FOLLOW US: facebook twitter

Ολυμπιακός: Στο χέρι του η πρόκριση στο Europa League

Ημερομηνία: 03-12-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ο Ολυμπιακός έχασε κάθε ελπίδα πρόκρισης στην επόμενη φάση του Champions League μετά την ήττα με 2-1 από τη Μαρσέιγ στο «Βελοντρόμ», αλλά έχει το πάνω χέρι για την πρόκριση στο Europa League, μέσω της κατάκτησης της 3ης θέσης, που θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική των ομίλων.

Οι ερυθρόλευκοι υποδέχονται την «αδιάφορη» πλέον Πόρτο (έχει εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση, δεν μπορεί να διεκδικήσει την πρώτη), ενώ η Μαρσέιγ αντιμετωπίζει στην Αγγλία τη Μάντσεστερ Σίτι, η οποία επίσης δεν έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Ο Ολυμπιακός υπερτερεί σε περίπτωση ισοβαθμίας με τη Μαρσέιγ, συνεπώς αν νικήσει την Πόρτο θα τερματίσει στην τρίτη θέση ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα στο Μάντσεστερ. Χρειάζεται «ίδιο» ή καλύτερο αποτέλεσμα στο παιχνίδι του με την Πόρτο συγκριτικά με τη Μαρσέιγ εναντίον της Μ. Σίτι, για να «κλειδώσει» την τρίτη θέση.

O προπονητής του Ολυμπιακού Πέδρο Μαρτίνς δήλωσε για την τρίτη θέση: «Νομίζω πως πραγματικά όλα εξαρτώνται από εμάς. Είναι ένας τελικός το ματς με την Πόρτο, θα τα δώσουμε όλα, γνωρίζοντας ότι έχουμε απέναντι μας μια πολύ καλή ομάδα, παρόλα αυτά το θέλουμε πάρα πολύ έχουμε τις φιλοδοξίες και την ικανότητα να περάσουμε στους «32» του Europa League και θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε».

Πάντως, μετά την προχθεσινή ήττα o Ολυμπιακός έχει ελάχιστες πιθανότητες να συμπεριληφθεί στους «ισχυρούς» της φάσης των «32» του Europa League, αν ασφαλώς τερματίσει τρίτος.

Η βαθμολογία

  1. Μάντσεστερ Σίτι 13 (10-1)
  2. Πόρτο 10 (8-3)

——————————-

  1. Ολυμπιακός 3 (2-8)

———————————

  1. Μαρσέιγ 3 (2-10)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος