FOLLOW US: facebook twitter

Ολοκληρώθηκαν με λαμπρότητα οι εορταστικές εκδηλώσεις στο αεροδρόμιο Ανδραβίδας – Η 117 ΠΜ τίμησε τον προστάτη της

Ημερομηνία: 08-11-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

Με τη δέουσα λαμπρότητα τίμησε χθες η Αεροπορική Βάση της 117 Πτέρυγας Μάχης στην Ανδραβίδα τον προστάτη της, Αρχάγγελο Μιχαήλ, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων που υλοποιούνται σε όλη την Ελλάδα.

Αρχικά τελέστηκε δοξολογία, χοροστατούντος του απελθόντος Μητροπολίτη Ηλείας και νυν Τοποτηρητή της Ιεράς Μητροπόλης Ηλείας κ.κ. Γερμανού, η ανάγνωση της ημερήσιας διάταξης από τον Υποσμηναγό Γεώργιο Παϊτάρογλου, και ακολούθησε Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων Αεροπόρων.

Παράλληλα, η αεροπορική βάση ήταν ανοιχτή και επισκέψιμη για πολίτες και μαθητές, καθώς λειτούργησε στατική και φωτογραφική έκθεση πλαισιωμένη από αεροσκάφη και λοιπά οπλικά συστήματα και μέσα που υποστηρίζουν τις πτήσεις. Ειδικευμένο προσωπικό παρείχε πληροφορίες για τα εκθέματα ώστε να δίδεται μια συνοπτική εικόνα στον επισκέπτη του τρόπου με τον οποίο η Πολεμική Αεροπορία καλείται να εκπληρώσει την αποστολή της.

Ο κ. Παϊτάρογλου στην ημερήσια διάταξη αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη συνεισφορά της Πολεμικής Αεροπορίας στην Εθνική Άμυνα και στα τεράστια βήματα εξέλιξης που έχει κάνει.

« (…) Για δεκαετίες η Πολεμική Αεροπορία καλείται να σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος της αντίστασης και της αποτροπής, σε έναν αγώνα καθημερινής, συνεχούς και προκλητικής αμφισβήτησης της εθνικής κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων. Επί πολλά έτη η ΠΑ δημιούργησε κουλτούρα βασιζόμενη σε θεμελιώδεις αξίες με σκοπό σε περίπτωση επιχειρήσεων να την οδηγήσουν σε νίκη και όχι σε ηρωοποίηση. Δεν ακολουθεί τις εξελίξεις αλλά καθορίζει τον τόπο και τον χρόνο της ενδεχόμενης αναμέτρησης. (…) Η Πολεμική Αεροπορία σήμερα, πιο ισχυρή, πιο έτοιμη, πιο ικανή από ποτέ έχει εισέλθει στην επόμενη τεχνολογική εποχή μέσα από ένα τεράστιο αλλά τόσο αναγκαίο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης, με στόχο τη μεγιστοποίηση της αποτρεπτικής ισχύος αλλά και της επιχειρησιακής αποτελεσματικότητας (…) », τόνισε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος