FOLLOW US: facebook twitter

Ολοκληρώθηκαν χθες οι τετραήμερες εορταστικές εκδηλώσεις στην 117 ΠΜ Ανδραβίδας παρουσία φορέων και αρχών

Ημερομηνία: 09-11-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

Η Πολεμική Αεροπορία γιόρτασε τον Προστάτη της Αρχάγγελο Μιχαήλ

Με την επίσημη Δοξολογία στις εγκαταστάσεις της 117 Π.Μ στην Ανδραβίδα, ολοκληρώθηκαν χθες οι τετραήμερες εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας Αρχαγγέλου Μιχαήλ, που ξεκίνησαν την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου.

Η χθεσινή τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία του προσωπικού, των τοπικών αρχών και φορέων της Ηλείας και αρκετών πολιτών, τηρουμένων όλων των προβλεπόμενων μέτρων για τον περιορισμό διασποράς του κορονοϊού. Στην Δοξολογία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός μαζί με τον Επίσκοπο Ωλένης κ. Αθανάσιο στους χώρους της αεροπορικής βάσης. Τους επίσημους προσκεκλημένους μεταξύ των οποίων ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Βασίλης Γιαννόπουλος, βουλευτές και δήμαρχοι του Νομού και εκπρόσωποι Σωμάτων Ασφαλείας αρχών και φορέων, υποδέχθηκε ο Διοικητής της 11ΠΜ Σμήναρχος κ. Άγγελος Καλλιγαρίδης. Μετά την δοξολογία τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Πεσόντων Αεροπόρων και προσκλητήριο νεκρών.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Προστάτη της Αεροπορίας, ξέκινησαν στις 5 Νοεμβρίου όπου πραγματοποιήθηκε στατική και φωτογραφική έκθεση πλαισιωμένη από αεροσκάφη και λοιπά οπλικά συστήματα και μέσα, που υποστηρίζουν πτήσεις. Αρκετοί ήταν οι πολίτες που επισκέφθηκαν αυτές τις ημέρες την αεροποτική βάση της Ανδραβίδας, όπου ξεναγήθηκαν από ειδικευμένο προσωπικό της 117 ΠΜ παρέχοντας πληροφορίες για τα εκθέματα σε όλους τους επισκέπτες, ώστε να δίδεται μια συνοπτική εικόνα στον κόσμο , για τον τρόπο με τον οποίο καλείται η Πολεμική Αεροπορία να εκπληρώσει την αποστολή της. Αρκετές ήταν και οι οικογένειες με μικρά παιδιά που είχαν τη χαρά να γνωρίσουν από κοντά το στόλο και τα οπλικά συστήματα της 117 ΠΜ και να δουν από κοντά την έκθεση των μαχητικών αεροσκαφών όπου ξεχωριστή θέση είχαν τα θρυλικά F16 που έχου εξελιχθεί σε αεροσκάφη πολλαπλών ρόλων. Μάλιστα αρκετοί ήταν και οι πολίτες που τις προηγούμενες ημέρες πήραν την θέση του πιλότου και φωτογραφήθηκαν στα μαχητικά αεροσκάφη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος