FOLLOW US: facebook twitter

Όλοι μαζί «Parea» για την Φλόγα: Εξαιρετική για μια ακόμα χρονιά η εκδήλωση υποστήριξης των παιδιών με καρκίνο στον Πύργο

Ημερομηνία: 13-05-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Κοινωνία, Νέα

Μια πολύ ξεχωριστή εκδήλωση υποστήριξης του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «Φλόγα», διοργάνωσε για 4η συνεχόμενη χρονιά το  PareaCafe στον Πύργο, στην πλατεία Κύπρου, το απόγευμα της Παρασκευής, ενώ πέρα από το ενημερωτικό κομμάτι και  την εθελοντική αιμοδοσία, υπήρχαν και  πολλές και πλούσιες δράσεις.   Στο πλευρό του PareaCafe βρέθηκε ο Νομαρχιακός Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και ΑμεΑ «Ήλις», αλλά και το Σωματείο Παραπληγικών & Κινητικά Αναπήρων Νομού Ηλείας που σε δύο περίπτερα παρουσίασαν χειροποίητα αντικείμενα φτιαγμένα με πολύ μεράκι, όπου τα έσοδα διατέθηκαν στο σύλλογο «Φλόγα», ενώ για μια ακόμα χρονιά σημαντική και… γευστική ήταν η παρουσία του ΙΕΚ Σμαρνάκη και των σπουδαστών του, όπου ετοίμασαν έναν πλούσιο μπουφέ για όλον τον κόσμο. Από την πλευρά του το café parea  (Κύπρου 2 και Πατρών 108) διέθες εξ ολοκλήρου στον σύλλογο «Φλόγα» τα έσοδα από τις πωλήσεις καφέδων και όχι μόνο και στα δύο καταστήματά του.  Βεβαίως πολλοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να δώσουν αίμα, συμμετέχοντας στην εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώθηκε με την συμβολή του σταθμού αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Πύργου, ενώ κατά την διάρκεια της εκδήλωσης έγιναν και ενημερώσεις για την δωρεά μυελού των οστών.

Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης για τον καρκίνο στην παιδική ηλικία ήταν η Διευθύντρια Ε.Σ.Υ. Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών Αφροδίτη Γκινοπούλου, ενώ παρούσα ήταν και η εκπρόσωπος του συλλόγου Φλόγα Χριστοπούλου- Παπαϊωάννου Τασία. Ακολούθησε  ομιλία από την ψυχολόγο Παναγούλια Έλενα για την παιδική ψυχολογία και το ρόλο της οικογένειας, ενώ έγινε και παρουσίαση του παιδικού βιβλίου, αφιερωμένο στο παιδικό καρκίνο «Το κορίτσι και ο μονόκερος Μάχη» από την Ελένη Βασιλείου-Αστερόσκονη.

Η βραδιά βεβαίως περιελάμβανε και ειδική μέριμνα για τα παιδιά, όπου διασκέδασαν με παράσταση Καραγκιόζη από το Θέατρο Σκιών Φώτη & Χρήστου Πλέσσα ενώ ακολούθησε χορός από την Ακαδημία αθλητικού χορού –DanceLifeSteps. Ο Κλόουν – Ταχυδακτυλουργός ΝΙΝΟ διασκέδασε μικρούς και μεγάλους καθ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος