FOLLOW US: facebook twitter

Olympia Masters: Πρωτιά για Μεθενίτη/Σπανού, Μπανιώτη/Τερζόγλου

Ημερομηνία: 21-07-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Tο πρωί της Κυριακής πραγματοποιήθηκαν στο Παλαιό Δημαρχείο της Αρχ. Ολυμπίας οι ημιτελικοί του Olympia Masters σε άνδρες και γυναίκες και αργά το απόγευμα οι τελικοί, μέσα από τους οποίους αναδείχθηκαν οι νικητές και οι νικήτριες και οι κερκίδες του κεντρικού γηπέδου ήταν κατάμεστες από κόσμο. Όσο για τους νικητές, τα φαβορί επικράτησαν, καθώς Πηγιάννα Μεθενίτη/Άννα Σπανού στις γυναίκες και Ραφαήλ Μπανιώτης/Γιώργος Τερζόγλου στους άνδρες, κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο κόντρα σε Έφη Μυρίλλα/Λήδα Σαριδάκη και Δημήτρη Νιώπα/Θοδωρή Παπαδημητρίου αντίστοιχα. Ήταν το δεύτερό χρυσό μετάλλιο για τις Μεθενίτη/Σπανού στο φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Masters, μετά από αυτό του Αντιρρίου. Και επίσης το δεύτερο για τους Μπανιώτη/Τερζόγλου μετά τη Θεσσαλονίκη.

Οι τελικοί

Έφη Μυρίλλα/Λήδα Σαριδάκη – Πηγιάννα Μεθενίτη/Άννα Σπανού 1-2

Μεθενίτη/Σπανού αν και βρέθηκαν πίσω στα σετ από τις μαχητικές Μυρίλλα/Σαριδάκη πήραν τη νίκη με 2-1 (18-21, 21-12, 15-08) σετ και θα ταξιδέψουν την επόμενη εβδομάδα στον Άγιο Νικόλαο για τα τελικά του πανελλήνιου πρωταθλήματος με ανεβασμένη ψυχολογία.

«Είμαστε πολύ ευτυχισμένες για άλλη μια πρωτιά στο φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Ήταν ιδανική προετοιμασία για τα τελικά του Αγίου Νικολάου, που το επίπεδο θα είναι ακόμα πιο ανεβασμένο. Στην Αρχαία Ολυμπία το κυρίως ταμπλό είχε πολύ καλές ομάδες και χαίρομαι που αντεπεξήλθαμε» σχολίασε η Άννα Σπανού ενώ η Πηγιάννα Μεθενίτη συμπλήρωσε: «Ελπίζω στον Άγιο Νικόλαο να μην φοράω την επιστραγαλίδα όπως κάνω τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Πάμε τώρα στον Άγιο Νικόλαο “γεμάτες” και έτοιμες να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Είμαι χαρούμενη που παίζω με την Άννα και κυρίως ότι είμαι η πρώτη της επιλογή για συμπαίκτρια όταν επιλέγει να παίξει μπιτς βόλεϊ. Για ακόμα ένα τουρνουά παίξαμε με καρδιά και ψυχή και είμαστε ικανοποιημένες από το αποτέλεσμα».

Ραφαήλ Μπανιώτης/Γιώργος Τερζόγλου – Δημήτρης Νιώπας/Θοδωρής Παπαδημητρίου 2-0

Ραφαήλ Μπανιώτης/Γιώργος Τερζόγλου επικράτησαν στον τελικό με 2-0 σετ (21-14, 21-17) των Δημήτρη Νιώπα/Θοδωρή Παπαδημητρίου.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που με τον Γιώργο πήραμε την πρώτη θέση, εκεί όπου γεννήθηκε ο αθλητισμός. Είμαστε ευτυχισμένοι που αγωνιστήκαμε και πάλι στην Αρχαία Ολυμπία και κατακτήσαμε το χρυσό μετάλλιο, μετά τον χαμένο τελικό πέρυσι» τόνισε ο Ραφαήλ Μπανιώτης και ο Γιώργος Τερζόγλου δήλωσε:«Κλείσαμε ιδανικά το πανελλήνιο σιρκουί πριν τα τελικά στον Άγιο Νικόλαο. Η χρονιά έχει πάει πάρα πολύ καλά και μακάρι να συνεχιστεί και στην Κρήτη κόντρα στις καλύτερες ομάδες της Ελλάδας».

* Αναλυτικά ρεπορτάζ από το Olympia Masters στο δισέλιδο της Πρωινής στο αυριανό φύλλο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος