FOLLOW US: facebook twitter

«Οικογενειακή υπόθεση» ο σκληρός πυρήνας της εγκληματικής οργάνωσης!: Πως εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Ήλιδας το κύκλωμα ναρκωτικών με έδρα την Ηλεία

Ημερομηνία: 20-03-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα
Κουμάντο έκαναν ο 60χρονος αρχηγός και 4 συγγενείς του!
-Η συνολική αξία των 120 κιλών ναρκωτικών που κατασχέθηκαν και διακινήθηκαν σε Ηλεία, Δυτική Ελλάδα και Αττική ξεπερνά τις 400.000 ευρώ

Καίριο πλήγμα σε κυκλώματα ναρκωτικών επέφεραν οι Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας που με συντονισμένες ενέργειες εξάρθρωσαν πολυμελή εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη συστηματική διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας και της Αττικής.

Έπειτα από ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση που οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, με τη συμμετοχή αστυνομικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, καθώς και των Τμημάτων Ασφαλείας Μεσολογγίου και Κορίνθου, συνελήφθησαν σε Ηλεία Αχαΐα,

Αιτωλοακαρνανία και Αττική συνολικά 14 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ημεδαποί, και πιο συγκεκριμένα δεκατρείς άνδρες ηλικίας από 27 έως και 69 ετών και μια 51χρονη, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και ο 60χρονος αρχηγός της ενώ κατασχέθηκαν περισσότερα από 120 κιλά κάνναβης και άλλες ναρκωτικές ουσίες.

Την σημαντική αυτή υπόθεση και την επιτυχία της Αστυνομίας, παρουσίασαν χθες αναλυτικά στη διάρκεια συνέντευξης τύπου στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας στον Πύργο, ο Γενικός Περιφερειακός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας Ταξίαρχος Νικόλαος Κοτρωνιάς, ο Διευθυντής της Δ/νσης Αστυνομίας Ηλείας Ταξίαρχος Απόστολος Μαρτζάκλης και ο Προϊστάμενος Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων και Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Αστυνόμος Β’ Ιγνάτιος Τριανταφύλλου.

Όπως τόνισε ο Ταξίαρχος κ. Κοτρωνιάς, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, μετά από πολύμηνες μεθοδικές και εμπεριστατωμένες έρευνες κατάφεραν να αποδομήσουν πλήρως το εγκληματικό δίκτυο της οργάνωσης, συλλαμβάνοντας τα μέλη του πυρήνα της, που βρίσκονται πίσω από την διακίνηση δεκάδων κιλών κάνναβης.Η συνολική αξία των ναρκωτικών ουσιών που κατασχέθηκαν αλλά και αυτών που διακινήθηκαν ξεπερνά τις 400.000 ευρώ. Μάλιστα συνεχάρη δημόσια το Διοικητή και το προσωπικό του Τ.Α. Ήλιδας για «τονεπαγγελματισμό, την υπευθυνότητα και τον ζήλο που επέδειξαν».

Ο Δ/ντής της Δ/νσης Αστυνομίας Ηλείας, Ταξίαρχος κ. Μαρτζάκλης τόνισε ότι ο

επαγγελματισμός και η εργατικότητα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, ήταν οι βασικοί συντελεστές που οδήγησαν στην εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης. Μιας οργάνωσης που εξάλειψαν πλήρως και που είχε ως βασικό συστατικό την πώληση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών σε διακινητές, οι οποίοι στη συνέχεια τις πωλούσαν σε μικρότερες ποσότητες στους τοξικομανείς.

Το αρχηγικό σκέλος της οργάνωσης πωλούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, που έφθαναν μέχρι και τα πέντε κιλά κάνναβης ανά περίπτωση, αποφεύγοντας να διαθέσει μικρότερες ποσότητες ενώ μόνο τους τελευταίους τέσσερις μήνες είχαν διακινήσει τουλάχιστον 40 κιλά κάνναβης.

Αναλυτικά την υπόθεση παρουσίασε ο Αστυνόμος Β’ Ιγνάτιος Τριανταφύλλου επισημαίνοντας ότι σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, κατοχή, μεταφορά, αποθήκευση, πώληση και διακίνηση ναρκωτικών, καθώς και παράβαση του νόμου για τα όπλα.

Παράλληλα, σχηματίστηκε πλημμεληματικού χαρακτήρα δικογραφία σε βάροςείκοσι συνολικά ατόμων, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί για κατοχή και αγορά μικρών ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών από τους διακινητές της εγκληματική οργάνωσης.

Από την έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, πρόεκυψε ότι οι συλληφθέντες με δύο ακόμη συνεργούς τους που αναζητούνται, από τον Νοέμβριο του έτους 2018, είχαν συστήσει δομημένη εγκληματική οργάνωση με αρχηγό τον 60χρονο ημεδαπό, ο οποίος με ακόμη τέσσερις συλληφθέντες συγγενείς του αποτελούσαν τον σκληρό πυρήνα της οργάνωσης.Πιο συγκεκριμένα, ο πυρήνας έχοντας ως έδρα την Ηλεία, πωλούσε μεγάλες ποσότητες κάνναβης απευθείας σε διακινητές στην Δυτική Ελλάδα και στην Αττική.

Η δράση της εγκληματικής οργάνωσης αναπτύχτηκε στο πεδίο της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και κυρίως της κάνναβης, σε περιοχές της Αττικής και της Δυτικής Ελλάδας.

Επιπλέον, οι δράστες είχαν συγκεκριμένους και διακριτούς ρόλους όπως αρχηγός, διαχειριστές και διακινητές κάνναβης, ενώ για να δυσχεράνουν τον εντοπισμό τους από τις Αστυνομικές Αρχές χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις που ανήκαν σε άλλα πρόσωπα, κυρίως αλλοδαπούς (ghost-phones).

Σε έρευνες που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, παρουσία δικαστικών λειτουργών, στις οικίες των συλληφθέντων, αλλά και σε σωματικές έρευνες, βρήκαν και κατάσχεσαν συνολικά :

(125) περίπου κιλά κάνναβης

(162) γραμμάρια κοκαΐνης,

(114) γραμμάρια ηρωίνης,

(5) πυροβόλα όπλα, (4 πιστόλια και ένα περίστροφο)

(3) ηλεκτρονικές λειτουργικές ζυγαριές ακριβείας

πλήθος συσκευών κινητής τηλεφωνίας και

18.500 Ευρώ

145 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων

(3) αυτοκίνητα

Σε ότι αφορά τα κατασχεμένα ναρκωτικά επισημαίνεται ότι η μεγαλύτερη ποσότητα και συγκεκριμένα περισσότερα από 102 κιλά κάνναβης εντοπίστηκαν σε καβάτζες που διατηρούσε ο 60χρονος σε δύσβατες αγροτοδασικές περιοχές της Ηλείας, ενώ σε ότι αφορά τα κατασχεμένα όπλα επισημαίνεται ότι τα τρία πιστόλια και ένα περίστροφο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικία και σε χώρο στάθμευσης, 44χρονου διακινητή στην Αθήνα.

Επιπλέον, σε βάρος του 60χρονου εκκρεμούσαν δυο καταδικαστικές αποφάσεις Εφετείων Κακουργημάτων, με τις οποίες του είχε επιβληθεί συνολική ποινή κάθειρξης δεκαεπτά ετών για κακουργηματικές υποθέσεις ναρκωτικών. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος