FOLLOW US: facebook twitter

Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση του «Seatrac» της Π.Ε Ηλείας στις «Πλάκες» Κατακόλου

Ημερομηνία: 26-06-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

Την ευκαιρία να κάνουν το μπάνιο τους με ασφάλεια, έχουν τα άτομα με αναπηρία και κινητικά προβλήματα, καθώς σήμερα, Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες εγκατάστασης του συστήματος αυτόνομης πρόσβασης ατόμων με αναπηρία στη θάλασσα (Seatrac) της Π.Ε Ηλείας, στη θέση «Πλάκες» Κατακόλου. Τις εργασίες παρακολούθησε από κοντά ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος.

Νωρίς το πρωί έγινε η διαμόρφωση του χώρου και ακολούθησε η τοποθέτηση του μηχανισμού από το τεχνικό συνεργείο της εταιρείας «TOBEA», η οποία έχει την ευθύνη εγκατάστασης, απεγκατάστασης αλλά και συντήρησής του. Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι, με την διαμόρφωση των χώρων και του διαδρόμου πρόσβασης στο «Seatrac».

«Είναι μεγάλη μας χαρά να διασφαλίζουμε, για μια ακόμα χρονιά, σε αρκετούς συνανθρώπους μας με αναπηρία και κινητικά προβλήματα, το δικαίωμα να απολαμβάνουν το αγαθό του ήλιου και του θαλασσινού μπάνιου, χωρίς τον παραμικρό αποκλεισμό», δήλωσε ο κ. Γιαννόπουλος, που είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει τις εργασίες εγκατάστασης του «Seatrac» και να συνομιλήσει με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας ΤΟΒΕΑ Ιγνάτιο Φωτίου, με τους εκπροσώπους του Συλλόγου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Π.Ε Ηλείας, Γιώργο Παπανικολόπουλο (Γ.Γ) και Γιάννη Πετρόπουλο (ταμία) αλλά και απλούς πολίτες, οι οποίοι τον ευχαρίστησαν προσωπικά όπως και όσους εργάστηκαν για την διεκπεραίωση των διαδικασιών που απαιτούνταν μέχρι την εγκατάσταση του συστήματος αυτόνομης πρόσβασης στη θάλασσα. Όλοι, υπογράμμισαν την χρησιμότητά του, όχι μόνο για τα άτομα με αναπηρία αλλά και για τους ηλικιωμένους με κινητικά προβλήματα.

Παρόντες στην διαδικασία ήταν επίσης η Διευθύντρια Διοικητικού – Οικονομικού της Π.Ε Ηλείας Σίσσυ Νικολάου και τα μέλη της Επιτροπής για την παρακολούθηση εγκατάστασης και συντήρησης του «Seatrac», με τον κ. Γιαννόπουλο να τους ευχαριστεί για τις προσπάθειές τους. «Θέλω να ευχαριστήσω την Διευθύντρια Διοικητικού – Οικονομικού κα Νικολάου, καθώς επίσης όλα τα υπηρεσιακά στελέχη που εργάστηκαν προκειμένου σήμερα να έχουμε την τοποθέτηση του Seatrac. Πρέπει ωστόσο να σημειώσω πως, θα είχε ολοκληρωθεί νωρίτερα τον Ιούνιο,  αν δεν είχαμε συναντήσει κάποιες δυσλειτουργίες, οι οποίες όμως δεν οφείλονται στην δική  μας υπηρεσία. Παρόλα αυτά, έστω και σήμερα, είμαστε εδώ και προλαβαίνουμε το Σαββατοκύριακο, κατά τη διάρκεια του οποίου αναμένονται ιδιαιτέρως υψηλές θερμοκρασίες, δίνοντας την δυνατότητα στους συνανθρώπους μας με κινητικά προβλήματα και αναπηρία να απολαύσουν το μπάνιο τους», κατέληξε ο κ. Γιαννόπουλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος