FOLLOW US: facebook twitter

Διεθνές Φεστιβάλ Κιν/φου Ολυμπίας για παιδιά & νέους: Τα «παιδιά» στις κριτικές επιτροπές του Ιταλικού Giffoni Film Festival

Ημερομηνία: 09-09-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Το Giffoni Film Festival της Ιταλίας που φέτος έκλεισε τα 50 του χρόνια, διοργανώθηκε διαδικτυακά. Έτσι τα παιδιά του Φεστιβάλ Ολυμπίας από τον Πύργο που συμμετείχαν στις κριτικές επιτροπές, υποχρεώθηκαν να εκτελέσουν το έργο τους από απόσταση.

Δημιούργησαν το δικό τους hub, ένα από τα 46 που δημιουργήθηκαν σε διάφορα μέρη της Ιταλίας και του κόσμου, και συμμετείχαν με μεγάλη χαρά.

Από το διάστημα 18- 22/08 & 25-29/08 τα μέλη των Κριτικών Επιτροπών (+13,+16, +18) φόρεσαν τις μάσκες τους και τα χρωματιστά μπλουζάκια του Giffoni50, και παρακολούθησαν ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους, συνομίλησαν με τους σκηνοθέτες των διαγωνιζομένων ταινιών ενώ την τελευταία ημέρα ψήφισαν τις αγαπημένες τους.

Το έργο των κριτικών επιτροπών από την Ελλάδα βοήθησε αποτελεσματικά το  Κέντρο Δια Βίου Μάθησης ΙΙ & Επαγγελματικής Κατάρτισης «ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ».

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Giffoni είναι ένα από τα πιο γνωστά φεστιβάλ παιδικών ταινιών στον κόσμο. Πραγματοποιείται σε μια μικρή ιταλική πόλη Giffoni Valle Piana στην Καμπανία της Νότιας Ιταλίας , κοντά στο Σαλέρνο και τη Νάπολη. Ξεκίνησε το 1971 κάθε χρόνο πάνω από 2.000 παιδιά παρευρίσκονται στο φεστιβάλ από διάφορες χώρες σε όλο τον κόσμο όπου κατά την διάρκεια του, τα παιδιά και οι έφηβοι παρακολουθούν τις ταινίες, μαθαίνουν για τη διαδικασία δημιουργίας ταινιών και καλούνται να τις κρίνουν και να βραβεύσουν τους καλύτερους. Ένα φεστιβάλ με μεγάλο αντίκτυπο στην ιστορία της ψυχαγωγίας και του πολιτισμού, όχι μόνο στην Ιταλία, αφού  έχει αναπτύξει μεγάλη φήμη διεθνώς.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος