FOLLOW US: facebook twitter

«Όλοι» στην εθελοντική αιμοδοσία σήμερα στο Στάδιο του Πύργου

Ημερομηνία: 10-06-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Κοινωνία, Νέα

Κάλεσμα συμμετοχής από Δήμαρχο Πύργου, “Χαμόγελο”, Σταθμό Αιμοδοσίας Γ.Ν. Ηλείας

Κάλεσμα συμμετοχής στην εθελοντική αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, από τις  09:30 έως 13:00  στον Πύργο, στο Δημοτικό Στάδιο «Χαράλαμπος Βιλαέτης» για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών σε αίμα, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού απεύθυναν χθες από το Λάτσειο οι διοργανωτές της σπουδαίας δράσης καθώς ο Δήμος Πύργου είναι αυτός που παίρνει τη «σκυτάλη» για τη διοργάνωση της στην πόλη μας, η οποία αποτελεί πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, τον Οργανισμό «Tο Χαμόγελο του Παιδιού», ενώ υλοποιείται με την Αιγίδα του Δήμου Πύργου και σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου «Ανδρέας Παπανδρέου».

“Είμαστε εδώ, ο δήμος, το Χαμόγελο του Παιδιού, ο Σταθμός Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Ηλείας και ξεδιπλώνουμε δράσεις που έχουν ως κέντρο τον άνθρωπο και κυρίως τις υγειονομικές ανάγκες του, την πρόληψη την υποστήριξη της υγείας και περαιτέρω μια ανάπτυξη κοινωνικής πολιτικής” τόνισε ο Δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος υποστηρίζοντας ότι βρισκόμαστε σε μια εποχή που οι ανάγκες των ανθρώπων για βοήθεια θα αυξηθεί κατακόρυφα λόγω της κρίσης που βιώνουμε και είναι η ώρα, κάθε άνθρωπος να αποδείξει ότι μπορεί να βοηθήσει. Μάλιστα ανακοίνωσε ότι παρουσία του προέδρου του Χαμόγελου κ. Κώστα Γιαννόπουλου θα υπογράψουν και μνημόνιο συνεργασίας.

Ακολούθως ο κ. Γιάννης Λαμπρόπουλος, υπεύθυνος του Χαμόγελου στον Πύργο, μίλησε για το μεγάλο αυτό πρόγραμμα και κάλεσε όλο το κόσμο να στηρίξει τη δράση προκειμένου όπως είπε να συγκεντρώσουν όσο πιο πολλές μονάδες αίματος για τις ανάγκες του Νοσοκομείου Πύργου ενώ έκανε και μια μικρή αναφορά για τα 25χρονια παρουσίας του Χαμόγελου, δίπλα σε κάθε παιδί που έχει ανάγκη, δίπλα σε κάθε παιδί θύμα βίας, εξαφάνισης, που ζει σε συνθήκες φτώχιας, που έχει προβλήματα υγείας. Μόνο το 2019, όπως είπε, βοηθήθηκαν ποιοτικά και ολιστικά 96.000 παιδιά.

Κάλεσμα όμως προς όλους, απεύθυναν ακόμα, ο Γιάννης Πλεμμένος και η Χριστίνα Λαμπροπούλου από το γραφείο εθελοντισμού του Δήμου καθώς και η Δ/ντρια του Σταθμού Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Ηλείας Κων/να Πανέτα τονίζοντας ότι προσφέροντας αίμα μπορούν να αποδείξουν την ευαισθησία τους για τα παιδιά και τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη σε αίμα.

Τέλος η κ. Κατερίνα Λιακοπούλου, Κοινωνική Λειτουργός και Συντονίστρια Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης Πύργου του Χαμόγελου μίλησε για τις αυξημένες ανάγκες σε αίμα που έγιναν ακόμα πιο επιτακτικές λόγω της πανδημίας ενώ σημείωσε οτι οι εθελοντές που ενδιαφέρονται να προσφέρουν θα πρέπει πριν επισκεφθούν την κινητή μονάδα “Οδυσσέας” του Οργανισμού που θα βρίσκεται στο Δημοτικό Στάδιο Πύργου, να καλέσουν στο 6936531682 για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός και η ταυτόχρονη παρουσία πολλών εθελοντών. Επιπλέον, παρακαλούνται οι εθελοντές αιμοδότες να έχουν μαζί τους την ταυτότητά τους καθώς και τον ΑΜΚΑ τους.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της Δράσης, στoν χώρο θα βρίσκεται υποστηρικτικά και η Κινητή Μονάδα Προληπτικής Ιατρικής του Οργανισμού.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος