FOLLOW US: facebook twitter

«Όλο σπίτι, κρεβάτι κι εκκλησία»: Παράσταση από το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν στα Λεχαινά την Κυριακή

Ημερομηνία: 18-01-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Πρωταγωνιστεί η Πυργιώτισσα ηθοποιός Τζένη Κόλλια-Καζάκου

 

Μετά από μια επιτυχημένη τριετή συνεργασία του Δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης  με το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και το καλό θέατρο, έχει την τιμή να  προσκαλέσει για μια θεατρική παράσταση το ΘΈΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΡΌΛΟΥ ΚΟΥΝ.  Έτσι, την Κυριακή 20 Ιανουαριου 2019 και ώρα 7:00 μμ στο ΣΙΝΕ ΆΣΤΡΟΝ στα Λεχαινα θα ανέβει η θεατρική παράσταση ΟΛΟ ΣΠΙΤΙ, ΚΡΕΒΑΤΙ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ των Ντάριο Φο και Φράνκα Ράμε από το Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν. Μια παράσταση που πραγματεύεται την κατάσταση της γυναίκας, το ισχυροαδύναμο φύλο ανά τους αιώνες.Ενα υπέροχο κράμα με δραματικό γέλιο και κωμικό… δάκρυ! Στην παράσταση πρωταγωνιστεί η Πυργιώτισσα ηθοποιός Τζένη Κόλλια, σύζυγος του Κώστα Καζάκου. Ο μονόλογος που κρατά στην παράσταση  λέγεται «Μία γυναίκα μόνη», όπου υποδύεται μία νοικοκυρά που έχει στην πλάτη της όλα τα βάρη της οικογένειας της. Κάποια στιγμή βρίσκω καταφύγιο κάπου αλλού και η… συνέχεια στο σανίδι!

Παίζουν:

ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΝΗ (Τζένη Κόλλια)

ΤΟ ΞΥΠΝΗΜΑ (Αντωνία Καμπάκου)

Η ΜΑΜΑ-ΦΡΙΚΙΟ (Γιάννα Μαλακατέ)

ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ (Ράνια Παπαδάκου)

Σκηνοθεσία Κωστή Καλεπώνη και μετάφραση Αχιλλέα Καλαμάρα. Μουσική – στίχοι τραγουδιών Σταμάτης Κραουνάκης.

Λίγα λόγια για το έργο

Το έργο πραγματεύεται την κατάσταση της γυναίκας στον σύγχρονο «πολιτισμένο» κόσμο. H κατάσταση της γυναίκας είναι παντού και πάντα ίδια. Γυναίκες, αδελφές, μητέρες, φίλες, με ανάγκη για αγάπη και σεβασμό. Μια κραυγή απόγνωσης και σημαία επανάστασης. Σεξουαλική δουλεία και εξέργεση στην κοινωνική και οικογενειακή καταπίεση. Το ισχυροαδύναμο φύλο ανά τους αιώνες. Ένα ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί.

Ένα έργο με λόγο καθημερινό και υπερβατικό που ακουμπάει στην καρδιά, αλλά δίνει γροθιά στο στομάχι. Όλοι μας σε όλες τις φράσεις. Τόσο τρομακτικά οικείο. Ένα υπέροχο κράμα, με δραματικό γέλιο και κωμικό δάκρυ.  Το έργο πρωτοανέβηκε το 1977, με τη Φράνκα Ράμε να παίζει όλους τους ρόλους. Έκτοτε παίζεται συνεχώς σε όλο τον «πολιτισμένο» κόσμο

 

Συμβολική τιμή εισιτηρίου 8 ευρώ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος