FOLLOW US: facebook twitter

Olympia Masters: Ώρα για θέαμα

Ημερομηνία: 19-07-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ξεκινάει σήμερα και μέχρι το βράδυ της Κυριακής η μεγάλη διοργάνωση στην Αρχ. Ολυμπία

 

Του Κώστα Πλιάγκου

 

Η ώρα για το τρίτο φετινό τουρνουά Masters του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Βeach Volley έφτασε. Από σήμερα το πρωί έως το βράδυ της Κυριακής, το Olympia Masters, αναμένεται να καθηλώσει τους λάτρεις του δημοφιλέστερου καλοκαιρινού σπορ. Και όσοι δεν το έχουν παρακολουθήσει δια ζώσης, είναι ευκαιρία να βρεθούν  στον περιβάλλοντα χώρα του Παλαιού Δημαρχείου της Αρχ. Ολυμπίας και να ζήσουν το πιο θεαματικό καλοκαιρινό άθλημα.

Η ανώτατη διοργάνωση του ελληνικού beach volley, λοιπόν, λαμβάνει χώρα για δεύτερη συνεχή χρονιά στην Αρχ. Ολυμπία. Ένα μεγάλο πανελλήνιο event στην Ηλεία, που αποτελεί συνδιοργάνωση της Ε.Ο.ΠΕ., του Δήμου Αρχ. Ολυμπίας και του συλλόγου «Ολυμπιονίκης Αρχ. Ολυμπίας», υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

Το εντυπωσιακό στήσιμο των γηπέδων στο Παλαιό Δημαρχείο, ο ιστορικός αρχαιολογικός χώρος, το ιερό δάσος που περικλείει το ναό του Δία, δημιουργούν τις ιδανικές προϋποθέσεις για ένα μοναδικό τριήμερο.

Οι κορυφαίες ομάδες είναι εδώ!

Οι συμμετοχές ξεπέρασαν φέτος τις προσδοκίες. Έφτασαν τις 61, οχτώ περισσότερες από πέρυσι, και για τρεις μέρες τα δύο υπέροχα γήπεδα που έχουν στηθεί, θα… πάρουν φωτιά! Όλα τα μεγάλα ονόματα του ελληνικού beach volley, βρίσκονται εδώ. Στους άνδρες, Μπανιώτης/Τερζόγλου, Μιχελάκης/Μούχλιας, Νιώπας/Παπαδημητρίου (πρωταθλητές 2016 και 2017), Άγγελος Μανδηλάρης/Βασίλης Μανδηλάρης (πρωταθλητές 2018). Στις γυναίκες Μεθενίτη/Σπανού, Καραγκούνη/ Κουρτίδου, Κλέπκου/Μπάκα (Εθνική Ομάδα beach volley K22), Μάτιου / Τερζίου.

Από ηλειακής πλευράς, θα πάρουν τελικά μέρος μόνο οι πρωταθλήτριες του Ολυμπιονίκη, Νάντια Μαύρου/Μαρία Μαστοροπούλου, που αποτελούν το δίδυμο του διοργανωτή και μέσω της wild card, θα παίξουν το Σάββατο απευθείας στο κυρίως ταμπλό, έχοντας να συναγωνιστούν τις κορυφαίες ομάδες της Ελλάδας. Παρόντα δεν θα είναι τελικά τα αδέρφια Παναγιωτάρα, Σταύρος και Φώτης (είχαν πάρει μέρος στο περσινό Olympia Masters), λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Το πρόγραμμα των αγώνων

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει σήμερα, Παρασκευή, στις 10 το πρωί έως τις 8μ.μ., με τους αγώνες των προκριματικών. Συνολικά 30 ομάδες στους άνδρες και 15 στις γυναίκες θα διεκδικήσουν τα 4 εισιτήρια ανά φύλο για τα κυρίως ταμπλό της διοργάνωσης. Εκεί υπάρχουν ήδη 8 ομάδες ανά φύλο και μαζί με τις 4 που θα προκριθούν από τα προκριματικά, συνολικά 12 ομάδες στους άνδρες και 12 στις γυναίκες θα ριχτούν το Σάββατο, από τις 10 το πρωί, στη μάχη του κυρίως ταμπλό, μέχρι τις 10 το βράδυ.

Το τουρνουά θα κορυφωθεί την Κυριακή με τους προημιτελικούς και ημιτελικούς (10π.μ.-2μ.μ.) και τους τελικούς (6μ.μ.-8μ.μ.), όπου θα αναδειχτούν οι νικητές και οι νικήτριες. Μετά το πέρας των τελικών θα λάβει χώρα η τελετή λήξης με τις απονομές των βραβείων. Και μάλιστα οι απονομές θα γίνουν όπως στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αρχαιότητας, με τις ιέρειες να απονέμουν στους νικητές τον κότινο, το ιερό στεφάνι ελιάς. Κάτι που είχε γίνει και στο περσινό Olympia Masters.

Η είσοδος και τις τρεις μέρες θα είναι ελεύθερη για τους φιλάθλους και οι κερκίδες αναμένονται κατάμεστες.

Σήμερα στις 4μ.μ. η παρουσίαση

Σήμερα στις 4μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Αρχαίας Ολυμπίας, θα δοθεί συνέντευξη Τύπου από τους συνδιοργανωτές του Olympia Masters 2019, για την παρουσίαση της διοργάνωσης.

Θα παραβρεθούν:

Εκ μέρους του Δήμου Αρχ. Ολυμπίας: κ. Αντώνης Χρυσανθακόπουλος

Εκ μέρους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας: κ. Γεώργιος Γεωργιόπουλος

Εκ μέρους του Α.Ο. Ολυμπιονίκης : κ. Αλέξανδρος Αμάραντος

Εκ μέρους της Ε.Ο.ΠΕ: κ. Νεκτάριος Χαλβατζής

Όπως επίσης, θα παραβρίσκονται αθλητές του κυρίως ταμπλό και το δίδυμο Νάντια Μαύρου- Μαρία Μαστοροπούλου που θα εκπροσωπήσουν το σύλλογο του Ολυμπιονίκη.

Οι χορηγοί

Χορηγοί του Olympia Masters είναι το Ιδιωτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης Σμαρνάκης (Ι.Ι.Ε.Κ.), η εταιρεία παραγωγής ελαιολάδου Iliaki Elaiourgia, η εταιρεία Καλομοίρης, το εστιατόριο Πιπερίτσα ενώ η διοργάνωση γίνεται με την υποστήριξη της Ένωσης Ξενοδόχων Αρχαίας Ολυμπίας. Χορηγός επικοινωνίας είναι η εφημερίδα «Πρωινή της Ηλείας».

Επίσημοι χορηγοί του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Beach Volley Masters είναι τα προϊόντα ARLA Protein, ο καφές frappuchino των Starbucks, τα προϊόντα VAPONA της Henkel Hellas και η ΟΡΙΖΩΝ Ασφαλιστική. Χορηγός μετακίνησης είναι η Volkswagen KOSMOCAR, ενώ η GALA είναι ο επίσημος προμηθευτής αθλητικού υλικού. Τέλος, τις διοργανώσεις δροσίζει το φυσικό μεταλλικό νερό ΔΙΟΣ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος