FOLLOW US: facebook twitter

Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση από τον Χρ. Σπίρτζη που περιοδεύει στην Ηλεία

Ημερομηνία: 23-02-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Νέα, Πολιτική

Ολομέτωπη επίθεση Χρ. Σπίρτζη χθες από την Ηλεία:
«Η ΝΔ κοροϊδεύει τους πολίτες και έχει οδηγήσει το Νομό σε τροχιά αποσύνθεσης»

  • Κάλεσμα Χρ. Σπίρτζη στους Ηλείους να ενταχθούν στο ΣΥΡΙΖΑ για να «φύγει η πιο καταστροφική κυβέρνηση της μεταπολίτευσης»
  • «Η Πατρών Πύργου έχει μετεξελιχθεί στο μεγάλο διαχρονικό φαγοπότι της ΝΔ» δήλωσε

Γράφει η Κική Κολοβέρου- kkoloverou@yahoo.gr


Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση, εξαπέλυσε από την Ηλεία χθες, στη διάρκεια της διήμερης περιοδείας του, ο πρώην Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης, τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, απευθύνοντας ταυτόχρονα κάλεσμα προς όλους τους πολίτες και τις προοδευτικές δυνάμεις να δώσουν μάχη ώστε να «φύγει η πιο καταστροφική κυβέρνηση που πέρασε από τον τόπο μετά την μεταπολίτευση».

Ο κ. Σπίρτζης, κατηγόρησε τη ΝΔ ότι κοροϊδεύει τους πολίτες της Ηλείας και έχει οδηγήσει τον Νομό «σε τροχιά αποσύνθεσης», επαναφέροντας «τη μιζέρια του χθες σε ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα» ενώ ζήτησε από τους πολίτες που «ξεγελάστηκαν» από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το επιτελικό κράτος να αναλογιστούν τι στήριξαν προεκλογικά και να συνταχθούν με το ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε από το συνεδριακό της Π.Ε. Ηλείας στον Πύργο, ο κ. Σπίρτζης, μίλησε για τους πυρόπληκτους, θυμίζοντας το πρόσφατο βίντεο με το Δούκα τονίζοντας ότι «η δεξιά δεν αλλάζει, χειροτερεύει και ειδικά στην Ηλεία ήταν αποκαλυπτικό το βίντεο για το πώς αντιμετωπίζει η δεξιά και τους πολίτες της Ηλείας και τους πυρόπληκτους. Ας τους πάτε όμως στους πυρόπληκτους που δεν έχει τολμήσει κανείς να πατήσει το πόδι του στις πυρόπληκτες περιοχές, πάνε σε προστατευμένο περιβάλλον σε θεσμικές συναντήσεις… Καλό θα ήταν τα στελέχη της ΝΔ να πάνε στον κόσμο να ακούσουν τα πραγματικά προβλήματα που έχουν… ».

Μιλώντας για την ενεργειακή κρίση, κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι τον Σεπτέμβριο όταν η Ευρώπη αναζητούσε λύσεις πως θα αντιμετωπίσει την ενεργειακή κρίση και το πώς θα υπάρχει επάρκεια αγαθών, αυτός φρόντισε να χαρίσει τη ΔΕΗ με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. «Πολύ συνειδητά. Και βιώνουμε σήμερα τα αποτελέσματα. Το επιχείρημα της ΝΔ είναι ότι δε θα κάνουν κοινωνική πολιτική μέσω της ΔΕΗ. Το δικό μας επιχείρημα είναι ότι τα δημόσια αγαθά είναι αγαθά τα οποία οφείλει το κράτος και οποιαδήποτε κυβέρνηση να διασφαλίζει τη πρόσβαση στον πολίτη. Αυτή είναι μια χαοτική διαφορά στην πολιτική που πρεσβεύουμε εμείς σε σχέση με αυτό που πρεσβεύει η δεξιά στη χώρα μας. Και νομίζω ότι είναι από τα ζητήματα που μπορούμε να βρούμε συγκλίσεις και από άλλους πολιτικούς χώρους για να συνεργαστούμε για να υπάρχει μια προοδευτική διακυβέρνηση στη χώρα που την έχει ανάγκη. Για να φύγουμε από τη μιζέρια της δεξιάς, την καταδίκη της χώρας και των πολιτών».

«Περήφανοι για όσα πετύχαμε»

Στη συνέχεια, ο κ. Σπίρτζης, τονισε ότι είναι περήφανοι όχι μόνο για αυτά που εκανα και τα ζει ο ελληνικός λαός , όπως οι αυτοκινητόδρομοι, ο σιδηρόδρομος ή τα αρδευτικά, αλλά «είμαστε περήφανοι και για τη διαχείριση και για τις τιμές που πετύχαμε και για αυτά που προετοιμάσαμε και κόλλησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Και τα κόλλησε είτε για να εξυπηρετήσει συμφέροντα είτε για το δογματισμό που έχει σε σχέση με το να είναι δημόσιες υποδομές».

«Η Πατρών Πύργου έχει γίνει στοιχειό για τον πολίτη της Ηλείας και έχει μετεξελιχθεί στο μεγάλο διαχρονικό φαγοπότι της ΝΔ» είπε, παρουσίασε βίντεο με τις εργασίες στο Γεράκι Αμαλιάδας όπου είχε ολοκληρωθεί το 25% της συγκεκριμένης εργολαβίας από την Ιντρακατ. «Μας κατηγόρησαν για δήθεν κατάτμηση όμως εμείς κάναμε οχτώ διαγωνισμούς. Η ερώτηση μας είναι γιατί δεν έκαναν έναν διαγωνισμό και έκαναν απευθείας ανάθεση; Να απολογηθούν στο λαό της Ηλείας. Γιατί κατήργησαν μονομερώς τις συμβάσεις όταν είμαστε σε λοκνταουν και γιατί δεν έβγαλαν έκπτωτες αφού έκριναν ότι δεν μπορούσαν να ολοκληρώσουν το έργο αλλά τους έδωσαν αποζημίωση 8 εκ. ευρώ; Τι κρύβεται πίσω από τις μεθοδεύσεις 2,5 ετών;» διερωτήθηκε σημειώνοντας πως δουλεύουν το λαό της Ηλείας 2,5 χρόνια. «Πριν λίγες μέρες ανακοίνωσαν ότι ξεκινάει το έργο, πως γίνεται όμως όταν σήμερα το Υπ. Ανάπτυξης απένταξε τα χρήματα των 8 διαγωνισμών.

Θα πρέπει να υπάρχει επίσημο συμφωνητικό για τη διάρκεια κατασκευής, το χρονοδιάγραμμα και την έναρξη κατασκευής. Παρότι έχουμε να κάνουμε με μια σειρά παρανομιών, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει ότι η ΝΔ που ρουφιάνευε στην Ε.Ε, γιατί αισθανόμαστε την ανάγκη της τοπικής κοινωνίας να γίνει το έργο… Ο Νομός δυστυχώς έχει μπει σε τροχιά αποσύνθεσης. Μετά το Πάτρα Πύργος, υπάρχει και το Πύργος Καλό Νερό που σταμάτησε το έργο αναβάθμισης του δικτύου γιατί δεν έχουν πληρώσει τον εργολάβο… ρωτήστε τους γιατί δεν πληρώθηκαν τα συγχρηματοδοτούμενα έργα; Είναι η πρώτη φορά που η χώρα μας δεν έχει πληρώσει συγχρηματοδοτούμενα έργα. Τι κάναν τα λεφτά;».

Την πρώτη μέρα της διήμερης περιοδείας του στο Νομό, ο κ. Σπίρτζης συνοδευμένος από τον Βουλευτή Διονύση Καλαματιανό, τον Γραμματέα της ΝΕ. Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Φλεβοτόμο, στελέχη και μέλη του κόμματος, επισκέφθηκε το Φράγμα του Πηνειού όπου και άκουσε τις ανησυχίες των κατοίκων για την εγκατάσταση του φωτοβολταϊκού πάρκου, βρέθηκε στο Γεράκι Αμαλιάδας, στο σημείο όπου είχαν σταματήσει τα έργα του αυτοκινητόδρομου της Πατρών Πύργου ενώ επισκέφθηκε και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμαλιάδας και την Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας στον Πύργο. Το απόγευμα, συμμετείχε ως ο κεντρικός εισηγητής στην ανοιχτή συζήτηση- συνέλευση των μελών και φίλων της Ο.,Μ. Ήλιδας στο Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας στο πλαίσιο του Προσυνεδριακού Διαλόγου ενώ σήμερα η διήμερη περιοδεία του θα ολοκληρωθεί με επίσκεψη στην πυρόπληκτη Καυκωνία Ολυμπίας, στην αγορά της Αμαλιάδας όπου θα συζητήσει με καταστηματάρχες, εργαζόμενους και πολίτες και τέλος στον ΤΟΕΒ Γαστούνης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Καιρός ΠύργοςΑΓΓΕΛΙΑ
ΑΓΓΕΛΙΑ