FOLLOW US: facebook twitter

Ολοταχώς για νέο ρεκόρ βαδίζει η Ηλεία και τη φετινή χρονιά – Πρωτιά στις συλλήψεις για πυρκαγιά!

Ημερομηνία: 06-05-2021 | Συντάκτης:

Ολοταχώς για νέα πρωτιά βαδίζει η Ηλεία όσον αφορά τις πυρκαγιές και τις σχετικές συλλήψεις, καθώς ήδη έχουν καταγραφεί 17 συμβάντα στον νομό, τα περισσότερα πανελλαδικά, με δεύτερη τη Λακωνία με 8 και τη Μεσσηνία με τρεις συλλήψεις.

Όπως ανέφερε ο Ηλείος προγνώστης καιρού, Θοδωρής Κονδύλης, στο ileiakairos.gr, μετά τα περσινά απογοητευτικά στοιχεία για την Ηλεία, όπου κατατάχθηκε πρώτη στις συλλήψεις για πρόκληση πυρκαγιάς από αμέλεια, με 21 περιστατικά, φέτος η χρονιά κυλά ακόμα χειρότερα με τις συλλήψεις από 1.1.2021 έως και σήμερα να φτάνουν τις 17 από τις 86 πανελλαδικά.

«Στη διαχείριση των δασικών πυρκαγιών, είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε ότι μόνο όταν η κοινωνία είναι κατάλληλα ενημερωμένη και εκπαιδευμένη, μπορεί να είναι μέρος της λύσης του προβλήματος και όχι μέρος του προβλήματος που είναι σήμερα. Πρέπει οι πολίτες να κατανοήσουν ότι από μια απερισκεψία θα θέσουν σε κίνδυνο τους συνανθρώπους τους και το πυροσβεστικό προσωπικό και όλο τον μηχανισμό που θα επιχειρήσει για τον έλεγχο του φαινομένου. Δεν μπορούμε άλλο να αγνοούμε στο πεδίο της πρόληψης των δασικών πυρκαγιών την ενημέρωση και εκπαίδευση των πολιτών. Η κοινωνία πρέπει να γίνει σύμμαχος του μηχανισμού στον κίνδυνο», σημείωσε και πρόσθεσε ότι αυτή η εικόνα είναι ανεπίτρεπτη, αν αναλογιστεί κανείς την βαριά εμπειρία της Ηλείας στον κίνδυνο των δασικών πυρκαγιών.

«Η εμπειρία του 2007 είναι φανερό πως έχει μπει στην λήθη και όσο αδιαφορούμε να μετριάσουμε τον κίνδυνο ενώ γνωρίζουμε το αίτιο, τόσο οδηγούμαστε επιταχυνόμενα σε μια νέα τραγωδία», σχολίασε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος