FOLLOW US: facebook twitter

Ο απολογισμός της ελληνικής αποστολής στην 3η μέρα των Ολυμπιακών Αγώνων: Ξεχώρισαν οι κωπηλάτες και το πόλο

Ημερομηνία: 26-07-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Σπουδαίες προκρίσεις αλλά και γλυκόπικρες στιγμές περιλάμβανε η τρίτη ημέρα των Ολυμπιακών αγώνων για τα ελληνικά χρώματα. Εντυπωσιάζουν τα ελληνικά πληρώματα της κωπηλασίας στο Τόκιο. Το δίδυμο των Μαρίας Κυρίδου και Χριστίνας Μπούρμπου προκρίθηκε μέσω του ρεπεσάζ στον ημιτελικό της δίκωπου χωρίς πηδαλιούχο. Το ελληνικό πλήρωμα κατέλαβε την πρώτη θέση στη δεύτερη ευκαιρία και πήρε την πρόκριση.

Μετά την πρόκριση στο δίκωπο της αδελφής της, Μαρίας, η Αννέτα Κυρίδου πήρε κι αυτή το «εισιτήριο» για τον ημιτελικό στο αγώνισμα του σκιφ. Η Αννέτα Κυρίδου τερμάτισε τρίτη στα προημιτελικά και προκρίθηκε στον ημιτελικό του αγωνίσματος.  Σε εξαιρετική κατάσταση είναι ο Στέφανος Ντούσκος. Ο κωπηλάτης από τα Γιάννενα τερμάτισε στη δεύτερη θέση στην κούρσα των προημιτελικών και πέρασε στα ημιτελικά του σκιφ ανδρών.

Συγκλονιστική εμφάνιση έκανε η Άννα Ντουντουνάκη στα ημιτελικά των 100μ. πεταλούδα, σημειώνοντας νέο πανελλήνιο ρεκόρ με 57.25 δευτερόλεπτα, αλλά είχε την ένατη καλύτερη επίδοση μένοντας εκτός τελικού για 6 εκατοστά του δευτερόλεπτου. Μετά του τέλος της κούρσας η πρωταθλήτρια Ευρώπης στο αγώνισμα δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά της.

Στα ημιτελικά των 100 μέτρων ύπτιο προκρίθηκε ο Απόστολος Χρήστου. Ο κολυμβητής του Ολυμπιακού τερμάτισε στην πέμπτη θέση της έκτης και τελευταίας προκριματικής σειράς με χρόνο 53.77 δευτερόλεπτα και τα ξημερώματα της Δευτέρας ώρα Ελλάδος θα διεκδικήσει μία θέση στον τελικό. Ο αθλητής του Παναγιώτη Βελέντζα είχε τον 15ο καλύτερο χρόνο.

Η ομάδα 4Χ100 ελεύθερο ανδρών, αποτελούμενη από τον Ανδρέα Βαζαίο, τον Κριστιάν Γκολομέεβ, τον Οδυσσέα Μελαδίνη και τον Απόστολο Χρήστου κατέλαβε την 15η θέση με χρόνο 3.15.29. και έμεινε μακριά από μια καλή επίδοση.

Στα 200μ. ελεύθερο ανδρών, ο Δημήτρης Μάρκος κατέλαβε την πρώτη θέση της πρώτης προκριματικής σειράς με χρόνο 1.49.16 και τελικά κατετάγη 31ος. Ο κολυμβητής του ΝΟ Καλαμακίου θα αγωνιστεί και στα 800 μέτρα ελεύθερο την προσεχή Τρίτη.

Στον τρίτο γύρο στο τουρνουά του απλού ανδρών προκρίθηκε ο Παναγιώτης Γκιώνης στο πινγκ πονγκ. Ο Έλληνας αθλητής επικράτησε με 4-1 του Αχμέντ Σαλέχ και πήρε το εισιτήριο για τους «32», σε έναν αγώνα που η ΕΡΤ δεν έδειξε προκαλώντας εκ νέου αντιδράσεις.  Ο 41χρονος αθλητής στον τρίτο γύρο θα αντιμετωπίσει τον Κορεάτη Τζεούνγκ Γιουκ Σικ. Ο αθλητής από την Ασία είναι το φαβορί της αναμέτρησης.

Μία από τις σπουδαιότερες νίκες της ιστορίας της σημείωσε η Εθνική πόλο ανδρών που επικράτησε με 10-9 της Ουγγαρίας στην πρεμιέρα της στο Ολυμπιακό τουρνουά, και έβαλε  πλώρη για την πρωτιά στον πρώτο όμιλο, που θα της φέρει και πιο βατούς αντιπάλους στα χιαστί παιχνίδια. Το επόμενο ματς είναι κόντρα στην παγκόσμια πρωταθλήτρια Ιταλία.

Την έκτη θέση στα 10 μέτρα αεροβόλο πιστόλι κατέλαβε η Άννα Κορακάκη. Η αθλήτρια της σκοποβολής προκρίθηκε στον τελικό με τη δεύτερη καλύτερη επίδοση σημείωνοντας παράλληλα προσωπικό ρεκόρ ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Η Ολυμπιονίκης του Ρίο θα αγωνιστεί και τα 25 μέτρα πιστόλι, που θεωρείται το καλό της αγώνισμα.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Βιταλίνα Μπατσαράσκινα (Ρωσία) με 240.03, μια επίδοση που αποτελεί νέο Ολυμπιακό ρεκόρ. Το ασημένιο μετάλλιο φόρεσε στο στήθος η Αντοανέτα Κοσταντίνοβα (Βουλγαρία), ενώ η Ρανσίν Γιανγκ (Κίνα), που είχε κάνει στον προκριματικό γύρο Ολυμπιακό ρεκόρ κατέλαβε την τρίτη θέση.

Στην 26η θέση είναι ο Νίκος Μαυρομάτης μετά τον πρώτο προκριματικό στο σκιτ. Ο Έλληνας σκοπευτής έχει 70/75 βολές (23/25, 24/25 και 23/25) μετά τους πρώτους τρεις γύρους του προκριματικού.

Πρεμιέρα στους Ολυμπιακούς αγώνες έκαναν και οι πρώτοι Έλληνες ιστιοπλόοι. Στην 5η θέση της γενικής κατάταξης μετά την ολοκλήρωση των δύο πρώτων ιστιοδρομιών βρίσκεται η Βασιλεία Καραχάλιου στην κατηγορία Laser Radial Γυναικών, στην Καμακούρα. Η Ελληνίδα αθλήτρια μετά την 2η θέση στην πρώτη ιστιοδρομία, κατετάγη 19η στη δεύτερη αλλά διατηρείται ψηλά στην κατάταξη με 21 βαθμούς ποινής, αφού όλοι οι ιστιοπλόοι αφαιρούν τη χειρότερη ως τώρα κούρσα τους.

Ο Βύρων Κοκκαλάνης βρίσκεται στην 11η θέση της γενικής κατάταξης για τα RS:X Ανδρών με 18 βαθμούς ποινής. Ο Έλληνας πρωταθλητής κατετάγη όγδοος στην πρώτη ιστιοδρομία, 17ος στην δεύτερη και δέκατος στην τρίτη κούρσα.

Η Κατερίνα Δίβαρη βρίσκεται στην 23η θεση της γενικής κατάταξης μετά την ολοκλήρωση των τριών πρώτων ιστιοδρομιών στα RS:X Γυναικών. Η Ελληνίδα αθλήτρια κατετάγη στην 19η θέση και στις τρεις πρώτες ιστιοδρομίες και έχει 38 βαθμούς ποινής.

Στον δεύτερο γύρο στο μονό των ανδρών προκρίθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας πήρε την πρώτη του νίκη σε Ολυμπιακούς αγώνες νικώντας με 2-1 σετ τον Γερμανό Φ.Κολσράιμπερ. Επόμενος αντίπαλος ο Φράνσις Τιάφοου.

Στον «ξαφνικό θάνατο» ηττήθηκε η Φένια Τζέλη στα ρεπεσάζ του ταεκβοντό στα 57 κιλά. Η Ελληνίδα αθλήτρια ηττήθηκε στον γύρο των «16» από την Τατιάνα Μίνινα, αλλά η Ρωσίδα αθλήτρια προκρίθηκε στον τελικό επιτρέποντας στην Τζέλη να διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο μέσω της δεύτερης ευκαιρίας.

Στον πρώτο γύρο των ρεπεσάζ η αθλήτρια από τα Τρίκαλα ηττήθηκε με 2-0 την Τεκιάθ Μπεν Γιουσούφ από τον Νίγηρα και τέθηκε εκτός συνέχειας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος