FOLLOW US: facebook twitter

«Το δίλλημα των εφήβων: Φιλο-κοινωνική ή Μη κοινωνική συμπεριφορά» – Ολοκληρώθηκαν στο Βουκουρέστι οι εργασίες των συντονιστών του Erasmous+

Ημερομηνία: 06-11-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Εκπαίδευση, Νέα

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες της δεύτερης διακρατικής συνάντησης συντονιστών του προγράμματος Erasmus+ με τίτλο «Το δίλημμα των εφήβων: Φιλο-κοινωνική ή Μη κοινωνική συμπεριφορά», που πραγματοποιήθηκε στο τμήμα Ψυχολογίας και Επιστημών της Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Βουκουρεστίου το διάστημα 14-18 Οκτωβρίου και στο οποίο η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας εκπροσωπείται από το Γενικό Λύκειο Βαρθολομιού.

Το ευρωπαϊκό αυτό πρόγραμμα που διανύει το δεύτερο έτος υλοποίησής του στοχεύει μέσα από τις δράσεις του να βοηθήσειτους/τις έφηβους/ες μαθητές/τριες να αναπτύξουν τις δεξιότητες εκείνες που θα τους/τις επιτρέπουν να ανιχνεύσουν και να καταπολεμήσουν τις άμεσες και έμμεσες μορφές κοινωνικού αποκλεισμού στο σχολικό τους περιβάλλον, προκειμένου να υιοθετήσουν μια φιλο-κοινωνική συμπεριφορά απέναντι στον Άλλο.

Στο πλαίσιο της δεύτερης διακρατικής συνάντησης συντονιστών, οι υπεύθυνοι/ες εκπαιδευτικοί όλων των συμμετεχόντων σχολείων (ITTG. Marconi, Πάδοβα/ IS “Newton – Pertini”, Camposapiero/ Γενικό Λύκειο Βαρθολομιού/ 6ο ΕΠΑΛ Πάτρας καιSociatia Prietenii Colegiului National Ion Neculce, Βουκουρέστι) προέβησαν σε έναν απολογισμό της μέχρι σήμερα πορείας του προγράμματος και σε έναν προγραμματισμό των δράσεων του σχολικού έτους που διανύουμε. Παράλληλα, επιμορφώθηκαν πάνω σε θέματα που άπτονται της θεματικής του προγράμματος από καθηγήτριες του Πανεπιστημίου Βουκουρεστιου. Πιο συγκεκριμένα, η αναπληρώτρια καθηγήτρια SilviaFatπρόσφερε επιμόρφωση στο θέμα «Κοινωνική ανισότητα εξαιτίας του ψηφιακού χάσματος. Στρατηγικές μείωσης του χάσματος στα σχολεία» και η αναπληρώτρια καθηγήτρια AdinaPescaruστο θέμα «Φαινόμενα αποκλεισμού και περιθωριοποίησης μεταξύ νέων».

Το Γενικό Λύκειο Βαρθολομιού εκπροσωπήθηκε από τον Διευθυντή του, κ. Αθανάσιο Δεληπάλλα, και τη συντονίστρια του προγράμματος, κ. Αννίτα Λάκκα. Η κ. Λάκκα αναφέρει μεταξύ άλλων πως «η συγκεκριμένη συνάντηση ήταν εποικοδομητική και έλαβε χώρα σε πολύ φιλικό και συνεργατικό κλίμα. Ρυθμίστηκαν όλα τα ζητήματα που αφορούν στην υλοποίηση του προγράμματος την τρέχουσα χρονιά. Με χαρά και ανυπομονησία περιμένουμε να υποδεχτούμε στη χώρα μας τους εταίρους μας περί τα τέλη Μαρτίου».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος