FOLLOW US: facebook twitter

Olympia Forum: Οι Ευρωπαίοι Επίτροποι, Δημήτρης Αβραμόπουλος και Κορίνα Κρέτσου θα τιμήσουν με την παρουσία τους το 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Πελοποννήσου

Ημερομηνία: 06-02-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Ιδιαίτερη τιμή αποτελεί για το 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Πελοποννήσου, η παρουσία των Ευρωπαίων Επιτρόπων, Δημήτρη Αβραμόπουλου και Κορίνας Κρέτσου.

Ο Έλληνας Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η Ρουμάνα Επίτροπος για την Περιφερειακή Πολιτική της ΕΕ, θα δώσουν το παρών στο Συνέδριο, στηρίζοντας έμπρακτα το φιλόδοξο αυτό εγχείρημα.

Οι ομιλίες τους, την Κυριακή 17/02, τελευταία ημέρα του Αναπτυξιακού Συνεδρίου, και στο πλαίσιο της 9ης Συνεδρίας (Ευκαιρίες της Ευρώπης), θα προσδώσουν προοπτικές και αίσθημα αισιοδοξίας για το μέλλον της Πελοποννήσου, για το μέλλον της Ελλάδας, για το μέλλον της Ευρώπης.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος είναι Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τον Νοέμβριο του 2014. Διατέλεσε Υπουργός Εθνικής Άμυνας (δύο θητείες), Υπουργός Εξωτερικών, Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης και Δήμαρχος Αθηναίων (δύο θητείες). Εξελέγη Βουλευτής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας κατ’ επανάληψη (1993, 2004, 2007, 2009 και 2012). Υπηρέτησε σε διάφορες θέσεις στο Διπλωματικό Σώμα από το 1980 έως το 1993. Διετέλεσε Ειδικός Διπλωματικός Σύμβουλος του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών και Πρόξενος της Ελλάδος στη Λιέγη (Βέλγιο) και στη Γενεύη (Ελβετία). Σπούδασε Δημόσιο Δίκαιο και Πολιτικές Επιστήμες στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ακολούθως έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στις Βρυξέλλες (Université libre de Bruxelles- ULB). Είναι επίτιμος Διδάκτορας των Πανεπιστημίων ADELPHI (Νέα Υόρκη), DREXEL (Φιλαδέλφεια), KINGSTON (Λονδίνο) και του DEREE (Αθήνα) και είναι Επίτιμος Καθηγητής της Κρατικής Ακαδημίας Τεχνολογικών Επιστημών της Μόσχας, του Πανεπιστημίου του Πεκίνου και του Ευρωπαϊκού Κολεγίου της Πάρμας (Ιταλία). Ο κ. Αβραμόπουλος έχει παρασημοφορηθεί και έχει τιμηθεί με ανώτατες κρατικές διακρίσεις από πολλές χώρες: Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Κύπρο, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Λουξεμβούργο, Βέλγιο, Μάλτα, Καζακστάν, Πολωνία, Πορτογαλία, Ισπανία, Σουηδία, Βατικανό, Βενεζουέλα, Γιουγκοσλαβία και Λίβανο. Είναι παντρεμένος με τη Βίβιαν και έχει δύο γιους, τον Φίλιππο και τον Ιάσονα.

Η Κορίνα Κρέτσου είναι Επίτροπος για την Περιφερειακή Πολιτική της ΕΕ, και κατάγεται από την Ρουμανία. Είναι αντριπρόεδρος του κόμματος των Σοσιαλδημοκρατών από το 2011 μέχρι και σήμερα. Ακόμη, διετέλεσε αντιπρόεδρος του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου, του οποίου ήταν μέλος από το 2007 έως και το 2014. Από το 2008 έως και το 2010. διετέλεσε μέλος της διοίκησης του Κοινοβουλευτικού Δικτύου της Παγκόσμιας Τράπεζας. Το 2004 και για μια χρονιά διετέλεσε γερουσιάστρια του Κοινοβουλίου της Ρουμανίας. Από το 2000 και για τέσσερα χρόνια ήταν εκπρόσωπος τύπου και σύμβουλος του Προέδρου της Ρουμανίας. Έχει σπουδάσει Οικονομικό Σχεδιασμό, και Πολιτικές Επιστήμες στο Βουκουρέστι και είναι παντρεμένη.

15-17 Φεβρουαρίου η καρδιά της ανάπτυξης της Πελοποννήσου, χτυπά στην Αρχαία Ολυμπία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος