με τον τουρισμό σε όλο τον κόσμο στο πλαίσιο μίας πρωτοβουλίας από την πόλη του Πεκίνου. Ιδρύθηκε τον Σεπτεμβρίου του 2012 στο Πεκίνο όπου έχει και την έδρα της. Η WTCF έχει σήμερα 162 μέλη, μεταξύ των οποίων 109  πόλεις σε όλο τον κόσμο  και 53 θεσμικά μέλη.

Μέλη της WTCF είναι  παγκοσμίου φήμης ταξιδιωτικά γραφεία, οργανισμοί  μέσων μαζικής ενημέρωσης, αεροδρόμια,  αεροπορικές εταιρείες, ξενοδοχειακά συγκροτήματα, χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις και άλλα ιδρύματα που  σχετίζονται με τον τουρισμό.

Η WTCF παρέχει ένα πακέτο υπηρεσιών που καλύπτουν το σύνολο της βιομηχανικής αλυσίδας για τα μέλη της, οργανώνει τη συνεργασία στην ανάπτυξη τουριστικών προϊόντων, τουριστικές επενδύσεις  και προωθεί τη συνεργασία μεταξύ των πόλεων και των θεσμών.

Έχοντας ως μέλη της όλες τις κορυφαίες τουριστικές πόλεις της Κίνας, τα μεγαλύτερα ταξιδιωτικά γραφεία και αεροπορικές εταιρείες, η WTCF παρέχει στις πόλεις μέλη της σημαντική στήριξη για την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη τους. Αξίζει να επισημάνουμε ότι η Κινέζικη αποστολή προσκλήθηκε από τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας σε συνεργία με τον Σύλλογο Ξενοδόχων Αρχαίας Ολυμπίας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος