FOLLOW US: facebook twitter

Όλα έτοιμα στην Ηλεία για τις Πανελλαδικές

Ημερομηνία: 13-05-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

panellinies-girlΑντίστροφη μέτρηση για 1.281 Ηλείους υποψηφίους

  • Διαβεβαιώσεις από τη Δ/νση Β/Θμιας Εκπαίδευσης Β. Δημητρέλλο ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά

Η αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων έχει ήδη ξεκινήσει και η αγωνία των 1.281 Ηλείων που διεκδικούν μια θέση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση βρίσκεται στο «κόκκινο».

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, είναι πανέτοιμη, σύμφωνα με τον Διευθυντή Βασίλη Δημητρέλλο για τη διενέργεια των πανελλαδικών εξετάσεων που ξεκινούν τη Δευτέρα, τονίζοντας ότι όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι έχουν ήδη πραγματοποιηθεί και έχει ληφθεί μέριμνα ώστε η διαδικασία που αφορά τους μαθητές να εξελιχθεί ομαλά, ήρεμα και χωρίς προβλήματα.

dimitrellos-vasilis

«Οι μαθητές μας, καλούνται να επιδείξουν την αναμενόμενη ηρεμία, να ολοκληρώσουν μεθοδικά και ψύχραιμα την προετοιμασία τους και με αυτοπεποίθηση να προσέλθουν στις σχολικές μονάδες τις προτεινόμενες μέρες και ώρες για τη συμμετοχή τους στις φετινές εξετάσεις. Ευχόμαστε από καρδιάς καλή επιτυχία σε όλους τους υποψήφιους που θα συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις 2016 και τους διαβεβαιώνουμε πως όλοι οι συνάδελφοι καθηγητές που εμπλέκονται στη διαδικασία θα εξασφαλίσουν για αυτούς ένα κλίμα τάξης και οργάνωσης έτσι ώστε να εξελιχτούν όλα ομαλά».

Ο κ. Δημητρέλλος, επισήμανε ακόμα, ότι η διακίνηση των γραπτών θα γίνει «πόρτα- πόρτα» μέσω των ΕΛΤΑ ενώ τα γραπτά των υποψηφίων που διαγωνιστούν με το νέο σύστημα θα βαθμολογηθούν σε διαφορετικό Βαθμολογικό Κέντρο από εκείνα, των υποψηφίων που θα διαγωνιστούν με το παλαιό σύστημα. Όσον αφορά τους επιτηρητές, τόνισε «διπλάσιοι» από τον απαιτούμενο αριθμό καταλήγοντας ότι η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας έχει εμπειρία, οι υποστηρικτικές δομές είναι ενημερωμένες και όλα θα κυλήσουν ομαλά.

Τη Δευτέρα λοιπόν ξεκινούν οι εξετάσεις για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας γενικής παιδείας- και για εκείνους που θα διαγωνιστούν με το νέο σύστημα αλλά και για όσους διαγωνιστούν με το παλιό- ενώ μια μέρα αργότερα, την Τρίτη, θα μπουν στη «μάχη» και οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ.

 Φέτος στις εξετάσεις θα συμμετέχουν συνολικά 1281 Ηλείοι υποψήφιοι και συγκεκριμένα 1036 από τα ΓΕΛ (27 θα εξεταστούν με το παλιό σύστημα και 1009 με το νέο) και 245 υποψήφιοι από τα ΕΠΑΛ (27 θα δώσουν με το παλιό σύστημα).

Συνολικά σε όλη τη χώρα θα συμμετέχουν 103.366 μαθητές ενώ οι συνολικές θέσεις των εισακτέων στα ΑΕΙ είναι 69.985 από τις οποίες οι 43.855 αφορούν στις πανεπιστημιακές σχολές και οι 26.130 στα ΤΕΙ.

Υπενθυμίζεται ότι και φέτος, θα λειτουργήσει Βαθμολογικό Κέντρο, στο 4ο Γυμνάσιο Πύργου με πρόεδρο την Σχολική Σύμβουλο ΠΕ 06 Μαριάνθη Κοταδάκη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος