FOLLOW US: facebook twitter

Αρχ. Ολυμπία: 24 χρόνια κάθειρξη στους ληστές με τα καλάσνικοφ

Ημερομηνία: 14-05-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

listeia-olympia2Καταδικάστηκε στο “παρά ένα” η σπείρα των Αλβανών που είχαν εισβάλει πυροβολώντας στο κοσμηματοπωλείο του Χρήστου Βασιλάρα

Έκλεισε η υπόθεση των ληστών με τα καλάσνικοφ που τις 27 Ιουνίου 2014 είχαν «χτυπήσει» στην καρδιά της Αρχαίας Ολυμπίας εισβάλλοντας με τη χρήση καλάσνικοφ στο κοσμηματοπωλείο του Χρήστου Βασιλάρα για να αρπάξουν χρυσά κοσμήματα αξίας άνω των 100.000 ευρώ. Χθες η σπείρα καταδικάστηκε σε 24 χρόνια κάθειρξης για κάθε ένα από τα τέσσερα μέλη της, από το Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών. Το Νοέμβριο του ίδιου έτους οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου έφτασαν σε μια μεγάλη επιτυχία εξιχνιάζοντας την υπόθεση μετά από ενδελεχή έρευνα και συλλαμβάνοντας σε επιχείρηση στην Αθήνα τους δύο από τους τέσσερις Αλβανούς και έναν Έλληνα συνεργό τους. Η υπόθεση λόγω της αποχής των δικηγόρων λίγο έλειψε να τιναχτεί στον αέρα, αλλά χθες τη νύχτα λίγα λεπτά πριν εκπνεύσει ο χρόνος για την αποφυλάκιση των δραστών λόγω παρέλευσης του 18μήνου της προφυλάκισης, ολοκληρώθηκε η δίκη και ανακοινώθηκε η απόφαση. Οι τέσσερις Αλβανοί – οι δύο που είχαν συλληφθεί και οι άλλοι δύο που διαφεύγουν – καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 24 ετών έκαστος , ενώ ο Έλληνας συνεργός τους που κατηγορείται πως πλαστογράφησε τα έγγραφα για τις μεταβιβάσεις του οχήματος – φαντάσματος που χρησιμοποιούσαν για τη δράση τους τα μέλη της σπείρας, καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση.

listeia-olympiaΗ ληστεία

Το μεσημέρι της 27ης Ιουνίου μια ομάδα τεσσάρων ατόμων φορώντας κουκούλες και αλεξίσφαιρα γιλέκα, έφτασαν με κλεμμένο αυτοκίνητο στην καρδιά της αγοράς της Αρχαίας Ολυμπίας. Άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα με καλάσνικοφ, προκαλώντας τρόμο στην περιοχή, έσπασαν τις τζαμαρίες του κοσμηματοπωλείου και εισέβαλαν σε αυτό. Με την απειλή των όπλων άρπαξαν κοσμήματα αξίας 112.480 ευρώ, ενώ ανάγκασαν τον ιδιοκτήτη να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο και να τους παραδώσει το ποσό των 8500 ευρώ. Οι δράστες τράπηκαν σε φυγή με το αυτοκίνητό στο οποίο τους περίμενε συνεργός τους και το εγκατέλειψαν αφού του έβαλαν φωτιά, μέσα στο δρυοδάσος της Φολόης σε απόσταση 15 χιλιομέτρων από την Ολυμπία. Οι ληστές πυροβόλησαν τουλάχιστον δέκα φορές γεμίζοντας με κάλυκες το πλακόστροτο του κεντρικού δρόμου της Ολυμπίας, ενώ χρησιμοποίησαν βαριοπούλες και τα κοντάκια από τα όπλα τους για να σπάσουν τις τζαμαρίες. Δεν μπήκαν κατευθείαν μέσα στο κοσμηματοπωλείο, αλλά περίμεναν να εκτονωθεί ο καπνός πανικού που περιλαμβάνεται στο σύστημα συναγερμού.

Η εξιχνίαση και οι συλλήψεις

listeia-olympia4Έχοντας χρησιμοποιήσει όλα τα σύγχρονα μέσα οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, έφτασαν στα ίχνη των δραστών. Όσο και αν προσπάθησαν οι τελευταίοι να αποφύγουν να αφήσουν ίχνη δεν τα κατάφεραν. Οι αστυνομικοί οδηγήθηκαν στους δράστες και πλέον περίμεναν την κατάλληλη στιγμή για να δράσουν. Την Τετάρτη και την Πέμπτη, κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου ταξίδεψε στην Αθήνα. Έστησε δύο επιχειρήσεις σε Γλυφάδα και Κερατσίνι και συνέλαβε τα δύο από τα μέλη της σπείρας. Το βράδυ της Τετάρτης έγινε τη πρώτη επιχείρηση στο Κερατσίνι. Συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ο 34χρονος και ακολούθησε έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, σε οικία φιλικού του προσώπου όπου διέμενε  ο δράστης, στην ίδια περιοχή.

listeia-olympia3Εκεί βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα  πιστόλι με αλλοιωμένα  στοιχεία που έφερε προσαρμοσμένη μία γεμιστήρα, με πέντε φυσίγγια, ένα πτυσσόμενο στιλέτο, τέσσερις τηλεφωνικές συσκευές και εφτά κάρτες SIM. Να σημειωθεί πως ο 34χρονος για να παραπλανήσει τους αστυνομικούς κατά τη σύλληψή του επέδειξε πλαστό δελτίο ταυτότητας. Η δεύτερη επιχείρηση έγινε το επόμενο πρωί στη Γλυφάδα, όπου συνελήφθη από την ίδια ομάδα αστυνομικών, ο 40χρονος. Σε έρευνα που ακολούθησε επίσης παρουσία δικαστικού λειτουργού στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι που έφερε γεμιστήρα με δύο φυσίγγια και είχε οπλισθεί, δώδεκα φυσίγγια πιστολιού, μια σιδερογροθιά, ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο, μια   βαριοπούλα και πλήθος τηλεφωνικών συσκευών και καρτών SIM τηλεφωνικών συνδέσεων. Πέραν των δύο συλληφθέντων, αναζητούνται τα υπόλοιπα μέλη της εγκληματικής ομάδας, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί. Πρόκειται για δυο αλλοδαπούς, υπηκόους Αλβανίας, 31 και 30 ετών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος