FOLLOW US: facebook twitter

Όλη η PALSO αγκαλιά από άκρη σε άκρη της Ελλάδας!

Ημερομηνία: 18-06-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Εκπαίδευση, Νέα
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το τριήμερο Συνέδριο PALSO στον Πύργο που διοργάνωσε  άψογα ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Ξένων Γλωσσών Ν. Ηλείας
-Πολυάριθμοι οι συμμετέχοντες από όλη τη χώρα

Η δια βίου μάθηση και  ο ρόλος των ξένων γλωσσών, όπως και η πρόκληση των νέων τεχνολογιών, στην ταχύτητα της εξέλιξής τους και τα γνωσιακά εφόδια για την παρακολούθησή τους, ήταν το βασικό αντικείμενο συζήτησης του 2ου μεγάλου Συνεδρίου PALSO Δυτ.Ελλάδας,Ηπείρου και Ιονίων Νήσων  που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στον Πύργο το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος με την συμμετοχή πάρα πολλών συνέδρων καθηγητών – ιδιοκτητών ξένων γλωσσών Ιδιοκτητών Ξένων Γλωσσών Ν. Ηλείας από όλη την Ελλάδα.

Το συνέδριο διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Ιδιοκτητών Ξένων Γλωσσών Ν. Ηλείας με τη συνεργασία των αντίστοιχων συλλόγων της Αιτωλοακαρνανίας, της Άρτας, της Αχαϊας, της Ζακύνθου, της Θεσπρωτίας, των Ιωαννίνων, της Κέρκυρας, της Πρέβεζας και της Λευκάδας, ενώ σημαντική είναι η συμβολή Ηλείων επιχειρηματιών και Ηλειακών εταιριών και βιοτεχνιών στην διοργάνωσή του, ως χορηγοί.

Οι συμμετέχοντες απόλαυσαν την ζεστή και εγκάρδια φιλοξενία των διοργανωτών από την Ηλεία, που είχαν φροντίσει για την άψογη διοργάνωσή του Συνεδρίου καθώς πέρα από την επιμόρφωση και τις εργασίες που έγιναν στο ξενοδοχείο Αλντεμάρ στη Σκαφιδιά, το τριήμερο ήταν  πλούσιο σε ξεναγήσεις και επισκέψεις στις ομορφιές του τόπου μας.

Η υποδοχή των αποστολών από τους συνεργαζόμενους νομούς έγινε το Σάββατο μεσημέρι το μεσημέρι και το πρόγραμμα της ημέρας περιελάμβανε  επισκέψεις στον επίγειο παράδεισο του Κτήματος Μερκούρη με ένα ποτήρι κρασί, ενώ το ειδυλιακό τοπίο και τα κρασιά του Κτήματος εντυπωσίασαν τους προσκεκλημένους. Στο κτήμα Μερκούρη την ξενάγηση ανέλαβε εκ μέρους των ιδιοκτητών ο κ. Χρήστος Κανελλακόπουλος στο Λαογραφικό Μουσείο, το Οινοποιείο και τους αμπελώνες. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το Κατάκολο και τον Πύργο και ακολούθησε δείπνο στο Επαρχείο για όλους τους συνέδρους σε μια υπέροχη βραδιά.

Οι κύριες επιμορφωτικές δράσεις και οι ομιλίες, έγιναν την Κυριακή στο Αλντερμάρ σε μια πολύ πλούσια ημέρα, με εξαιρετικούς ομιλητές και πολλά αντικείμενα προς συζήτηση με την κ. Χριστίνα Λαμπροπούλου, την πρόεδρο του Συλλόγου Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Ξένων Γλωσσών να υποδέχεται με την ομιλία της τους συναδέλφους της, ενώ μεταξύ άλλων παρόντες ήταν εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου στην Ηλεία καθώς και ο νέος δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος. Στο χώρο του Αλντεμάρ, υπήρχε έκθεση ξενόγλωσσου βιβλίου, εργαστήρια σε τρεις διαφορετικές αίθουσες, όπου διακεκριμένοι επιστήμονες ανέπτυξαν τις ομιλίες τους, βασισμένες στους τέσσερις θεματικούς άξονες του Συνεδρίου, που αφορούν στις α)Μαθησιακές Δυσκολίες και Δυσλεξίες, β) στην Ψυχολογία Μαθητών – Γονέων, γ)στην εξέλιξη και τις προοπτικές της διδασκαλίας των ξένων γλωσσών στον ελλαδικό χώρο αλλά και δ)τα φορολογικά και ασφαλιστικά νέα τις ρυθμίσεις των οφειλών. Μεταξύ των ομιλητών, ξεχωρίζει η παρουσία του Ιάκωβου Γκούμα, με τίτλο «Φορολογικές και Οικονομικές εξελίξεις ενόψει των Εγγραφών 2019 – 2020».  

Η χθεσινή τελευταία μέρα του Συνεδρίου ήταν αφιερωμένη αποκλειστικά στη γνωριμία των φιλοξενούμενων – επισκεπτών στην Ηλεία, αφού το πρόγραμμα περιελάμβανε επισκέψεις στην Αρχαία Ολυμπία, τη Φολόη και τέλος, αργά το απόγευμα στην Κουρούτα. Οι διοργανωτές είχαν φροντίσει για τα πάντα και οι συνάδελφοί τους πέρασαν ένα υπέροχο τριήμερο στην Ηλεία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος