FOLLOW US: facebook twitter

Ολοκληρώνονται οι προετοιμασίες για τη γιορτή του Θεάτρου στο 1ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου

Ημερομηνία: 03-05-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Ηλεία, Νέα, Πολιτισμός

Το 1ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αμαλιάδας με την επωνυμία Ανδρέας Φραγκογιαννόπουλος, που ξεκινά την Παρασκευή 6 Μαΐου 2022 και ολοκληρώνεται την Κυριακή 8 Μαΐου 2022, αποτελεί το νέο πολιτιστικό θεσμό για το Ερασιτεχνικό Θέατρο της περιοχής.

Η Αμαλιάδα με πλούσια παράδοση στο χώρο του Ερασιτεχνικού Θεάτρου, είχε τη τύχη να έχει σπουδαίους ανθρώπους που συνέβαλαν τα μέγιστα ώστε να εδραιωθεί και να αναπτυχθεί στην πόλη της Αμαλιάδας. Ο Ανδρέας Φραγκογιαννόπουλος μαζί με τους φίλους του Θοδωρή Ανδρουτσόπουλο, Ιωάννη Παπανδρικόπουλο, Πέτρο Γιαννακόπουλο, Δημήτρη Αναστασόπουλο , το Γιώργο Πολάτο και πολλούς άλλους φίλους, αρχισε δραστηριοποιείται με την ομάδα ερασιτεχνών που υπήρχε στην πόλη από το 1948 και είχε ιδρύσει ο αείμνηστος Ιωάννης Παπανδρικόπουλος.

Αυτή η παράδοση που δημιούργησαν οι προαναφερόμενοι , συνεχίζεται και σήμερα μέχρι τις μέρες μας, με αποτέλεσμα η Αμαλιάδα να αποτελεί σημείο αναφοράς για το Ερασιτεχνικό Θέατρο και όλη αυτή η συμβολή να καταγράφεται με τη δημιουργία αυτού του θεσμού. Κάθε χρόνο θα πραγματοποιείται ειδικό αφιέρωμα στον καθένα από τους πρωτεργάτες της δημιουργίας του Ερασιτεχνικού Θεάτρου της Αμαλιάδας, με τη επόμενη χρονιά να είναι αφιερωμένη στον Γιάννη Παπανδρικόπουλο.

Στο 1ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου θα συμμετάσχουν οι ερασιτεχνικές ομάδες από την Ηλεία, ενώ θα υπάρξουν συμμετοχές από Θεσπρωτία και Πάτρα. Το Φεστιβάλ είναι μια συνδιοργάνωση του Δήμου Ήλιδας και του Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας με τις Ερασιτεχνικές Ομάδες της Αμαλιάδας: ερασιΤεχνες, Στην Σκηνή- Αποχρώσεις, και της Θεατρικής Ομάδας των Εθελοντών του Κέντρου Κοινωνικής Παρέμβασης του Δήμου Ήλιδας. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη και για τις τρεις μέρες και το πρόγραμμα των παραστάσεων είναι ως εξής:


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος