FOLLOW US: facebook twitter

Οινοτουρισμός στο Κτήμα Μπριντζίκη: Ξενάγηση για τους επισκέπτες αλλά και προετοιμασίες για το φετινό Abelon Festival

Ημερομηνία: 21-06-2019 | Συντάκτης:

Ένα ξεχωριστό ταξίδι στον κόσμο του κρασιού και τις μαγικές ποικιλίες σταφυλιών της Ολυμπίας, προσφέρει στους επισκέπτες το ABELON στο Κτήμα Μπριντζίκη στο Λαντζόι,  το πρώτο πράσινο οινοποιείο της Ελλάδος που διαγράφει την δική του πορεία στον Οινοτουρισμό. Παράλληλα, την περίοδο αυτή το κτήμα ετοιμάζεται για τις φετινές καλοκαιρινές πολιτιστικές δράσεις του ABELON FESTIVAL.

Τι μπορεί να δει ο επισκέπτης στην οινική του ξενάγηση στο Κτήμα Μπριντζίκη; Όπως αναφέρεται στην σελίδα του Κτήματος στο fb «Ο επισκέπτης του ABELON στο Κτήμα Μπριντζίκη, θα περιηγηθεί στο μονοπάτι του Ενιπέα, του αρχαίου ποταμού – Θεού που ποτίζει και δροσίζει την κοιλάδα των αηδονιών και τους αμπελώνες μας.

Θα του διηγηθούμε τις παμπάλαιες ιστορίες του βασιλιά Μελιού, του Ομήρου που συζητάει στην Ιλιάδα του τον μοναδικό στον κόσμο Τινακτορώγο και τον Αύγουστο Καίσαρα, που ερωτεύτηκε κάποτε τον «Αυγουστιάτη» οίνο∙ κι εξαιτίας του έχασε τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Θα «ταξιδέψει» πίσω∙ στο παρελθόν των τεχνών και της φιλοσοφίας του οίνου ξεναγούμενος στο αμφιθέατρό μας και θα θαυμάσει συλλεκτικές φωτογραφίες του Martin McDarren απ’ τις σπάνιες και μοναδικές τοπικές ποικιλίες αμπέλου.

Η εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητεςΠέρα από την οινική ξενάγηση, το Κτήμα Μπριντζίκη ετοιμάζεται πυρετωδώς για το φετινό Abelon Festival.

Θα δει τις εγκαταστάσεις του πρώτου ενεργειακά αυτόνομου και «πράσινου» οινοποιείου στη Ν. Ευρώπη και θα του εξηγήσουμε το μυστήριο της γεωθερμίας και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας , αλλά και τις περιβαλλοντικές ευθύνες που όλοι έχουμε απέναντι στην αρχαία Ελληνική φύση.

Θα δει τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις παραγωγής και φυσικά την κάβα με τα βαρέλια, που δημιουργούν μερικά από τα σπανιότερα και μοναδικά κρασιά στον κόσμο.

Θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει Οίνους που είναι σε παλαίωση και θα δεί τις συνθήκες που γέννησαν το Θρυλικό «Δια Πυρός», τον ακριβότερο Οίνο στην Ελλάδα.

Ο επισκέπτης του ABELON, θα πάρει μαζί του τις υπέροχες γεύσεις κι ένα κομμάτι του πολιτισμού που κληρονομήσαμε απ’ το αρχαίο πνεύμα του Οίνου της Ολυμπίας.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος