FOLLOW US: facebook twitter

Οικονομική Επιτροπή Ζαχάρως: Εγκρίθηκε η υποβολή της πρότασης για έργα 695.000 ευρώ σε σχολεία, δημοτικό γήπεδο και παραλίες

Ημερομηνία: 01-06-2021 | Συντάκτης:

Την έγκριση υποβολής  σχετικής  πρότασης  και ολοκληρωμένου φακέλου χρηματοδότησης  ενός μεγάλου έργου στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» στον άξονα Προτεραιότητας «Παιδεία, Πολιτισμός, Τουρισμός και Αθλητισμός» με τίτλο «Συντήρηση δημοτικών ανοιχτών αθλητικών χώρων, σχολικών μονάδων, προσβασιμότητα ΑμΕΑ», αποφάσισε ομόφωνα η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Ζαχάρως.

Ειδικότερα, το έργο έχει τον γενικό τίτλο «Συντήρηση και επισκευή Δημοτικού Σταδίου και Σχολικών Μονάδων, και εξασφάλισης πρόσβασης ατόμων με κινητικές αναπηρίες σε παραλίες του Δήμου Ζαχάρως» με συνολικό προϋπολογισμό  695.252,51 ευρώ και αποτελείται από πέντε υποέργα:

Υποέργο 1 με τίτλο «Προμήθεια μονάδων κλιματισμού και εργασίες συντήρησης κερκίδων στο γήπεδο του Δημοτικού Σταδίου του Δήμου Ζαχάρως»,  προϋπολογισμού 72.912,00 € (με Φ.Π.Α. 24%)

Υποέργο 2με τίτλο «Συντήρηση σχολικών μονάδων του Δήμου Ζαχάρως» Προϋπολογισμός: Προϋπολογισμός: 373.472,51 € (με Φ.Π.Α. 24%).

Υποέργο 3με τίτλο «Συντήρηση αύλειων χώρων σχολικών μονάδων του Δήμου Ζαχάρως» προϋπολογισμού 131.006,00 € (με Φ.Π.Α.24%)

Υποέργο 4με τίτλο «Προσβάσιμες παραλίες Δήμου Ζαχάρως» προϋπολογισμου 111.662,00 € (με Φ.Π.Α. 13% &24%)

Υποέργο 5με τίτλο «Σύμβουλος για σύνταξη και προετοιμασία φακέλου υποβολής αίτησης χρηματοδότησης στην πρόσκληση ΑΤ 10 του Προγράμματος “ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ”» Προϋπολογισμός: 6.200,00 € (με Φ.Π.Α. 24%).

Παράλληλα η Οικονομική Επιτροπή αποδέχθηκε τους όρους της πρόσκλησης του συγκεκριμένου άξονα του προγράμματος και δεσμεύτηκε ότι σε περίπτωση που το ποσόν της χρηαμτοδότησης είναι μικρότερο από αυτό που έχουν προϋπολογίσει την διαφορά θα καλύψει ο δήμος Ζαχάρως από ιδίους πόρους.

Ο δήμαρχος και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής κ. Κώστας Αλεξανδρόπουλος επισήμανε ότι  ο Δήμος Ζαχάρως ανήκει στους δυνητικούς δικαιούχους της παραπάνω πρόσκλησης του προγράμματος ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ ,  γι αυτό και στόχος είναι να αξιοποιηθούν όλες οι δυνατότητες χρηματοδοτησης   και να επωφεληθούν οι δημότες από τις δράσεις που περιλαμβάνονται σε αυτήν. Μια μοναδική ευκαιρία για τον εκσυγχρονισμό των σχολικών κτιρίων του δήμου, την βελτίωση του δημοτικού γηπέδου αλλά και τις προσβασιμότητας στις παραλίες του δήμο Ζαχαρως.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος