FOLLOW US: facebook twitter

Διαδικτυακές προβολές Φεστιβάλ Κιν/φου Ολυμπίας: «Ο Μότσαρτ στην Κίνα»

Ημερομηνία: 07-04-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Συνεχίζονται οι διαδικτυακές προβολές του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά & Νέους. Σήμερα Τρίτη 7 Απριλίου, προβάλλεται η ταινία «Ο Μότσαρτ στην Κίνα», του Bernd Neuburger.

Για να την παρακολουθήσετε δεν έχετε παρά να συντονιστείτε, στις 11 π.μ. και στις 6 μ.μ., στην σελίδα του Φεστιβάλ στο fb  στο www.facebook.com/olympiafestival/

http://www.neanikoplano.gr/sites/default/files/Stills%20A1%20Liu%20Ja%20190.jpg

Λίγα λόγια για την ταινία:

Ο Μότσαρτ στην Κίνα / Mozart in China

Μια ταινία του Bernd Neuburger

μυθοπλασία, έγχρωμο, 94’, Αυστρία-Γερμανία-Κίνα, 2008

O Danny και o Li Wei, δυο δεκάχρονα αγόρια από το Salzburg, αποφασίζουν να περάσουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους με τον παππού του Li Wei σ’ ένα κινέζικο νησί. Ο Mozart, μια κούκλα από το κουκλοθέατρο του Salzburg που ζωντανεύει τις νύχτες, σέρνεται κρυφά στη βαλίτσα του Danny και πετάει μαζί τους στην Κίνα. Ο Li Wie ζούσε στο Adong, ένα παλιό ψαροχώρι, ανεπηρέαστο από τον τουρισμό. Ο παππούς Wang, με τη βοήθεια της εγγονής του Lin Lin, επισκευάζει το θέατρο σκιών του, το οποίο καταστράφηκε την εποχή της Πολιτιστικής Επανάστασης. Μεταξύ του Danny και της Lin Lin ξεφυτρώνει μια τρυφερή φιλία ενώ και ο Mozart ερωτεύεται την όμορφη πριγκίπισσα των σκιών Ming Mei, για την οποία συνθέτει την «Κινέζικη Σονάτα». Στο παρελθόν ο παππούς Wang δανείστηκε χρήματα από τον τοκογλύφο Yue Han, για την επιδιόρθωση του θεάτρου σκιών. Ο τοκογλύφος υποχρεώνει τώρα τον παππού να πληρώσει τα τελευταία χρωστούμενα μέσα σε 10 ημέρες, αλλιώς το σπίτι, στο οποίο βρίσκονται και το θέατρο σκιών αλλά και το εργαστήριο, θα μετατραπεί σε ξενοδοχειακή μονάδα. Με τη βοήθεια του Mozart τα παιδιά επιτυγχάνουν την τελευταία στιγμή να αποφύγουν την καταστροφή.

Παρακολουθήστε το trailer


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος