FOLLOW US: facebook twitter

Ολοκληρώθηκε η δράση καθαρισμού στην παραλία Κατακόλου από την iSea

Ημερομηνία: 27-06-2022 | Συντάκτης:

  • Συγκεντρώθηκαν πάνω από 60 κιλά απορρίμματα


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο παράκτιος καθαρισμός μέρους της παραλίας Κατακόλου από την Περιβαλλοντική Οργάνωση για την προστασία των Υδάτινων Οικοσυστημάτων iSea, με τη στήριξη του Δήμου Πύργου και του Γραφείου Εθελοντισμού.

Το πρωί της Δευτέρας (27/6) έξι εθελοντές, μέλη της Οργάνωσης, «έπιασαν» δουλειά και το αποτέλεσμα αυτής ήταν να συγκεντρωθούν πάνω από 60 κιλά απορρίμματα! Ο μεγαλύτερος όγκος αυτών ήταν πλαστικά μπουκάλια και ακολούθησαν ρούχα και υποδήματα, δίχτυα, σκοινιά, τούβλα, κ.α. Τα απορρίμματα συγκεντρώθηκαν από την παραλία και τον θαλάσσιο χώρο.

Στο σημείο βρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Παιδείας και υπεύθυνος του Γραφείου Εθελοντισμού Γιάννης Πλεμμένος και ο αντιδήμαρχος Πρασίνου Μαρίνος Αχτύπης οι οποίοι ευχαρίστησαν τα μέλη της Οργάνωσης για την πολύτιμη βοήθειά και δράση τους, κι αντάλλαξαν απόψεις για τον καθαρισμό της παραλίας καθώς και στο παρελθόν ο Δήμος Πύργου έχει διοργανώσει καθαρισμούς με τη συμβολή εθελοντών.

Η εθελοντική δράση καθαρισμού του iSea, εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Προσφέρω», μιας κοινής προσπάθειας για καθαρότερες ελληνικές θάλασσες και ακτές.

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος έχουν πραγματοποιηθεί έως τώρα συνολικά περισσότερες από 170 δράσεις καθαρισμών σε όλη την Ελλάδα και ο συνολικός όγκος απορριμμάτων που έχουν απομακρυνθεί ξεπερνά τα 46.239 κιλά.  Συγκεκριμένα 71 δράσεις παράκτιων καθαρισμών με τη συμμετοχή περισσότερων από 1000 εθελοντών, σε όλη τη χώρα με την παράλληλη εκπαίδευση πολιτών για τις επιπτώσεις των υδάτινων απορριμμάτων και τη συλλογή ερευνητικών δεδομένων μέσα από την καταγραφή τους. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν συνολικά 1148 εθελοντές και 34 δύτες.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος