FOLLOW US: facebook twitter

«Όλη η κοινωνία εδώ, συμφωνεί για ένα Νοσοκομείο»

Ημερομηνία: 20-01-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Νέα, Υγεία

Η ΥΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ


Σαφές στίγμα από την αναπλ. Υπουργό Υγείας, Ασημ. Γκάγκα για τον νέο υγειονομικό χάρτη της Ηλείας με προτεραιότητα τη στελέχωση της Νοσηλευτικής Μονάδας Πύργου

-Δεσμεύτηκε για κίνητρα αλλά απέρριψε το «άγονο» στην παρούσα φάση
-Μονόδρομος η στελέχωση της Παθολογικής για να σταματήσει το πήγαιν’ έλα γιατρών από την Πάτρα, τόνισε ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γ. Καρβέλης


Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Η αποτελεσματική στελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου αποτελεί τη βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης, σύμφωνα με όσα είπε χθες από τον Πύργο η αναπλ. Υπουργός Υγείας, Ασημίνα Γκάγκα, στο πλαίσιο της περιοδείας που έκανε στις τρεις νοσηλευτικές μονάδες Πύργου, Αμαλιάδας και Κρεστένων, για να συζητήσει με τους αρμόδιους φορείς την επικείμενη αναδιάρθρωση του υγειονομικού χάρτη της Ηλείας.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης με τους φορείς της Ηλείας στο Νοσοκομείο του Πύργου, στόχος είναι η στήριξη της κεντρικής νοσηλευτικής μονάδας του νομού, η αξιοποίηση όλων των δομών και η βελτίωση της Πρωτοβάθμιας Υγείας.

«Μας ενδιαφέρει ως υπουργείο να υπάρχει φροντίδα υγείας σε κάθε άρρωστο σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Νομίζω ότι η αίσθηση όλων είναι πως πρέπει να ξεκινήσουμε υποστηρίζοντας το κεντρικό νοσοκομείο και συνεχίζοντας σε όλες τις άλλες μονάδες φροντίδας υγείας. Νομίζω ότι συμφωνεί όλη η κοινωνία εδώ για ένα νοσοκομείο. Δεν είμαστε σε θέση να στελεχώσουμε άμεσα όλα τα νοσοκομεία και όλοι συμφωνήσαν και απάντησαν για το νοσοκομείο Πύργου, άρα ξεκινάμε στελέχωση από εδώ. Μπορώ να δεσμευθώ ότι θέλουμε υπηρεσίες υγείας σε όλες τις μονάδες, άρα θα υπάρχει αντιμετώπιση για συνταγογραφηση και για χρόνια νοσήματα και για επείγοντα στις μονάδες υγείας, η στελέχωση όμως για την πλήρη λειτουργία θα ξεκινήσει από εδώ και θα πάμε βήμα- βήμα. Μέχρι στιγμής η εντύπωσή μου είναι πολύ καλή και η προθυμία που βλέπω γύρω μου είναι εξαιρετική και θα έχουμε πολύ σύντομα καλές λύσεις για το νομό. Έχουμε συνεχώς συζητήσεις με τους διοικητές, το προσωπικό των νοσηλευτικών μονάδων, τους βουλευτές περιοχές, τους ιατρικούς συλλόγους για να βρούμε την καλύτερη λύση», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Κίνητρα ναι, «άγονο» όχι…

Σε ό,τι αφορά την ενίσχυση με γιατρούς και τον τερματισμό του φαινομένου των «άγονων» προκηρύξεων, η κ. Γκάγκα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της «Πρωινής», απέρριψε σε πρώτη φάση τη μετατροπή της Ηλείας σε «άγονη» περιοχή Α’ κατηγορίας και έκανε λόγο για θέσπιση άλλων κινήτρων που θα δώσουν λύση στο πρόβλημα.

«Ας δούμε τις άλλες λύσεις που εξετάζουμε και θα πάμε μετά σε αυτό. Πρέπει να δούμε λύσεις που θα δίνουν στους γιατρούς ευχαρίστηση στον τόπο δουλειάς, είναι πολύ σημαντικό. Εδώ οι συνθήκες σαν δομή είναι πολύ καλές, εάν υπάρχει συναδελφικότητα και γίνεται η δουλειά καλά, υπάρχει μια ικανοποίηση. Θέλουμε να προκηρύξουμε θέσεις λίγο διαφορετικά, άρα πριν φτάσουμε να σκεφτούμε άγονες περιοχές σε μια περιοχή τουριστική και εύφορη όπως η Ηλεία. Είναι λίγο παραλογισμός, όταν άγονη είναι το Καστελόριζο. Αρά πριν φτάσουμε εκεί πρέπει να δούμε τα προβλήματα και πώς μπορούμε να τα λύσουμε καλυτέρα με τη συμμετοχή όλων των ενδιαφερομένων. Ήδη σκεφτόμαστε κάτι για παροχή κινήτρων», απάντησε χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες της Πρωινής, η πρόθεση του υπουργείου Υγείας είναι να προχωρήσει σε κάποιου είδους «αυτόνομη» προκήρυξη, δηλαδή να προβλέπει θέσεις μόνο για το νοσοκομείο του Πύργου και όχι για νοσοκομεία όμορών νομών, με ταυτόχρονη θέσπιση δικλίδων ασφαλείας που θα αποτρέπουν την άμεση παραίτηση γιατρών για να διοριστούν άμεσα σε άλλο νοσοκομείο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος