FOLLOW US: facebook twitter

Όλη η Ηλεία σήμερα τσικνίζει!

Ημερομηνία: 16-02-2023 | Συντάκτης:

Πυρετώδεις προετοιμασίες από κρεοπωλεία για τον εφοδιασμό της αγοράς, από καταστήματα εστίασης, σχολεία, συλλόγους και πολίτες

Για το έθιμο της Τσικνοπέμπτης ετοιμάζεται σήμερα όλη η Ηλεία, καθώς μετά την πανδημία θα δοθεί ιδιαίτερο βάρος στον εορτασμό με σύμμαχο τον καλό καιρό! Πολίτες, σύλλογοι και φορείς ετοιμάζουν ήδη τις ψησταριές, ενώ οι επαγγελματίες της εστίασης σε όλο το νομό διοργανώνουν διάφορα τοπικά event με ψητούρα άφθονη , κρασοκατανύξεις και μουσική και αναμένεται να ακολουθήσει τρικούβερτο γλέντι!

Στην κεντρική πλατεία του Πύργου και την πλατεία Δικαστηρίων οι προετοιμασίες από τα καταστήματα εστίασης και τα καφέ που στήνουν ήδη ψησταριές είναι πυρετώδεις και ο κόσμος της πόλης αναμένεται σήμερα να κατακλύσει το κέντρο με στόχο να συμμετέχει στο τσίκνισμα και να διασκεδάσει. Πολλοί σύλλογοι εργαζομένων σε υπηρεσίες όπως ο Σύλλογος Εργαζομένων του δήμου Πύργου ετοιμάζουν γλέντι μετά τσικνίσματος στο πάρκο ΣΠΚ, ενώ ψησταριές θα βγάλουν έξω παραδοσιακά και οι εργαζόμενοι στην ΠΕ Ηλείας στο Διοικητήριο με τους υπαλλήλους της Κτηνιατρικής υπηρεσίας να πρωτοστατούν στο ψήσιμο. Το ίδιο θα συμβεί σε πολλές υπηρεσίες, όπως στο Δασαρχείο Πύργου, σε Τ.Κ από τα τοπικά συμβούλια αλλά και σε όλα τα σχολεία του νομού όπου οι σύλλογοι γονέων πάντα φροντίζουν να προμηθεύσουν σουβλάκια τα παιδιά ενώ γονείς και δάσκαλοι αναλαμβάνουν το ψήσιμο.

Έτοιμα και τα κρεοπωλεία

Σε πυρετώδεις προετοιμασίες για να εφοδιάσουν την αγορά βρίσκονται τα κρεοπωλεία, καθώς σήμερα θα διατεθούν τόνοι χοιρινού κρέατος σε πανσέτες και μπριζόλες και χιλιάδες σουβλάκια! Μάλιστα πολλά κρεοπωλεία του νομού, έχουν μειώσει και τις τιμές ειδικά για την Τσικνοπέμπτη, αφού ξέρουν πολύ καλά ότι η κατανάλωση φέρνει το κέρδος.

Τσικνοπέμπτη σήμερα στο Στρέφι Ολυμπίας

Ο πολιτιστικός σύλλογος Στρεφίου, τηρώντας το πατροπαράδοτο έθιμο της Τσικνοπέμπτης όπως έχει καθιερωθεί και από τα προηγούμενα διοικητικά συμβούλια, σας προσκαλεί να παραβρεθείτε την Τσικνοπέμπτη 16-2-23 και ώρα 6 μμ στην πλατεία του Άνω Στρεφίου για να περάσουμε όλοι μαζί μια όμορφη βραδιά, διασκεδάζοντας, τσικνίζοντας και τσουγκρίζοντας τα ποτήρια μας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος