FOLLOW US: facebook twitter

Οικονομική ενίσχυση μόνο για τα σωματεία του Μητρώου της Γ.Γ.Α.

Ημερομηνία: 06-11-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα σε όλα τα αθλήματα έβαλαν «λουκέτο», τα σωματεία επλήγησαν οικονομικά κατά την περσινή σεζόν και το ίδιο γίνεται και φέτος με το νέο lockdown και η Πολιτεία μέσω του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, προανήγγειλε οικονομική ενίσχυση μόνο για τα σωματεία που έχουν προεγγραφεί στο Μητρώο Ειδικής Αθλητικής Αναγνώρισης της Γ.Γ.Α.! Δηλαδή για πολύ λίγα σωματεία ανά την Ελλάδα (στο ποδόσφαιρο 804 σωματεία, ήτοι το 1/3 και 380 στο μπάσκετ) καθώς τα περισσότερα απείχαν από την διαδικασία, η οποία ήταν τουλάχιστον χρονοβόρα, ως προς τη συγκέντρωση των απαραίτητων εγγράφων, όπως οι ίδιοι οι εκπρόσωποί τους μας έχουν αναφέρει.

Ο Λ. Αυγενάκης στο προχθεσινό του μήνυμα προς την αθλητική οικογένεια της χώρας τόνισε μεταξύ άλλων: «Κατανοώ όλους τους προβληματισμούς που εκφράζονται από την αθλητική οικογένεια μέσω επιστολών, μηνυμάτων, ανακοινώσεων, αναρτήσεων στα social media. Τους συμμερίζομαι και αντιλαμβάνομαι πόσο επηρεάζεται ο αθλητισμός και το κύτταρο ανάπτυξής του, τα ερασιτεχνικά σωματεία. Κι αν οι οικονομικές επιπτώσεις απαλύνονται από την ένταξη των σωματείων στην ομπρέλα των μέτρων προστασίας, όπως είχε γίνει και την Άνοιξη, καθώς και από άλλα άμεσα και έμμεσα μέτρα ενίσχυσής τους, γνωρίζω ότι δεν διορθώνονται οι άλλες επιπτώσεις, εκείνες στην αλυσίδα της αθλητικής δραστηριότητας. Ακούμε τον προβληματισμό και λαμβάνουμε αποφάσεις, σύμφωνα όμως με τις υποδείξεις των λοιμωξιολόγων. Έχουμε, ωστόσο, πάντοτε το δάχτυλό μας πάνω στον σφυγμό της αθλητικής κοινότητας.

Γι’ αυτό τον λόγο και μετά από συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό, έδωσα την εντολή να στηριχθούν άμεσα, με την καταβολή οικονομικής ενίσχυσης, όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία που έχουν προεγγραφεί στο μητρώο, ανεξαρτήτως της πορείας ελέγχου, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις έκτακτες ανάγκες που έχουν προκύψει. Ελπίζω, ότι αυτή η δοκιμασία θα κρατήσει όσο το δυνατόν λιγότερο. Εύχομαι μερικές εβδομάδες. Και κατόπιν, θριαμβευτές και σ’ αυτή τη μάχη με τον κορωνοϊό, θα επιστρέψουμε σταδιακά στην κανονικότητα. Σας ζητώ να συνεργαστούμε όλοι μαζί, να προπονηθούμε όλοι μαζί στην υπομονή και στην επιμονή εφαρμογής κι αυτών των μέτρων. Και θα νικήσουμε».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος